Кандидатствай Вход
Лятна ваканция, която да е полезна за кариерата – възможно ли е това?

Лятна ваканция, която да е полезна за кариерата – възможно ли е това?

Лятото свърши и е време да се върнем към работните си делници. За недоволните от работата си, това е време на депресия и много неприятни емоции. А ако същите бяха използвали лятната си ваканция, за да направят нещо плезно за кариерата си, може би сега щяха да ходят на работа изпълнени с мотивация и амбиции. Възможно ли е това? Подобен въпрос си задават много хора в днешно време, и то с пълно основание. Няма нищо по-хубаво от това да можеш да използваш свободното време и релакса по време на своята лятна ваканция, за да си създадеш нови възможности в кариерно отношение, както и да подобриш настоящите такива.В следващите редове ще изведем няколко полезни дейности и практики за лятото, следването на които би било изключително полезно за теб в професионален план.

Запиши се на професионален курс

Колкото и добър да е човек в своята професионална област, той непрекъснато трябва да развива уменията си и да бъде в крак с настоящите бизнес тенденции и процеси. Един от най-добрите начини да направиш това е периодичното преминаване през различни професионални курсове и обучения. Разбира се, въпросните курсове и обучения трябва да са внимателно подбрани и да отговарят на кариерните ти цели в близко и по-далечно бъдеще. Лятната ваканция е идеалният период, в който да се заемеш с подобни дейности. Така, от една страна няма да натоварваш допълнително и без това интензивното си работно ежедневие, а от друга – по време на обученията ще бъдеш свеж и отпочинал, и ще имаш възможност да усвоиш максимално количество нови знания и умения.

 

Допълнителни оформления върху автобиографията и онлайн профилите 

Докато се излежаваш и релаксираш, съвсем спокойно би могъл да направиш някои допълнителни оформления върху своето CV и профилите си в различни професионални мрежи и кариерни сайтове. Помисли за знания, умения и опит, които те представят в добра светлина, но си забравял да ги споменеш досега. Също така се разрови в интернет пространството, за да видиш дали не са налице някакви нови критерии и изисквания при оформянето на подобни документи, с които не си наясно. Важно е твоите автобиографии, мотивационни писма и други подобни документи да бъдат оформени максимално прецизно, за да ти дадат потенциалните работодатели възможност да се докажеш в по-късните етапи от процеса на подбор.

Научи нов език 

Езиците са незаменимо преимущество в днешно време, когато става въпрос за професионално развитие и кариерно израстване. В съвременния глобализиран свят повечето големи компании имат нужда от хора, които да могат да се разбират с чуждестранни клиенти и бизнес партньори. В този смисъл, би било добре през лятото да започнеш да изучаваш нов език. Твой е изборът по какъв начин ще го направиш – дали чрез различни учебници и самоучители или пък посредством записване за специализирани езикови курсове (има и доста онлайн такива).

Реализирай странични проекти

Би могъл да помислиш и за реализирането на странични проекти, които в определени ситуации е възможно да помогнат за твоето професионално развитие. Към секция „Странични проекти“ е възможно да се сложат лични и професионални блогове, провеждане на изследвания, разработване на разнообразни методи за разрешаване на проблеми в работата и т.н. Общо взето всичко, в което ще можеш да разгърнеш знанията и уменията си, както и впоследствие да ги демонстрираш пред други хора.

Участие в публични инициативи 

Съвременните работодатели оценяват ангажираността на своите служители в публични инициативи и способността им да се адаптират към най-различни задачи и ситуации. Защо това лято да не направиш нещо полезно както за теб, така и за обществото? Мъдра би била например идеята да вземеш участие в популярни благотворителни кампании, които биха могли да са свързани с раздаване на храна на силно нуждаещите се, почистване на околната среда и др. Всяка подобна лична инициатива би повишила авторитета ти и спокойно може да бъде включена в твоята обновена автобиография. 

Пътуване в чужбина 

Дори да ти звучи изненадващо, пътуванията в чужбина също се отразяват благоприятно на твоите възможности за професионално развитие. Освен че по време на тези пътувания тренираш да говориш на чужд език, ти имаш възможност да свикнеш да общуваш с хора от различни култури и с различни разбирания за живота. Това несъмнено ще ти бъде полезно по време на срещи и преговори с клиенти, бизнес партньори и други заинтересовани лица. И споменатите ползи можеш да получиш, докато обикаляш света и се наслаждаваш на красотите му.

Независимо дали ти трябват допълнителни средства за заплащане на професионални курсове и обучения или пък за организиране на пътуване в чужбина, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и може да се използва на всякакви места и търговски обекти. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и направи важна стъпка към по-добро бъдеще, изпълнено с професионални успехи и положителни емоции в личен план! 

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш