Кандидатствай Вход
Каква печалба можеш да имаш от Airbnb всеки месец?

Каква печалба можеш да имаш от Airbnb всеки месец?

  • Бяла Карта
  • 09.05.2018
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 3721

Ако си от хората, които си мечтаят да изкарват допълнителни приходи, странични от стандартната им работа, то най-вероятно вече добре познаваш разнообразните методи за пасивни доходи. Разбира се, напълно пасивен доход няма, но за сметка на това има доходи, които изискват минимални инвестиции на време и усилия от твоя страна.

В този материал ще ти кажем малко повече не за пасивните доходи, а за една платформа, чиято иновативна концепция спечели милиони почитатели. Въпросната бизнес идея се превърна в тенденция на световния пазар и определено все повече хора търсят и ползват по-изгодните предложения за отсядане в дестинациите, към които са поели.

Става въпрос за Airbnb, разбира се.

Нека първо обаче ти припомним какво представлява.

Airbnb е платформа в интернет, предоставяща на милиони хора по целия свят, споделено потребление. Онлайн платформата отдава и наема частни собствености за настаняване. Такива могат да са стаи, вили, апартаменти и други. Практически всеки един потребител, който се е регистрирал в приложението, може да отседне в нечий апартамент или пък да регистрира своя собствен за отдаване под наем. Платформата е перфектният помощник  на всички любители на пътуванията. Всъщност цените, които се предлагат при това споделено потребление са значително по-ниски от цените на традиционните хотели. Именно този плюс кара хиляди хора по света да избират точно услугите на Airbnb. Концепцията на Airbnb e основана на принципа на споделената икономика, която свързва хора, предлагащи даден тип услуга с хора търсещи такава услуга.

От всичко това можем да си направим извода, че това е един чудесен, модерен и забавен начин да си набавиш допълнителни доходи, без да влагаш огромна първоначална инвестиция. Това предполага, че разполагаш с имот, който не ползваш, или най-малкото – отсъстваш достатъчно често. Ако за да започнеш да отдаваш имот през Airbnb трябва да закупиш имот, първоначалната инвестиция ще ти излезе доста голяма. Можеш и да печелиш от разликата в цената на дългосрочните и краткосрочните наеми. Достатъчно е да наемеш имот с клауза, че можеш да го преотстъпваш на други ползватели. След това можеш да го регистрираш в платформата за краткосрочно отдаване.

Всъщност сред много млади хора, Airbnb вече е доста популярен начин за набавяне на допълнителни приходи към месечната заплата. Предимство е, че чрез приложението, имотът се отдава само на дневна база, а не на месечна – както е при стандартните наематели.

Въпросните отношения на търсене и предлагане, оформят така наречената споделена икономика. А тя вече расте с бързи темпове и се превръща в тенденция на нашия век.

Каква е печалбата, която можеш да имаш от Airbnb?

Според проучванията, в зависимост какво отдаваш под наем – стая или цял апартамент – месечните ти доходи са средно около 600 лв. на месец. Естествено, печалбата ти от подобен тип инвестиция зависи много и от локацията на имота. Цената за отдаване в София или по морето е различна от тази в по-малък град или село. Различно и търсенето, съответно и дните, в които ще успееш да намериш наематели за своя имот.

Според различни данни, жилищата в центъра на София могат да бъдат отдавани през Airbnb с почти пълна месечна заетост. Средната цена за нощувка е около 50 лева на вечер. Така, ако приемем, че месецът има 30 дни, средната доходност на апартамент в София при пълна заетост би достигнала 1500 лева.

Ако вече се заинтересува от възможностите на споделената икономика, и то по-конкретно на онлайн платформите, то е време да анализираш всички алтернативи и да уловиш мига. Не забравяй, че от голяма полза ще ти бъде и кредитна Бяла Карта, благодарение на която можеш а правиш всякакви разплащания на различни места, без да хабиш време.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш