Кандидатствай Вход
Как да печелиш от YouTube?

Как да печелиш от YouTube?

Помниш ли какъв е бил живота ти без интернет? От къде си черпил важната за теб информация без него? Как си научавал новини за приятелите си без Facebook? И от къде си слушал музика и гледал филми без YouTube?

Безспорно е, че интернет е незаменима част от живота ни и без него не бихме имали толкова наситено с новини и информация ежедневие. Но интернет, освен за забавление и източник на информация, е източник на доход за стотици хиляди,  дори милиони хора по цял свят.

Един от най-популярните и модерни начини да печелиш от интернет, без да имаш гениални заложби на предприемач и компютърен гении, се крие в платформата YouTube, където безизвестните могат да станат звезди за един ден. И ако се чудиш как един видео канал може да ти донесе реални доходи, Бяла Карта ще ти разкаже подробно всички тайни на печалбата от YouTube.

Видеото е новият начин за привличане на вниманието на аудиторията. Защото всички сме забързани и нямаме време да се фокусираме за дълго и да четем безкрайно. А видеото ангажира две от нашите пет сетива и е необходимо значително по-малко време, за да се изрази смисъла. Затова платформата YouTube е така успешна. Защото там можеш да откриеш всичко – от това как да сготвиш елементарно ястие до изключително сериозни политически теми. В най-голямата видео платформа можеш в рамките на няколко минути да намериш побрано всичко, което те интересува и ти е интересно.

Не е безизвестен факта, че редица хора печелят основните си доходи точно от този канал. Това са така наречените влогъри, които водят своите видео блогове и набират огромна популярност. Но как можеш и ти да започнеш да печелиш от видео канала YouTube?

На първо място, за да печелиш от YouTube, трябва да имаш свой видео канал там. Звучи лесно за осъществяване, но има много специфики и изисква изключително голямо постоянство.

Ето и основните правила на всеки успял влогър:

1. Бъди организиран от самото начало!

А именно, дори и да имаш вече съществуващ Google акаунт създай си нов, който да ти служи за твоя видео канал. Така няма да смесваш личната кореспонденция с професионалната.

2. Внимателно подбери името на своя канал в YouTube.

Това е сред най-важните стъпки, в създаването на собствения ти канал. Името трябва да бъде кратко и в няколко думи да обяснява целта на канала ти. Препоръчително е да не използваш собствените си имена, защото целта е публиката да запомни името на канала максимално бързо и да го търси поименно.

3. Съдържанието е ключа към успеха ти.

След името на канала идва и най-важната част за успеха ти в YouTube. А именно съдържанието на твоя канал. Това, което специалистите съветват е съдържанието да не съдържа нищо вулгарно, нецензурно, „хейтърско“ или преписано. Заложи на собствено авторско съдържание. Ако пристъпиш едно от поставените условия на канала, рискуваш да достъпа ти да бъде ограничен.

Други важни стъпки, които трябва да предприемеш е да започнеш да качваш своите видео послания постоянно, да не спираш да заснемаш всяко едно видео, докато не се получи перфектно, да споделяш всяко едно видео във всички официални мрежи.

А сега, след като имаш канал в YouTube ще ти разкажем за три начина, по които можеш да печелиш от него.

1. Афилиейт маркетинг

Това е един от най-популярните методи за правене на пари в YouTube. Най-общо афилиейт маркетинг означава да продаваш продуктите на други хора и компании и за всяка продажба да ти бъде заплащано.

2. Продавай свои собствени продукти

Ако имаш свой собствен бизнес и продаваш свои продукти, изключителна добра добавена стойност към рекламата си ще предадеш като направиш презентативно видео на твоя бизнес и продукти. Това ще отвори още един канал за продажба и популяризация на твоите „съкровища“.

3. Консултирай

Най-бързият начин да направиш пари в YouTube е да дадеш стойност на това, което правиш. Да качваш видео след видео няма да донесе очаквания резултат. Ако даваш консултации, трябва предвидливо да не поднасяш цялата информация в канала си, а да предизвикаш твоята аудитория да иска да получи още. Твоите последователи в канала трябва да мислят: „Ако безплатно получавам толкова полезна информация, то колко ли ще получа, ако застана очи в очи с този консултант?“

Това са само три от начините, с които можеш да печелиш чрез видео канала YouTube. Бяла Карта се надява да ти даде вдъхновение, за да започнеш своето YouTube приключение. А ако до печалбата от канала има още време, то можеш да вземеш кредитна карта Бяла Карта и да осигуриш спокойствие за новото си начинание.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш