Кандидатствай Вход
Класация на топ онлайн платежните системи

Класация на топ онлайн платежните системи

Решихме да направим кратко описание на най-използваните и популярни системи за извършване на плащания онлайн. Някой от изброените системи са в онлайн пространството от години и са набрали широка популярност сред потребителите.

Други от тях може да считаме за тепърва прохождащи, но с очертаващо се блестящо бъдеще, като тези за търговия в социалната мрежа и системите за четене на онлайн карти в магазините.

Какво представлява платежната система? Най-общо казано, една платежна система се занимава със сделки между две страни, търговец и клиент. Тя осъществява плащането чрез пренасяне на платежната информация от клиента до търговеца и неговата банкова сметка.

В една стандартна трансакция с платежна система се включват следните компоненти:

  • Клиент
  • Търговец/бизнес
  • Платежна система
  • Банката/компанията издател на кредитната карта на клиента
  • Банката на търговеца

На пазара има много платежни системи, някои от тях не приемат всички видове разплащания, други са много скъпи, има и такива, които работят 

само през мобилни приложения. Тук ще откриеш списък с топ 8 на най-често използваните платежни системи и кратка информация за тях.

Топ 8 онлайн платежни системи

1. PayPal

PayPal е платежна система доказана през годините. Стартира през 1998г. и се доказва с времето като една от най-предпочитаните платежни системи за малки и средни бизнеси, които не предвиждат голям обем разплащания. 

PayPal оперира в над 200 държави в 26 различни валути. Тази система може да бъде интегрирана в уеб сайта лесно, да оперира през уеб бразуър, приложение за смартфон или четец.

2. Due

Due предлага цялостно решение, което обхваща целия платежен процес. Подходяща е за хора на свободна практика, собственици на малки 

компании и за малкия и среден бизнес като цяло. Освен това предлага тайм тракинг, персонализирани опции за фактуриране и проектен мениджмънт като допълнителни услуги.

Системата работи на повече от 100 езика, валути, данъчни системи, както и разполага с опция за международна обработка на кредитни карти.

3. Google Checkout

Google Checkout е отговорът на Google на PayPal. Google-ската позволява на потребителите да правят разплащания за различни стоки и услуги 

през техният профил в Google. Основното предимство на Google Checkout е, че милиони потребители използват Google за различен тип нужди и по подразбиране се доверяват, за да правят разплащания през нея.

4. Stripe

Stripe противоречи на максимата, че няма размер, който да пасва на всеки. Тази платежна система с нейните приспособими начини за разплащане 

е сред най-популярните сред разработчиците. Тя приема кредитни карти, дебитни карти, както и Bitcoin разплащания в повече от 130 различни валути.

5. 2CheckOut

Тук говорим за друг вид разплащателна система, от изброените до момента. 2CheckOut е комбинация от сметка на търговец и изходящи 

плащания, което дава възможност на клиентите да получават както разплащания с кредитни карти, така и такива през PayPal. Системата предлага международни разплащания, пазарски кошници за онлайн магазини, както и регулярно повтаряеми разплащания.

6.Amazon Payments

Тази система, собственост на Амазон, е безопасен, лесен и удобен метод за получаване на пари чрез API на Amazon. Потребителите могат също да 

изпращат пари чрез ACH (Automated Clearing House). И тъй като почти всеки от нас има акаунт в Амазон, по-голяма част от информацията вече е съхранена в системата.

7.WePay

WePay също е сред добрите електронни платежни услуги. Тя специална не само с това, че позволява на онлайн търговците да приемат разплащания с кредитни карти и чрез банкови сметки онлайн. 

С WePay можеш да започнеш да получаваш разплащания за по-малко от минута. Единственият недостатък на WePay е, че е достъпна само за граждани на САЩ.

8. WooCommerce

Тази платформа позволява на всички потребителите на WordPress да създадат свой собствен магазин за електронна търговия. 

Има няколко важни функции, заради които си заслужава да отделиш време на WooCommerce. Освен, че е добър търговец е и много удобен за клиента има още куп предимства. 

С него може да създаваш купонни кампании, позволява управление на ежедневните дейности на онлайн магазина, дава информация за доставките, има наръчник с данъчни правила, а освен това дава информация за цялостната производителност на онлайн магазина ти.

Това са осем от най-популярните платформи за онлайн разплащания. Със сигурност всеки един от нас е използвал някои от тях.

Ако си предприемчив търговец, с амбиции да стартираш онлайн търговия се надяваме, че с тази статия сме ти помогнали да вземеш информирано решение коя платежна система да избереш за своя бъдещ онлайн магазин.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш