Кандидатствай Вход
Една българска история на успеха- Цветан Кръстев пред Капитал

Една българска история на успеха- Цветан Кръстев пред Капитал

От двама души на 4 кв. м. до над 100 000 доволни клиенти в България и устойчиво развитие в чужбина. Това не е историята на Apple, Amazon или Google, а на Аксес Файнанс, при това разказана от двигателя на успешния ни бизнес модел. Запознайте се с управителя на Аксес Файнанс - Цветан Кръстев, който споделя възгледите си за развитието на финансовия пазар у нас пред вестник Капитал.

Съоснователят и управител на компанията, която стои зад кредитна карта Бяла Карта и AXI Card у нас, както и на кредитни карти под бранда AXI в Румъния и Полша, започва работа в MFG (холдинга, част от който е Аксес Файнанс) преди 10 години. Бързо получава шанс да се докаже, спечелвайки вътрешен конкурс за нов продукт. Стартирала като проект на две амбициозни 20-годишни хлапета, Бяла Карта се ражда в офис с площ от 4 кв.м. Днес екип от над 150 човека работи в българския офис на дружеството, а компанията успешно реализира финансови продукти на румънския и полския пазар. Не само това – плановете за експания на финансовото дружество надхвърлят границите на Европейския съюз, а до края на годината се очаква да стартира проект в Западна Европа.

Както всичко в живота, така и успешният бизнес се гради на базата на много грешки, споделя Цветан Кръстев. Не само грешките, но и хората са важните елементи на успеха ни. За нас модернизацията на финансовия сектор и дигитализацията на финансовите продукти не е под въпрос, а динамиката, с която вървим  в тази посока непрекъснато ни кара да търсим таланти. Дружеството ни е отворено за амбициозни млади хора с идеи и познания в сферата на финансите и банковия сектор и винаги се радваме да осъществим контакт с такива: jobs@bialakarta.bg.

Рядко си позволяваме да вдигнем завесата и да ви разкажем „от кухнята“ как се прави успешен бизнес с кредитни карти и финансови услуги. Колкото и да скромничим обаче, няма как да променим фактите. За предходната година новоиздадените кредитни карти са 35 789, като ръстът спрямо 2017-та година е близо 12%. Брутния кредитен портфейл след първото тримесечие на 2019-та година е над 27 милиона лева. Над 100 000 са българите, които активно ползват кредитната си карта Бяла Карта. Продължаваме напред към пълна модернизация, а за доволните ни клиенти ще оставим привилегията да бъдат едни от първите потребители на изцяло дигитални финансови услуги в България.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш