Кандидатствай Вход
Причини да избереш кредитна карта за пазаруване

Причини да избереш кредитна карта за пазаруване

Днес вече кредитните карти не са лукс и нещо нестандартно, а удобен и популярен финансов инструмент, използван от милиони хора по света.

Митовете, че кредитните карти са скъпи и не бива да се използват за пазаруване - вече са разбити. Ако използваш картата разумно, можеш да се възползваш от всички нейни позитиви, без да задлъжняваш. 

Според избора на кредитна карта можеш да сложиш лимит на разходите и да блокираш определени функции. Финансово грамотните хора са наясно с всички позитиви, които могат те дадат.

Кредитните карти имат много предимства. Те са сигурни, удобни и може да донесат различни бонуси или награди. Можеш да ги използваш, както за плащане на ежедневни покупки, така и при пътуване в чужбина - за резервации на хотели, полети и кола под наем.

За да те запознаем по-подробно с всички ползи и предимства, в тази статия в блога ни ти даваме няколко причини да избереш кредитна карта за пазаруване - не само на място в магазините, но и онлайн. 

Защо да използваш кредитна карта за онлайн пазаруване?

Освен стандартните предимства, кредитната карта може да се окаже идеалният инструмент за пазаруване в интернет. Ето и няколко причини в защита на това твърдение.

Защити се от измамни транзакции и дефектни продукти

Дебитната ти карта е директно свързана с твоята банкова сметка, където са всичките ти пари. Това може да се окаже рисковано, ако станеш жертва на измамници. Те могат да източат всичките ти пари и да се окажеш, че не разполагаш с никакви средства до разрешаване на казуса.

В случай, че станеш жертва на измама, когато пазаруваш с кредитна карта - личните ти пари няма да са засегнати и ще разполагаш със средства до разрешаване на казуса. 

Винаги, когато пазаруваш онлайн - независимо дали с дебитна или кредитна карта, проверявай сайта. Търси клиентски ревюта и провери дали сайтът има протокол за сигурност https.

Ако някоя оферта ти се стори прекалено добрa - подхождай с внимание. 

Това са базови проверки, които ще те предпазят от измами при онлайн пазаруване с карта.

Когато говорим за защита на закупените продукти - кредитните карти, които предлагат допълнителна застраховка могат да ти предложат удължена гаранция на стоките. Това е изключително голямо предимство, което може да ти спести пари в дългосрочен план.

Пазарувай в международен план

Онлайн пазаруването няма граници. Днес спокойно можеш да пазаруваш от САЩ, Китай, Европа - откъдето решиш. Стига, разбира се, да има опция за международна доставка.

Имай предвид обаче, че не всички търговци приемат плащания с дебитна карта. В тези случаи можеш да използваш кредитната си карта. 

Когато избереш международна кредитна карта имаш възможност да пазаруваш от интернет магазини по целия свят. Това ти дава предимството да намериш и закупиш всичко, което искаш. Понякога дори и на по-добри цени. 

Не пропускаш оферта

Понякога най-добрите оферти се появяват точно преди заплата и се нямаш възможност да ги купиш. Е, когато имаш кредитна карта в портмонето си - реалността е друга. 

Купуваш веднага желания продукт и спестяваш, а на падежна дата погасяваш задължението си. 

Предимствата на Бяла Карта при онлайн пазаруване?

Кредитна карта Бяла Карта е различна от повечето карти, издадени от банка. Тя се издава от небанковата финансова институция „Аксес Файнанс“ и предлага голяма достъпност и гъвкавост на своите клиенти.  

За нея се кандидатства онлайн -  без изискване за трудов договор и дава шанс за одобрение на хора с влошена кредитна история. 

Бяла Карта е международна карта с кредитен лимит до 5000 лева и без годишна такса. За разлика от други кредитни карти - тя е подходяща не само за пазаруване при търговец и онлайн, но и при нужда от пари в брой, защото няма такса при теглене от банкомати в България и Европа. 

И все пак, ето и какви предимства може да ти даде Бяла Карта, когато пазаруваш в интернет: 

  • Картата е международна Mastercard, което означава, че с нея можеш да пазаруваш от онлайн магазини в целия свят. 
  • Бяла Карта има двуфакторна защита на онлайн плащанията.
  • Получаваш известие за всяка трансакция, направена с картата в мобилното ни приложение.
  • При сключване на допълнителна застраховка, имаш защита при кражба или тотална повреда на закупената стока с картата (до 1000 лева).
  • В онлайн акаунта си имаш опция да блокираш функции на картата, което ти дава възможност за бърза реакция в случай на неправомерна трансакция. 

Както виждаш, кредитните карти имат множество предимства. Важно е да знаеш какъв тип карта ти е необходима. Освен това, трябва да я използваш отговорно при пазаруване и да не правиш покупки, които не можеш да си позволиш.

Спазвайки тези условия, кредитната карта ще се превърне в любимия ти инструмент за пазаруване онлайн и офлайн. 

Едно от големите предимства на кредитната карта за пазаруване е възможността да разполагаш със средства винаги, когато имаш нужда. Когато имаш кредитна карта можеш да разполагаш с кредитния си лимит и да купуваш всичко, което ти е необходимо.

Различните видове кредитни карти имат различни предимства. За да избереш най-подходящата, трябва да оцениш своите нужди и предпочитания. Ако пазаруваш често онлайн, карта с награди за този тип разплащания може да бъде добър избор, ако искаш да разполагаш с пари в брой, можеш да избереш кредитна карта без такса при теглене на пари от банкомати в България.

За издаването на кредитна карта обикновено се изисква добра кредитна история, постоянен трудов договор и валиден документ за самоличност. Имай предвид, че някои финансови институции може да изискват специфични документи. Хубавото е, че има алтернативи като Бяла Карта например. За нея имаш шанс за одобрение с влошено ЦКР и няма изискване за постоянен трудов договор.

За издаването на кредитна карта обикновено се изисква добра кредитна история, постоянен трудов договор и валиден документ за самоличност. Имай предвид, че някои финансови институции може да изискват специфични документи. Хубавото е, че има алтернативи като Бяла Карта например. За нея имаш шанс за одобрение с влошено ЦКР и няма изискване за постоянен трудов договор.

Разходите, свързани с кредитната карта, могат да варират според избора ти, но най-често може да бъдат: годишни такси, лихви, такси за теглене на пари от банкомати и такси за валутни операции. Някои кредитни карти обаче нямат годишна такса за обслужване на картата или такса при теглене от АТМ в ЕС. Пример за това е Бяла Карта. Важно е да се запознаеш с условията на картата, за да управляваш разходите си ефективно.

За да използваш кредитната си карта отговорно, трябва да следваш няколко принципа. Първо, изплащай пълната сума на задължението си в уговорените срокове. Също така, не използвай кредитната карта за покупки, които не можеш да си позволиш. Важно е да проявиш дисциплина и да следиш своите разходи, за да избегнеш натрупването на дългове.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш