Кандидатствай Вход
Няколко стоки, които е добре да купуваш извън сезона

Няколко стоки, които е добре да купуваш извън сезона

Практиката за пазаруване на несезонни стоки става все по-популярна сред потребителите през последните години. Нейната основна цел е придобиването на изгодни цени на качествени и надеждни артикули, които могат да бъдат пълноценно използвани (макар и не веднага). Има редица продуктови категории, за които несезонното пазаруване е особено удачен избор и ще ти донесе значителни финансови преимущества. В следващите редове ще разбереш кои са въпросните продуктови категории и защо е добре да закупуваш артикули от тях извън периода на обичайното им търсене.

Телевизори – за придобиването на нов телевизор от надеждна марка и модел е необходимо да се направи доста значителна инвестиция. Поради тази причина ще ти бъде от голяма полза, ако го купиш в период, в който са налице сериозни намаления в цените на артикулите от въпросната категория. По кое време на годината обаче идва съответният период? Най-подходящи за закупуване на телевизор от ценова гледна точка са месеците април и май. Това се дължи на факта, че в Япония (където се намират базите на най-големите производители на телевизори в световен мащаб като Samsung и Sony), фискалната година приключва през март. Последното на практика означава, че съответните компании ще направят всичко възможно, за да се освободят от останалата продукция през април и май. Което, съвсем естествено, ще доведе до значителни намаления в цените на телевизорите и ти не бива да пропускаш възможността да се възползваш от тях. 

Дрехи и обувки – разбира се, дрехите и обувките са сред най-популярните продуктови категории, когато става въпрос за сезонно и несезонно пазаруване. Можеш да се радваш на значителни намаления в цените, ако купуваш своите нови зимни обувки през лятото и обратно. Нормално е, когато на производителите или търговците са им останали артикули от изминалия сезон, да се опитат да ги продадат възможно най-бързо чрез различни промоционални оферти. Залагайки на подобни промоционални оферти, ще успееш да напълниш гардероба си, като същевременно спестиш сериозно количество разходи в личния или семейния бюджет.

Училищни принадлежности – повечето родители имат практиката до края на август или началото на септември да са взели всичко необходимо за новата учебна година на своите наследници. Наистина ли обаче е нужно да се бърза толкова? Добре знаем, че през първите дни от учебната година ситуацията е малко по-лежерна. Или казано с други думи, малчуганите се запознават със своите учители, припомнят си материала от предходната година, занимават се с изкарване на бележници и други документи. Тоест, можеш съвсем спокойно да оставиш покупките на елементи като раница, учебници и калкулатори за края на септември. Тогава въпросните артикули ще се предлагат на значително по-ниски цени поради края на сезона на търсенето им. Преди началото на учебната година се постарай да снабдиш наследника си единствено с най-важните неща, като например тетрадки, химикали и моливи.

Килими и пътеки за пода – най-удачното време за закупуване на подобни артикули е през месец януари. Тогава търсенето им е доста слабо и съответно техните цени стават по-ниски от обикновено. По принцип повечето хора правят покупки на килими и пътеки за пода през октомври и ноември. Основната причина за подобна практика е, че през въпросните месеци се прави подготовка на дома за предстоящия зимен сезон и коледни празници. Подготовка, която включва ремонтни дейности, обновяване на интериора, поставяне на килими и пътеки на пода. Специално за килимите и пътеките обаче ти препоръчваме да изчакаш до януари. Тогава ще имаш възможност да си вземеш на изгодни цени качествени и устойчиви артикули от тези категории, които ще се запазят в отлично състояние и външен вид за години напред.

Принадлежности за семейната почивка – една умела идея е например да си вземеш нещата, нужни ти за следващата лятна почивка, през зимния сезон. В това число плажни кърпи, бански, чадъри и т.н. Така ще спестиш значително количество разходи във връзка с предстоящата ти след няколко месеца почивка. А може пък да не е след няколко месеца? В случай, че ти писне от студа и снеговете през зимата, имаш възможност да се отправиш на пътуване към някоя топла и екзотична дестинация. Благодарение на твоята кредитна карта Бяла Карта, няма да имаш проблем по отношение финансирането на въпросното пътуване. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната навсякъде по света и ще ти предостави максимална финансова сигурност и спокойствие по време на почивката в чужбина.

Както сам разбираш, несезонните покупки определено ще ти донесат изгода във финансов план. Ако имаш нужда от допълнителни средства за извършването им, кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти ги предостави. Тази кредитна карта ще направи всички покупки и разплащания по-бързи, лесни и удобни за теб. В допълнение, тя може да бъде използвана и като клубна кредитна карта за получаване на постоянни промоции и намаления в широка мрежа от търговски обекти. Кредитна карта Бяла Карта е чудесен избор за модерния и гребящ с пълни шепи от живота потребител!  

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш