Кандидатствай Вход
Кои са най-добрите мобилни приложения за управление на финанси и как ни помагат да пестим?

Кои са най-добрите мобилни приложения за управление на финанси и как ни помагат да пестим?

Управлението на пари, придържането към определен бюджет и дори вземането на инвестиционни решения са по-лесни от всякога с днешните фокурсирани върху личните финанси мобилни приложения.

Но не всеки инструмент наистина си заслужава да се изтегли и да се използва редовно. Ние обаче ти даваме един списък с доста добри приложения за смартфон, които помагат да се придържаш към бюджета си. Прехвърлянето на личните финанси на онлайн съветник, чрез приложения за мобилни телефони е повече от лесно и удобно. А ето и кои са въпросните приложения за 2018 г. според Investopedia.

1. Mint: Най-доброто приложение за управление на парите ти

Безплатното приложение Mint от Intuit Inc. (INTU) - КОМПАНИЯТА зад QuickBooks и TurboTax - е инструмент "всичко в едно" за създаване на бюджет и проследяване на разходите. Можеш да свържеш всичките си банкови и кредитни сметки, както и всичките си месечни сметки, така че финансите ти да са на едно удобно място и да не влизаш в няколко сайта, за да ги следиш.

Приложентието те информира кога трябва да плащаш сметките си, какво дължиш и какво можеш да платиш. Чрез този мобилен инструмент можеш да получаваш напомняния за плащания, за да избегнеш забавени такси. Въз основа на твоите финансови навици, приложението дори ти дава конкретни съвети, за да имаш повече контрол над твоя бюджет. Безплатният кредитен рейтинг също е хубав бонус.

Специални функции: Показва кредитния рейтинг в реално време

Това приложение е за теб, ако: искаш да знаеш колко пари имаш във всеки един момент в множество сметки и карти.

2. You Need a Budget: Най-доброто приложение за управление на дълга

YNAB, както го наричат за по-съкратено, е различен от всяко друго приложение за бюджетиране. YNAB помага да спреш да се бориш с дълговете си.

Прилжението позволява да създаваш бюджет не около пари, които нямаш, а те принуждава да живееш в рамките на действителните си доходи. Ако излезеш от въпросната рамка, YNAB ти помага да видиш какво трябва да направиш по различен начин, за да балансираш бюджета си. Това приложение е много полезно, ако използваш предимствата на кредитната си карта Бяла Карта редовно. Вграденият "партньор за отчетност" ти държи сметка за всичко. Въпреки че потребителите плащат малка месечна или годишна такса за YNAB, услугата и подкрепата си заслужават.

Специални функции: Не само можеш да настроиш седмични /месечни бюджети (всички лични финансови приложения правят това!), но можеш също да настроиш бюджети или отделни проекти, които да се позиционират като финансови цели.

Това приложение е за теб, ако: просто не можеш да следваш бюджет и ти е трудно да държиш разходите си под контрол.

3. Wally: Най-доброто приложение за проследяване на разходите

Ще се радваш на напълно безплатното приложение Wally, ако имаш склонност към педантичност или пък просто обичаш да държиш под око разходите си, до последния лев. Вместо ръчно да си регистрираш разходите в края на деня (или седмицата или месеца), Уоли ти позволява просто да направиш снимка на твоите касови бележки. И ако използваш географско местоположение на устройството си, то дори запълва тази информация, като ти спести няколко стъпки.

Уоли е чист, модерен инструмент за бюджетиране, който е изключително удобен и лесен за използване.

Специални функции: Можеш да направиш снимка на касовите си бележки, вместо да въвеждаш ръчно номера.

Това приложение е за теб, ако: Предишните ти опити за проследяване на разходите са се оказали безуспешни, защото забравяш да впишеш в бележника си всеки ежедневен разход.

4. Acorns: Най-доброто приложение за безпроблемно спестяване

Искаш ли да се възползваш от предимствата на автоматизираното добро финансово поведение? Ако това ти звучи сложно, приложението Acorn определено може да те улесни. По принцип всеки път, когато правиш покупка с карта, свързана с приложението, Acorns я закръгля до следващата по-висока сума и автоматично инвестира разликата в портфейл от евтини борсово търгувани фондове (ETF), които избираш въз основа на твоите рискови предпочитания.

Специални функции: Можеш да настроиш приложението Acorn автоматично да инвестира спестяванията ти, без дори да знаеш за това.

Това приложение е за теб, ако: Никога не си притежавал дял от акции, защото смяташ, че нямаш достатъчно пари, за да инвестираш.

5. Coinbase: Най-доброто приложение за търговия с биткойн.

Ако искаш само едно приложение за търговия с биткойн, Coinbase е добър старт. Приложението е мобилна версия на версията за настолни компютри. Ако се притесняваш за лекотата на използване, приложението може да е още по-лесно за ползване от настолната версия, поради лесния и удобен интерфейс.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш