Кандидатствай Вход
Как кредитните карти помагат на малкия бизнес?

Как кредитните карти помагат на малкия бизнес?

Днес ще поговорим за кредитните карти от гледна точка на тяхното влияние върху малкия бизнес. Както специализираните бизнес кредитни карти, така и стандартните такива, могат да бъдат доста полезни на собствениците на малки фирми и предприятия. 

Кредитната карта гарантира достъп до свежи средства по всяко време, както и по-бързи, лесни и удобни разплащания. Но това съвсем не са единствените преимущества, които тя носи на фирмите като цяло. 

По-надолу в текста ще научиш какви точно са ролята и значението на кредитните карти за собствениците на дребни бизнеси, как и дали помагат на малкия бизнес изобщо. В допълнение, ще намериш и няколко полезни съвета относно максимално ефективната употреба на кредитната карта във връзка с постигането на бизнес целите и задачите. 

Също така, ще разбереш кои са основните преимущества на кредитните карти за малкия бизнес.  

Как кредитните карти помагат на малкия бизнес?

Осигуряване на свежи средства 

Всеки собственик на малък бизнес може в определен момент да бъде изправен пред спешна нужда от свежи средства. Ако въпросните средства, които са му необходими, не са чак толкова значителни като сума, то няма никакъв смисъл обръщането към банкови институции. 

Много по-добър вариант е използването на свойствата и функциите на кредитните карти като финансов инструмент. От една страна, те ще ти спестят досадните и отнемащи време банкови процедури, а от друга – ще ти предоставят точно сумата, която ти трябва (и която имаш възможност да върнеш впоследствие). 

Кредитните карти са идеални, когато става въпрос за малки инвестиции в офиса, като например закупуване на столове или бюра, лаптопи, консумативи и т.н.

Удобство 

Кредитните карти без съмнение са най-удобният инструмент за извършване на различни покупки и разплащания. Особено ако бъдат сравнени с плащанията в брой и извършването на банкови преводи. Благодарение на кредитните карти, разплащането с доставчици, изпълнители и други партньори на фирмата може да стане без въобще да се налага да излизаш от офиса си. 

Освен това, често малкия бизнес може да намери по-изгодни цени на продуктите онлайн в международни сайтове. За да можеш да се възползваш от тях обаче, подходящата за теб карта ще бъде тази, която е приета навсякъде по света. 

В случай, че търсиш правилният инструмент, избери кредитни карти Mastercard или VISA. Този тип карти са признати във всяка точка на света.

Гъвкавите онлайн приложения на кредитните карти ти позволяват лесно управление на средствата и можеш да да извършиш всичко от своя компютър или мобилно банкиране в рамките само на няколко минути. След това можеш да продължиш с нормалните си задължения и обичайния си работен график.

Различни промоции и намаления 

Значителна част от кредитните карти на пазара предоставят на своите собственици редица изгодни оферти при пазаруване. Тези изгодни оферти се изразяват в специални намаления при извършване на покупки на артикули от определени търговски обекти. 

В зависимост от типа на търговските обекти, които са партньори на издаващата кредитни карти компания, е възможно сред намалените артикули да има и такива, подходящи за офиса – от бюра, столове и друг вид мебелировка до лаптопи и най-различни консумативи. 

Така че кредитните карти не само ще ти гарантират достъп до свежи средства, но и ще ти помогнат да обзаведеш офиса си на значително по-ниска цена от обикновено.

Както виждаш, използването на кредитните карти дава възможност на малкия бизнес достъп до средства в моментите, в които имат нужда. Независимо дали имаш нужда от пари в брой или търсиш удобен инструмент, който позволява да правиш покупки в интернет, притежанието на кредитна карта е решение за малкия бизнес.

Използване на кредитните карти от малкия бизнес – полезни съвети и практики

Продължаваме с полезни съвети и практики относно използването на кредитните карти за бизнес цели и предназначения. 

Въпросните съвети ще ти помогнат от една страна да употребяваш кредитната карта максимално ефективно във връзка с развитието на своя бизнес, а от друга – да избегнеш неочаквани затруднения и проблеми по отношение на последващото възстановяване на средствата по нея. 

Ето какво трябва да знаеш в тази посока:

  • направи план за бъдещето – хубаво е да използваш кредитната карта за бизнес цели само и единствено тогава, когато тя наистина ти е нужна. Препоръчваме ти да си направиш план за покупките и инвестициите в бизнеса, които вероятно ще ти се наложи да направиш в близко бъдеще (за период от няколко месеца например). След това внимателно прецени за кои от съответните покупки и инвестиции е удачно да използваш кредитната си карта и за кои други финансови инструменти.
  • постави си лимити – когато кредитната карта се употребява за бизнес цели, трябва да бъдеш особено внимателен със средствата, които изразходваш. Задължително си постави собствени лимити, различни от тези, определени от компанията издател. От изключително голямо значение е да можеш да възстановиш използваните средства пълно и коректно в рамките на посочените в договора срокове, за да не се сблъскаш с излишни притеснения и главоболия.
  • внимавай на кого предоставяш кредитната карта – ако става въпрос за кредитна карта, която е издадена специално за фирмата, внимавай на кого позволяваш да я използва. Такова право трябва да имат само и единствено най-доверените ти служители, за които си напълно сигурен, че няма да ти създадат никакви проблеми.

Чрез кредитната карта имаш възможност да се възползваш от различни предложения и да спестиш пари, които със сигурност са важни за твоя бизнес. Така че, не се колебай. Разгледай различните кредитни карти и избери тази, която е подходяща и ще помогне на бизнеса ти.

Бяла Карта е подходяща кредитна карта за покриване както на персонални, така и на текущи бизнес разходи. Освен че гарантира достъп до свежи средства по всяко време и от всяка точка на света, кредитна карта Бяла Карта дава право на постоянни отстъпки и намаления в широка мрежа от партньорски обекти.  

Бяла Карта е международна кредитна карта Мastercard, която може да бъде перфектно решение за твоя малък бизнес. С нея имаш възможност за плащане в интернет, но също и можеш да теглиш пари в брой, когато имаш нужда. Бяла Карта няма такса при теглене на пари от банкомат, нито пък за плащане с картата на ПОС или онлайн.

Заложи на кредитна Бяла Карта и направи ежедневието си една идея по-гладко, спокойно и приятно!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш