Кандидатствай Вход
Какви са уловките при банковите кредити?

Какви са уловките при банковите кредити?

  • Бяла Карта
  • 27.12.2016
  • Кредити
  • Коментари: 0
  • 1933

Благодарение на кредитните карти ние можем да пазаруваме подаръци, да запазваме самолетни билети, да резервираме мечтаната почивка в хотел или просто да се сдобием с промоционални продукти лесно и бързо – всичко това е възможно, дори без да излизаме отвкъщи.

В днешно време има огромно разнообразие от кредитни карти, които са пригодени за различни кредитополучатели, в зависимост от техния начин на живот и платежоспособност.

Банковите кредитни карти са едни от най-често срещаните разплащателни средства, които се предлагат почти от всяка банкова институция. Много са хората, които си служат с кредитна карта, издадена от банка, но едва ли всеки е запознат подробно с всичките такси и комисионни, които се включват в един банков кредит. Всъщност банковите кредити имат редица скрити такси, за които най-вероятно ти, ако ползваш такава, плащаш редовно, но едва ли знаеш какво представляват точно те. Уловките при банковите кредитни карти са доста, заради самата същност на банковия кредит и неизбежните такси, които всяка банка начислява.

За да ти спестим евентуални главоболия, ние сме подбрали няколко такси при банковите кредити, с които трябва да си запознат. По този начин ще можеш да избегнеш доста непредвидени разходи по евентуален банков кредит, за които е малко вероятно да си уведомен.

Повечето банкови кредити и кредитни карти включват в договорите си поредица от всевъзможни такси, за които ти дори не предполагаш, до момента в който не се наложи да ги заплатиш. Като започнем от такса за кандидатстване за кредит, такса за преиздаване на кредитна карта, периодичните такси за обслужване и стигнем до таксата за закъснение при вноска - всички тези разходи се прибавят към лихвата ти. Има и дори банки, които ще ти начислят такса, в случай, че преводът на вноската ти закъснее, въпреки, че си направил плащането в изискуемия срок.

Можеш да видиш всичко, когато влезнеш в онлайн акаунта на кредитната си карта – там е упоменато общото ти задължение към банката. И ако първоначално смяташ, че няма да забелязваш тези такси, много скоро ще откриеш, че всъщност, именно въпросните допълнителни такси оскъпяват кредита ти почти двойно и вдигат изключително много годишния процент на разходите.  

Таксите, които изброихме се включват в почти всяка банкова кредитна карта. За да избегнеш много от тях, ти препоръчваме да четеш много внимателно договора, който сключваш с банката и да проверяваш всеки месец баланса по кредитната си карта.

За да направиш разликата между банковите кредитни карти и Бяла Карта, ние ти посочваме предимствата и прозрачните условия, които сме подбрали специално за теб. Аксес Файнанс, в ролята си на небанкова финансова институция, цели да те улесни максимално. Затова ние създадохме Бяла Карта – кредитната карта, която е предназначена за масовия картодържател. Кредитна Бяла Карта се различава от банковите кредити, главно, защото тя цели да бъде масов финансов продукт, който да бъде достъпен за всички българи. Независимо дали работиш на трудов договор или не, имаш добра кредитна история или закъсения по минали кредити - ти имаш реална възможност да получиш своята кредитна Бяла Карта. И доказателството за това са над 40 000 активни картодържатели, които в момента се възползват от преференциалните условия на Бяла Карта. Защо? Защото с Бяла Карта ти нямаш такси за издаване, за преиздаване или за обслужване. Няма да намериш подобни банкови такси при Бяла Карта, просто защото тя не се издава от банка. Това е причината да ти бъдат спестени така опасните банкови такси и комисионни, които оскъпяват всеки банков кредит или кредитна карта.

Например, в случай, че известен период нямаш нужда да плащаш с кредитната си Бяла Карта, то това не означава, че трябва да я закриеш, напротив - Бяла Карта ти е абсолютно безплатна, ако не я използваш. Ако банките ти начисляват такса за обслужване всеки месец, независимо дали ползваш кредитната карта или не, то с Бяла Карта нямаш поводи за притеснение. Това е така, защото ние не ти начисляваме никакви такси, ако не плащаш с нея. Това е едно от основните ни предимства, които ни отличават от банковите кредитни карти.

След тези разяснения за кредитните карти, трябва да добавим и един често срещан разход, който притежателите на банкови кредитни карти имат, а именно – таксата за теглене на пари от банкомат. Ако се нуждаеш от пари в кеш и решиш да изтеглиш каквато и да е сума от кредитната си карта, то ти със сигурност ще трябва да заплатиш допълнителна такса за тази транзакция. Това е една от уловките на банковите кредитни карти – използването на кредитната карта за пари в кеш е изключително неизгодно за теб. Това е и причината повечето банки да насърчават ползването на кредитните им карти главно за банкови и онлайн разплащания.

И тъй като ние знаем, че ти често имаш спешна нужда именно от пари в кеш, създадохме кредитна Бяла Карта, с която да можеш да теглиш пари от АТМ, когато си поискаш, без да заплащаш допълнителна такса за тази транзакция. Единственото, което ще дължиш е стандартната лихва, без каквото и да е допълнително оскъпяване, независимо колко пъти си теглил пари от банкомат.

Ако още не си се убедил в плюсовете на Бяла Карта, ще ти подскажем, че с нея можеш да пазаруваш на промоционални цени от много наши партньори в цялата страна, както и да се възползваш от изгодните продукти и услуги в Белия магазин.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш