Кандидатствай Вход
Съветите, които ще ти помогнат да сложиш ред в личните финанси

Съветите, които ще ти помогнат да сложиш ред в личните финанси

Да знаеш базовите принципи на личните финанси и да си наясно с най-важните акценти във финансовия свят е от критично значение, за да сложиш ред в собствените си финанси. 

Както всеки знае, поуките, извлечени в началото на стартиране на бизнес, могат да ти “изплатят” дивиденти на по-късен етап. А тясно свързан с правилното управление на личните финанси, е бизнес подходът.

А какво по-полезно от това да разбереш кои са най-ценните съвети, които успели предприемачи могат да дадат на начинаещи такива?

В следващите редове можеш да прочетеш именно това - съветите, които ще ти помогнат да сложиш ред в личните финанси:

Подготви се за колебание от клиентите и се справи с него

На малките предприятия често се казва да преследват парите и забравят стойността. Като портретист, Джон Бентли знае, че за много клиенти услугите му са луксозна покупка. 

След като снима над 800 души, семейства и домашни любимци, той започва да анализира защо са инвестирали в неговата забележителна работа.

„Много от тях плащат намалена такса за сесия и получават отстъпка от техните принтирани портрети“, казва той. 

„В действителност само давах добра стойност, защото това беше намалена цена. Но какво става, ако не харесат снимките? "

Приятел на Бентли предполага отговора: "Не би очаквал да платиш, само за да видиш нова кола, или нова къща. 

Защо да очакваш от хората да плащат такса за сесия, за да си вземат портрет и след това да плащат повече, за да го купят?". Бентли осъзнал, че трябва да преосмисли подхода си и да отмени таксата за сесия.

"Клиентите сега плащат напълно приспадащ се депозит, когато поръчват сесия, който им се възстановява напълно, ако не вземат снимките", казва той. 

„Даваме им невероятно студийно изживяване, пълно с напитки и шоколади. Техните изображения се представят като печатни доказателства; спомени, които могат да се видят и докоснат."

Проучи всичко за финансите

Правенето на сметки е задача, от която много собственици на бизнеси се страхуват. Това е нещо, което просто трябва да се направи, когато те могат да намерят време в натоварения си график. 

Въпреки това, Sian Lenegan, основател на цифровата агенция Sixth Story, смята, че предприемачите, които възприемат този подход, пропускат ценни бизнес възможности.

Тя казва: „Вместо да го виждат като работа, собствениците на бизнес трябва да видят своите сметки и финанси като история, която може да им помогне да открият възможности за растеж, ако прекарат известно време, за да се справят с цифрите."

Възприемане на аутсорсинг и автоматизация възможно най-рано

В ранните етапи на стартиране на бизнес, ентусиастите често могат да се почувстват като пред крах. 

Но Карлен Агард, старши консултант по управление на риска и стойността в ARAVUN, открива, че след като имаш постоянен поток от клиенти и откриваш, че редовно повтаряш редица задачи, то това е моментът да започнеш да възприемаш автоматизацията.

Тя обяснява: „Започнах канал в YouTube и започнах да работя по осем часа за клиент, като пътуването ми отнемаше три часа, записване и интервюиране повече от половин час и след това го преписвах и качвах повече от час. Бях изтощена.”

Решението й да възложи на асистент всичко това и да освободи времето си, й позволява да се съсредоточи върху неща, които биха могли да създадат по-големи приходи за бизнеса й. 

"Времето е единственият ресурс, от който не можем да получим повече, затова трябва да се грижим за него внимателно", казва тя. Така е и при личните финанси - не инвестирай времето си в нещо, което няма да ти донесе увеличаващ се доход и удовлетворение.

Иновацията не означава изобретение

Това е концепция, която е предизвикала много объркване сред собствениците на нови предприятия, тъй като те измислят нещо и след това търсят други хора, за да определят дали е създадена стойност.

„Иновациите казват, че пазарът, конкуренцията, клиентската база и бизнес предизвикателствата и възможностите са разбрани”, казва Бил Холц, президент и главен изпълнителен директор на компанията за уеб решения за сигурност Comodo CA, базирана в Ню Джърси. 

„Иновациите в този контекст са от първостепенно значение за успеха и съществуването на бизнеса. Ако една компания не инкорпорира иновации, това просто означава, че има огромна възможност или съществуващ, или нов конкурент да я отмести от позицията й на пазара."

Какво друго полезно да научиш за финансите и разумното им управление - кредитна карта Бяла Карта ще ти докаже, че някои разплащателни средства са създадени, за да подобриш финансовото си състояние. Кредитна карта Бяла Карта ти дава шанс за одобрение, дори при лоша кредитна история.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш