Кандидатствай Вход
Невероятни дестинации, които да избереш за своята лятна ваканция

Невероятни дестинации, които да избереш за своята лятна ваканция

  • Бяла Карта
  • 10.07.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1986

Лятото определено е най-подходящият сезон, когато става въпрос за приключения, нови емоции и посещаване на екзотични и непознати места и дестинации. Топлото и слънчево време дава възможност да излизаш навън, да се забавляваш с близки и приятели, както и да създаваш спомени, запазващи се в съзнанието ти за цял живот. От значение за твоето хубаво прекарване обаче е и да избереш точната дестинация, която може да ти предложи необходимите дози веселие, удобство и комфорт. В следващите редове ще ти представим няколко дестинации, които биха били идеалната опция за предстоящата ти лятна ваканция.

Хамбург (Германия) -  започваме с тази не толкова далечна дестинация, разположена в централната част на Европейския континент. В Хамбург се намира едно от най-важните и популярни в световен мащаб търговски пристанища, което много местни наричат „Портал към света“. Лятната ваканция в Хамбург несъмнено ще ти достави приятни емоции, особено ако си почитател на културно – историческия туризъм. Освен богатата по отношение на обекти и места за разглеждане историческа част на града, в Хамбург можеш да се насладиш и на редица културни преживявания. От гледане представленията на театрални трупи и танцови състави (включително такива, изпълняващи екзотичното андалусийско фламенко) до присъствие на концерти на световноизвестни изпълнители от всички жанрове. 

Ко Самуи (Тайланд) – без да губим време, се отправяме към следващата лятна дестинация, която е доста по-нетрадиционна и екзотична. Ко Самуи всъщност представлява остров, намиращ се по източното крайбрежие на Тайланд. Той е сравнително спокоен и предоставя перфектните условия за интимна семейна ваканция. Романтични вечерни разходки по плажа, опитване от вкусните местни ястия и специалитети, туристически обиколки из зелените и прохладни гори – на всичко това имаш възможност да се насладиш по време на почивката си на Ко Самуи.

Исландия – която и точка от островната държава да посетиш през лятото, в никакъв случай няма да съжаляваш. Исландия ти дава идеалната възможност да се спасиш от големите жеги и същевременно да се насладиш на невероятни гледки и пейзажи. От величествените планини и красивите цветя до буквално спиращите дъха океански изгледи. Доста туристи идват в Исландия и през пролетта, но ние определено ще ти препоръчаме да направиш почивката си през юли или август.

Керала (Индия) -  щатът Керала е наричан „райската градина на Индия“. И за това несъмнено си има основателни причини. Керала предоставя на туристите страхотна комбинация от хълмове и чаени плантации, чисти плажове и красиви залези. Нейната популярност като лятна дестинация нараства с всяка изминала година, като там вече могат да се видят хора, идващи от множество различни части на света. 

Амалфи (Италия) – Амалфи е живописен крайбрежен град в югозападната част на Италия. В него красотата на природата се проявява по един наистина невероятен начин. Гледките към океана, приказните гъсти гори и величествените скали правят мястото вълшебно за всеки турист, избрал да прекара своята лятна ваканция там. Крайбрежието на Амалфи блести като звезда през нощта и се оживява отново с първите слънчеви лъчи, канещи множество хора да се порадват на плажовете с кристален пясък и чистите сини води.

Прочети повече: Място на месеца: Сицилия

Парос (Гърция) – всъщност и в нашата южна съседка можеш да откриеш прекрасни места, за чието съществуване вероятно не си знаел досега. Парос е един от най-стилните и елегантни острови в Гърция. Сградите в едноименния главен град са целите боядисани в бяло, символизирайки чистота, неподправеност и искрени емоции. Остров Парос е известен също така с красивите си плажове, тюркоазените води и неповторимия син цвят на небето. Ваканцията ти там определено ще бъде съпътствана от положителни емоции, уникални моменти и цялостно удовлетворение от живота.

Сейшелите – република Сейшелите е държава, разположена на 155 острова в Индийския океан, източно от континента Африка. Благодарение най-вече на невероятните си плажове, тя е една от най-добрите и предпочитани дестинации за лятна почивка. Туристи от цял свят я посещават ежегодно, за да се насладят на уникалната брегова линия, множеството плажове с бели пясъци, изящни палми и кристално чисти води. Избирайки Сейшелите, несъмнено си гарантираш ваканция, която ще остане в съзнанието ти за цял живот.

Независимо към коя от изброените дотук летни дестинации ще се насочиш, не забравяй да вземеш и твоята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която може да се използва практически навсякъде по света. С кредитна Бяла Карта ще си гарантираш финансова сигурност и спокойствие по време на пътуването, както и безпроблемно реализиране на покупки и разплащания в разнообразни типове търговски обекти. 

Виж още: Къде са евтините семейни дестинации това лято?

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш