Кандидатствай Вход
5 изпитани начина как да спестиш с кредитна карта

5 изпитани начина как да спестиш с кредитна карта

Кредитните карти са удобен инструмент, който може да бъде полезен в множество ситуации. Те дават свобода и възможности. В зависимост от личните ти предпочитания и начинът, по който харчиш парите си – изборът на кредитна карта е строго индивидуален.

Когато използваш кредитна карта трябва да бюджетираш добре и да я използваш умно. Ако спазваш тези условия, кредитната карта може да се превърне в предпочитан инструмент за пазаруване, с които да спестяваш на пръв поглед малки суми, но общо – по-големи.

Основните правила, които трябва да спазваш са: плащай само това, което наистина можеш да си позволиш и изплащай задълженията си редовно и изцяло.

Какво представляват кредитните карти?

Кредитната карта е подобна на кредита, с нея можеш да разполагаш с отпуснат от финансовата институция кредитен лимит по карта в моментите, в които имаш нужда.

Кредитните карти са удобен инструмент, с който можеш да разполагаш със средства навсякъде и по всяко време. С нея можеш да плащаш на ПОС, онлайн, както и да теглиш пари от банкомат.

Макар да е подобна на кредита, кредитната карта има своите допълнителни предимства. Когато имаш кредитна карта не е необходимо всеки път, когато имаш нужда от допълнителни средства да кандидатстваш за кредит, да обясняваш причината поради която са ти необходими и т.н.

Вместо това, можеш да използваш вече отпуснатия ти кредитен лимит за каквото пожелаеш – както за по-малки ежедневни покупки, така и за по-големи и непланирани разходи. Кредитната карта промени начина, по който хората пазаруват, като им помогна да получат кредит без допълнителни усилия.

Има ли значение кой вид кредитна карта ще избереш?

Сигурно се чудиш „Възможно ли е да спестиш с кредитната си карта?“. Краткия отговор е да. Всъщност – да, ако избереш правилната кредитна карта за своите нужди.

Това, което е важно, е да направиш своето проучване и да съобразиш начина си на живот, как харчиш парите си и за какво точно ти е необходима кредитна карта.

На пазара има различни видове карти, които имат свои предимства. Тези предимства обаче може да се окажат „скъпи“, ако не ги използваш.

Ако например избереш кредитна карта, която е подходяща само за онлайн плащания и плащания на ПОС, а ти предпочиташ да имаш пари в брой – тегленията от банкомат е възможно да бъдат с по-висока лихва и да има такси. В този случай – ти не пестиш, а губиш.

Друг подобен случай е, ако търсиш кредитна карта, която да на използваш ежедневно, а при нужда. Подходящият избор е възможно да се окаже карта без годишна или месечна такса за обслужване. Ако ще я използваш два или три пъти в годината, а всеки месец плащаш такса – не е ли това загуба на пари.

Всичко това обаче, не означава, че кредитната карта не е добра, а просто не е подходяща за теб.

Ето защо, в тази статия в блога ти разказваме за 5 изпитани начина как да спестиш с кредитна карта Бяла Карта. Виж предимствата на този гъвкав финансов инструмент и разбери дали това е точната карта за теб.

Как да спестиш с кредитна карта?

Спести пари от такси при теглене от банкомат

Да, това е възможно. Кредитна карта Бяла Карта например, е подходяща, както за плащане онлайн и на ПОС, така и при теглене на пари в брой, защото няма такси за теглене от банкомати в България и останалите страни от Европейския съюз.

Както знаеш, таксите по картите растат всяка година. Ако често ти се налага да теглиш пари от банкомати, подходящата кредитна карта, може да ти го спести.

Ако обичаш да пътуваш в Европа – липсата на такса за теглене от банкомат е голямо предимство, тъй като няма да се налага да носиш пари в брой и да се притесняваш къде да ги „скриеш“. С Бяла Карта можеш лесно да изтеглиш пари в рамките на одобрения ти кредитен лимит - винаги, когато ти потрябват.

Спести от годишната такса за обслужване на кредитната карта

Бяла Карта е без годишна такса за обслужване, а това ти пести пари. Кандидатстваш безплатно и можеш да използваш винаги, когато имаш нужда. Ако не използваш Бяла Карта – тя не ти струва нищо.

Това предимство ти спестява разход, но и ти дава възможност да имаш кредитна карта „за всеки случай“.

 

Възползваш се от актуални промоции и оферти

Веднъж отпуснатият ти кредитен лимит можеш да използваш за каквото пожелаеш. Виждаш желан от теб продукт на намаление точно преди заплата. Вместо да го подминеш и да пропуснеш промоцията с правилния платежен инструмент – купуваш веднага, а сумата – връщаш на заплата.

По този начин се възползваш от ниската цена и не се притесняваш за бюджета си.

С Бяла Карта имаш възможност да спестиш от лихва, ако препоръчаш приятел

Ако се включиш в лоялната програма на Бяла Карта имаш възможност да използваш картата си без лихва. Как става това? За да се възползваш, е необходимо да препоръчаш Бяла Карта на свои близък и ако той кандидатства и сключи договор за кредит, ти получаваш 30 дни безлихвен период.

Толкова е лесно. Най-хубавото е, че няма ограничение нито на броя приятели, на които можеш да препоръчаш картата, нито на броя безлихвени месеци, които можеш да получиш.

Спести си време

В съвременния свят времето е един от най-ценните ресурси. Ето защо, важно е да избираш продукти и услуги, които ти дават свобода, удобство и сигурност. Избери финансови институции, които предлагат онлайн кандидатстване за кредитна карта, гъвкавост и отлично клиентско обслужване.

Бяла Карта е точно такъв продукт. От процесът на кандидатстване до моментите, в които имаш нужда от съдействие с използването на своята карта – всичко е дистанционно и лесно.

За Бяла Карта кандидатстваш онлайн, а при одобрение можеш да получиш картата си до посочен от теб адрес – напълно безплатно. Всичко това от комфорта на дома ти – без чакане по опашки и пътуване до офиси.

Веднъж, когато вземеш своята Бяла Карта можеш да разчиташ на 24/7 клиентско обслужване. За още по-голямо удобство ти предлагаме и възможността да направиш индивидуален онлайн профил. В него можеш да управляваш основни функции на картата, да проследяваш трансакциите си и да плащаш задълженията си дистанционно.

Предимствата на кредитните карти са много. Избери точната за твоя начин на живот, пести пари, време и нерви и се радвай на възможността да имаш пари винаги, когато имаш нужда. 

Най-лесният начин да избегнеш излишните такси за просрочие е да плащаш баланса си изцяло и навреме всеки месец, но също така и да използваш кредитния си лимит според възможностите.

За да избегнеш натрупване на дългове по кредитната ти карта - използвай я само за покупки, които можеш да си позволиш и изплащай в срок и изцяло своите задължения.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш