Кандидатствай Вход
6 съвета как да предпазиш кредитната си карта

6 съвета как да предпазиш кредитната си карта

Като всеки картодържател, навярно и ти знаеш, че трябва да бъдеш предпазлив с кредитната си карта, за да избегнеш злоупотреби с нея. 

Ние отново ти напомняме, че ако твоята кредитна Бяла Карта попадне в чужди ръце, би представлявала потенциални безплатни пари за тях.

За да сме сигурни, че кредитната ти карта  ще е в безопасност, ние ти предлагаме 6 полезни съвета, с които да подобриш сигурността ѝ.

Така ще си спестиш много главоболия и ще си спокоен, че единствено ти можеш да разполагаш със собствените си паричните средства.

6 съвета как да предпазиш кредитната си карта

1. Не давай акаунт номера на кредитната си карта по телефона

Никога не диктувай акаунт номера на кредитната си карта по телефона, без да знаеш кой точно се обажда и с каква цел. 

Винаги първо питай кой е от другата страна на телефона и не прави грешката да диктуваш подобни данни на непознат човек. 

Ако не си сигурен, че лицето насреща е от дадена организация или бизнес и се съмняваш за неговата самоличност, по-добре не издавай никаква лична информация, особено за кредитната си Бяла Карта. 

Също така, бъди внимателен, ако номерът от който се звъни е скрит. Само така ще успееш да осигуриш защита на картите си, без значение дали става дума за дебитни или кредитни карти.

2. Не използвай кредитната си карта в незащитени сайтове

Това е може би най-важното правило, с което трябва да си наясно, ако искаш да осигуриш добра защита на кредитната си карта. Всеки сайт, който няма катинарче пред адреса си е потенциално опасен за онлайн разплащания. 

Или с други думи – номерът на кредитната ти карта може да бъде откраднат и никой не може да ти гарантира сигурност в подобни сайтове.

Всички знаем, че онлайн пазаруването с кредитна карта е лесно, бързо и спестяващо ни много грижи, но винаги имай едно наум, когато искаш да купиш стока или услуга от уебсайт. 

Избирай само сайтове, които ти гарантират сигурност на личните данни и за твое спокойствие те съветваме да се насочиш към по-популярните магазини и сайтове за онлайн пазаруване, които вече са си изградили имидж на доказан и надежден търговец.

3. Не пиши акаунт номера си на външната страна на писмо

Никога не пиши акаунт номера на своите банкови, дебитни и кредитни карти на външната страна на писмо или пощенска картичка. Бъди сигурен, че тази информация е написана на място, което не може да се види от непознати хора.  

Ако наистина е наложително да напишеш в 

писмо подобни лични данни като номера на кредитни и банкови карти или друга чувствителна информация, то бъди сигурен, че те не прозират през самия плик.

4. Не споделяй данните от кредитната си карта в социални мрежи

Много хора обичат да споделят в социалните мрежи всякакви събития от живота си, но не забравяй, че личните ти данни и особено номера на кредитната ти карта не трябва да присъстват в комуникациите ти в подобни сайтове. 

Споделянето на прекалено много информация е риск, който може да доведе до злоупотреба с личните ти данни. 

Помни, че трябва да внимаваш и какво включват снимките и видеата ти, които попадат в социалната мрежа.

5. Не подписвай, без да виждаш на бележката сумата, която плащаш

Никога не подписвай документ за разплащане, без да виждаш точната сума, която се таксува. 

Ако си поставиш подписа на празна бележка, то винаги може да се напише произволна сума, която да бъде изтеглена от кредитната ти карта, при това ти вече си дал одобрението си за нея и не можеш да докажеш обратното.

Затова сравнявай внимателно сумата от касовата бележка с тази на бележката за теглена сума от кредитната ти карта.

6. Проверявай редовно движенията по кредитната си Бяла Карта

Не на последно място - Бяла Карта ти дава предимството да проследяваш за какво са похарчени пари с твоята кредитна карта, както и кога са похарчени.

Важно е да проверяваш редовно реалните си разплащания с кредитната си карта. За твое улеснение, Бяла Карта ти дава възможност да се възползваш от личен акаунт, на който можеш да провериш всичките си задължения по кредитната карта - по всяко време на денонощието.

Трябва поне веднъж месечно да влизаш в персоналния си акаунт, за да знаеш какъв е баланса по твоята кредитна Бяла Карта. 

Води си записки за всички плащания, в кеш или онлайн с кредитната си Бяла Карта, за да можеш после да сравниш дали отговарят на баланса на картата, когато влезеш в акаунта. 

В случай, че има разминавания и плащанията които са отразени в акаунта ти в банката и те не отговарят на тези, които ти си записал, незабавно се свържи с нас.

Така ще сме способни да вземем превантивни мерки срещу евентуални неправомерни действия с кредитната ти Бяла Карта. 

И не забравяй. Всеки път, когато се усъмниш в разплащанията в личния си акаунт на Бяла Карта, трябва в рамките на няколко минути да се свържеш с нас.

С тези 6 ефикасни съвета се надяваме да сме били полезни, за да можете ти и всички останали наши клиенти да използвате още по-изгодно кредитната си Бяла Карта и да пазарувате без ограничения навсякъде и по всяко време.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш