Кандидатствай Вход
Как пътуването помага на твоята кариера?

Как пътуването помага на твоята кариера?

Днес имаме повече възможности за пътуване от всякога. Светът,  в който живеем е модерен и имаме възможности за срещи с нови хора, както и възможност да опознаем нови народи и култури. Въпреки глобализацията, все още много хора смятат пътуването за скъпо и ненужно удоволствие. В днешната статия в блога ще се постараем да ви дадем една различна гледна точка за тази дейност, както и ще ви разкажем за преимуществата за живота на човека. Пътуването може да окаже голямо влияние върху професионалното развитие. То изгражда умения, които са необходими за справяне с често срещани проблеми и ситуации по време на работата. Ето и няколко начина, по които пътуването може да изгради по-добра кариера:

Отвореност и толерантност

Опознаването на света около нас ни прави по-толерантни. При първото посещение на някоя държава, ти със сигурност ще се сблъскаш с различни традиции, обичаи и модели на поведение. Подобни срещи ти дават възможност да си изградиш правилните методи за общуване и намиране на общ език с хора, с които на пръв поглед нямаш нищо общо. Това е изключително важно умение не само в личен, но и в професионален план. В работата ще ти се налага да контактуваш с хора с различен мироглед и нрав – без значение дали това ще са твоите колеги, шефове или бизнес партньори. Ако се научиш да си отворен и толерантен към другите – ще си по-способен да се приобщаваш към разнообразни екипи, компании и ще успяваш да оставяш добро впечатление у всички, с които работиш.

Развиване на уменията на чужди езици

В днешно време, владеенето на чужди езици е решаващ фактор за личностното и професионално развитие на всеки от човек. Вече английският език не винаги е достатъчен, за да донесе желания успех. Той се е превърнал в официален международен език се възприема като задължителен минимум, след който трябва да започнеш да надграждаш.   Хората, които търсят развитие в големи международни компании трябва да владеят поне два западни езика. А най-добрият начин за научаване на езика е именно общуването с други, които го говорят. Това лесно се постига, когато пътуваш редовно и практикуваш уменията си.

 

Креативно мислене

Креативността е ключово умение в съвременния бизнес. С креативност могат да се разрешат различни казуси, проблеми и непредвидени ситуации. Поради тази причине е необходимо всеки да развива уменията си. Традиционните методи като бизнес игри и тиймбилдинги са добро начало, но пътуването по света също върши добра работа. При всяко пътуване, независимо колко добре е планирано и организирано то, възникват неочаквани ситуации и препятствия, с които трябва да се справиш. Именно поемането на отговорност и необходимостта от бързо и ефективно решение, ще развият уменията ти да мислиш отвъд традиционното и то с хладнокръвно спокойствие. Умения, които ще са ти от голяма полза в работния процес.

Презареждане и вдъхновение  

Накрая, но не на последно място, пътуването ти дава възможност да си починеш, да презаредиш батериите и да избягаш от обичайната среда .. По време на пътуванията често се ходи много, а това допълнително помага да се освободиш от натрупаното напрежение и стрес в офиса. Дори 5 дневна почивка в чужбина ще те зареди с идеи и ще те подготви за работа и нови професионални успехи.  

Ако преди статията не си бил убеден, че пътуването е важно и полезно удоволствие,  то сега вече си. Пътуването носи развлечение и дава възможност да погледнеш на света с други очи. Ако имаш нужда от финансиране, за да отидеш на почивка и да презаредиш батериите, заяви свота кредитна карта Бяла Карта. С тази кредитна карта в джоба си ще реализираш всички разплащания бързо, лесно и удобно. Забрави за своите финансови притеснения и живей живота си пълноценно с кредитна Бяла Карта!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш