Кандидатствай Вход
Каква печалба можеш да имаш от Airbnb всеки месец?

Каква печалба можеш да имаш от Airbnb всеки месец?

Ако си от хората, които си мечтаят да изкарват допълнителни приходи, странични от стандартната им работа, то най-вероятно вече добре познаваш разнообразните методи за пасивни доходи. Разбира се, напълно пасивен доход няма, но за сметка на това има доходи, които изискват минимални инвестиции на време и усилия от твоя страна.

В този материал ще ти кажем малко повече не за пасивните доходи, а за една платформа, чиято иновативна концепция спечели милиони почитатели. Въпросната бизнес идея се превърна в тенденция на световния пазар и определено все повече хора търсят и ползват по-изгодните предложения за отсядане в дестинациите, към които са поели.

Става въпрос за Airbnb, разбира се.

Нека първо обаче ти припомним какво представлява.

Airbnb е платформа в интернет, предоставяща на милиони хора по целия свят, споделено потребление. Онлайн платформата отдава и наема частни собствености за настаняване. Такива могат да са стаи, вили, апартаменти и други. Практически всеки един потребител, който се е регистрирал в приложението, може да отседне в нечий апартамент или пък да регистрира своя собствен за отдаване под наем. Платформата е перфектният помощник  на всички любители на пътуванията. Всъщност цените, които се предлагат при това споделено потребление са значително по-ниски от цените на традиционните хотели. Именно този плюс кара хиляди хора по света да избират точно услугите на Airbnb. Концепцията на Airbnb e основана на принципа на споделената икономика, която свързва хора, предлагащи даден тип услуга с хора търсещи такава услуга.

От всичко това можем да си направим извода, че това е един чудесен, модерен и забавен начин да си набавиш допълнителни доходи, без да влагаш огромна първоначална инвестиция. Това предполага, че разполагаш с имот, който не ползваш, или най-малкото – отсъстваш достатъчно често. Ако за да започнеш да отдаваш имот през Airbnb трябва да закупиш имот, първоначалната инвестиция ще ти излезе доста голяма. Можеш и да печелиш от разликата в цената на дългосрочните и краткосрочните наеми. Достатъчно е да наемеш имот с клауза, че можеш да го преотстъпваш на други ползватели. След това можеш да го регистрираш в платформата за краткосрочно отдаване.

Всъщност сред много млади хора, Airbnb вече е доста популярен начин за набавяне на допълнителни приходи към месечната заплата. Предимство е, че чрез приложението, имотът се отдава само на дневна база, а не на месечна – както е при стандартните наематели.

Въпросните отношения на търсене и предлагане, оформят така наречената споделена икономика. А тя вече расте с бързи темпове и се превръща в тенденция на нашия век.

Каква е печалбата, която можеш да имаш от Airbnb?

Според проучванията, в зависимост какво отдаваш под наем – стая или цял апартамент – месечните ти доходи са средно около 600 лв. на месец. Естествено, печалбата ти от подобен тип инвестиция зависи много и от локацията на имота. Цената за отдаване в София или по морето е различна от тази в по-малък град или село. Различно и търсенето, съответно и дните, в които ще успееш да намериш наематели за своя имот.

Според различни данни, жилищата в центъра на София могат да бъдат отдавани през Airbnb с почти пълна месечна заетост. Средната цена за нощувка е около 50 лева на вечер. Така, ако приемем, че месецът има 30 дни, средната доходност на апартамент в София при пълна заетост би достигнала 1500 лева.

Ако вече се заинтересува от възможностите на споделената икономика, и то по-конкретно на онлайн платформите, то е време да анализираш всички алтернативи и да уловиш мига. Не забравяй, че от голяма полза ще ти бъде и кредитна Бяла Карта, благодарение на която можеш а правиш всякакви разплащания на различни места, без да хабиш време.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш