Кандидатствай Вход
5 неща, които е по-добре да не купуваш онлайн

5 неща, които е по-добре да не купуваш онлайн

Онлайн пазаруването в днешно време става все по-популярно и предпочитано. И това не е никак случайно. Преимуществата, които онлайн пазаруването предоставя на съвременния потребител, са повече от ясни – спестено време, богат избор и поредица от изгодни оферти. Дали обаче е удачно да се залага на онлайн пазаруването за артикули от всякакъв тип? Отговорът на този въпрос е по-скоро отрицателен. В следващите редове ще разбереш кои са продуктите, за които не е добра идея да бъдат купувани онлайн и какви са причините за това.

Лекарства – лекарствата са много важна продуктова категория, свързана със здравословното състояние на човека и понякога дори с неговия живот. В този смисъл те трябва да се купуват само и единствено от предназначените за целта места, а именно аптеките. В никакъв случай не допускай грешката да вземаш лекарствени препарати от онлайн платформи, за чиято надеждност не си сигурен. Kато изключение могат да се посочат онлайн магазините на няколко утвърдени аптеки, в които така или иначе повечето от нас са пазарували и са наясно с качеството на обслужване и отговорността по отношение на предлаганите продукти. И все пак е по-добре да закупиш лекарствата, които ти трябват, на място, за да видиш, че наистина всичко е наред във връзка със съхранение, опаковка, срокове на годност и т.н.     

Големи уреди за кухнята – когато става въпрос за пазаруване на големи уреди за кухнята, горещо ти препоръчваме да не разчиташ на мрежата и онлайн платформите. Какво имаме предвид под „големи уреди за кухнята“? Артикули като хладилник, готварска печка, фризер и т.н. Най-сериозният риск при извършване на подобни покупки онлайн се крие в невъзможността да видиш реалното състояние на въпросния продукт. Ако новият ти хладилник или готварска печка пристигнат повредени или с видими външни белези по тях, определено ще имаш доста главоболия. За да не се занимаваш впоследствие с връщането им и да не рискуваш заделените за тях средства да отидат напразно, по-добре заложи на пазаруването на кухненски уреди във физически търговски обекти.

Парфюми и гримове – парфюмите и гримовете също са продуктова категория, с която трябва да се внимава. Все пак те имат директен контакт с тялото на човека и влияят върху неговото състояние и външен вид. Некачествените парфюми и гримове е възможно да доведат до много по-неприятни последствия отколкото си мислиш. Сред въпросните неприятни последствия са алергичните реакции, появяването на зачервявания и обриви, както и сериозното раздразнение на кожата под формата на сърбеж или дори болка. Така че при всички случаи избягвай закупуването на такива продукти от онлайн платформите, за чиято коректност и надеждност е трудно да бъдеш на 100% сигурен.

Домашни любимци – колкото и невероятно да звучи, в мрежата вече е възможно да си вземеш и домашни любимци, като котка или куче например. Не те съветваме обаче да се възползваш от тази възможност. Изборът на котка или куче изисква огромно внимание по отношение на търговеца или мястото, където те се предлагат. Добре е да заложиш само и единствено на достатъчно надеждни фирми, способни да ти покажат условията, в които са гледани съответните животни. Последното е от изключително значение поради няколко причини. Правилното гледане определя нормалното поведение на животното, неговото здравословно състояние, както и премахването на всякакви рискове от пренасяне на болести или зарази в дома ти.

Хранителни продукти – закупуването на хранителни продукти онлайн би могло да се нарече доста неудачно решение. Не само поради факта, че в повечето случаи близо до дома на човек има поне един квартален магазин, където се намират подобни неща. Хранителните продукти са категория, при която голямо значение имат условията на съхранение и сроковете на годност. При неподходящи условия на съхранение или изтекъл срок на годност, повечето хранителни продукти се развалят. В този смисъл консумирането им става не просто непрепоръчително, а и донякъде опасно. Така че няма как да си напълно сигурен в качеството и безопасността на хранителните продукти, които поръчваш онлайн. Все пак става въпрос за артикули, чиито условия на съхранение са до голяма степен неясни. Съвсем друга е ситуацията във физическите търговски обекти, където условията за съхранение се виждат веднага.

Независимо дали предпочиташ пазаруването онлайн или пък във физически магазини, кредитна карта Бяла Карта е най-подходящият финансов инструмент за теб. Тази кредитна карта ще ти гарантира както по-голяма бързина, удобство и сигурност при пазаруване, така и редица намаления и промоционални оферти в широка мрежа от партньорски обекти. Помни, че кредитна Бяла Карта винаги е до теб, за да отговори на нуждите и предпочитанията ти, и да ти достави комфорт и приятни емоции.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш