Кандидатствай Вход
6 съвета как да предпазиш кредитната си карта

6 съвета как да предпазиш кредитната си карта

  • Бяла Карта
  • 23.04.2017
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 2311

Като всеки картодържател, навярно и ти знаеш, че трябва да бъдеш предпазлив с кредитната си карта, за да избегнеш злоупотреби с нея. Ние отново ти напомняме, че ако твоята кредитна Бяла Карта попадне в чужди ръце, би представлявала потенциални безплатни пари за тях.

За да сме сигурни, че твоята Бяла Карта ще е в безопасност, ние ти предлагаме 6 полезни съвета, с които да предпазиш кредитната си карта. Така ще си спестиш много главоболия и ще си спокоен, че единствено ти можеш да разполагаш с паричните средства по собствената си Бяла Карта.

1. Не давай акаунт номера на кредитната си карта по телефона

Никога не диктувай акаунт номера на кредитната си карта по телефона, без да знаеш кой точно се обажда и с каква цел. Винаги първо питай кой е от другата страна на телефона и не прави грешката да диктуваш подобни данни на непознат човек. Ако не си сигурен, че лицето насреща е от дадена организация или бизнес и се съмняваш за неговата самоличност, по-добре не издавай никаква лична информация, особено за кредитната си Бяла Карта. Също така, бъди внимателен, ако номерът от който се звъни е скрит.

2. Не използвай кредитната си карта в незащитени сайтове

Това е може би най-важното правило, с което трябва да си наясно. Всеки сайт, който няма катинарче пред адреса си, е потенциално опасен за онлайн разплащания. Или с други думи – номерът на кредитната ти карта може да бъде откраднат и никой не може да ти гарантира сигурност в подобни сайтове.

Всички знаем, че онлайн пазаруването е лесно, бързо и спестяващо ни много грижи, но винаги имай едно наум, когато искаш да закупиш стока или услуга от уеб сайт. Избирай само сайтове, които ти гарантират сигурност на личните данни и за твое спокойствие, те съветваме да се насочиш към по-популярните уеб магазини и сайтове за онлайн пазаруване, които вече са си изградили имидж на доказан и надежден търговец.

Не забравяй, че с Бяла Карта имаш възможност не само да пазаруваш сигурно, но и да пазаруваш евтино, защото ние ти прелдагаме уникални онлайн предложения, благодарение на Белият магазин и отстъпките ни от партньори. Ако си запален почитател на търсенето на изгодни онлайн оферти, с Бяла Карта можеш да си поръчаш страхотни продукти и услуги на специални намалени цени от Белият магазин.

3. Не пиши акаунт номера си на външната страна на писмо

Никога не пиши акаунт номера на кредитната си карта на външната страна на писмо или пощенска картичка. Бъди сигурен, че тази информация е написана на място, което не може да се види от непознати хора. Ако наистина е наложително да напишеш в писмо, подобни лични данни, като номер на кредитната ти карта, то бъди сигурен, че те не прозират през самия плик.

4. Не споделяй данните от кредитната си карта в социални мрежи

Много хора обичат да споделят в социалните мрежи всякакви събития от живота си, но не забравяй, че личните ти данни и особено номера на кредитната ти карта, не трябва да присъстват в комуникациите ти в подобни сайтове. Споделянето на прекалено много информация е риск, който може да доведе до злоупотреба с личните ти данни. Помни, че трябва да внимаваш и какво включват снимките и видеата ти, които попадат в социалната мрежа.

5. Не подписвай, без да виждаш на бележката сумата, която плащаш

Никога не подписвай документ за разплащане, без да виждаш точната сума, която се таксува. Ако си поставиш подписа на празна бележка, то винаги може да се напише произволна сума, която да бъде изтеглена от кредитната ти карта, при това ти вече си дал одобрението си за нея и не можеш да докажеш обратното.

Затова сравнявай внимателно сумата от касовата бележка с тази на бележката за теглена сума от кредитната ти карта.

6. Проверявай редовно движенията по кредитната си Бяла Карта

Важно е да проверяваш редовно реалните разплащания с кредитната си карта. За твое улеснение, Бяла Карта ти предоставя личен акаунт, на който можеш да провериш всичките си задължения по кредитната карта. Трябва поне веднъж месечно да влизаш в персоналния си акаунт, за да знаеш какъв е баланса по твоята кредитна Бяла Карта. Води си записки за всички плащания, в кеш или онлайн, с кредитната си Бяла Карта, за да можеш после да сравниш, дали отговарят на баланса на картата, когато влезеш в акаунта. В случай, че има разминавания и плащанията, които са отразени в акаунта ти, не отговарят на тези, които ти си записал, незабавно се свържи с нас. Така ще сме способни да вземем превантивни мерки срещу евентуални неправомерни действия с кредитната ти Бяла Карта. 

Не забравяй, всеки път, когато се усъмниш в разплащанията в личния си акаунт на Бяла Карта, да се свързваш възможно най-бързо с нас

С тези 6 ефикасни съвета, се надяваме, да сме били полезни, за да можеш да използваш още по-изгодно кредитната си Бяла Карта и да пазаруваш без ограничения навсякъде и по всяко време.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш