Кандидатствай Вход
Финансовите грешки, които допускат повечето хора

Финансовите грешки, които допускат повечето хора

В днешната статия ще поговорим за най-честите грешки, които повечето хора допускат във финансово отношение.

Съставили сме материала на база наблюдение на различни коментари и признания от потребители в български и чуждестранни форуми. Истината е, че няма нищо по-полезно и поучително от житейския опит на човек и преминаването му през различни ситуации.

А най-добре е да можеш да си вземеш поука от опита на други хора, без да се налага да правиш същите грешки като тях. Ако искаш да постигнеш това, горещо ти препоръчваме да прочетеш следващите редове.

Те ще ти помогнат да разбереш защо се правят обичайните финансови грешки и по какъв начин е възможно да ги избегнеш.

Най-честите финансови грешки допускани от повечето хора 

Невнимателно харчене при промяна в доходите

За подобни грешки споделят потребители, чиито доходи са се променили през изминаващата вече 2017 година. Най-често това са хора, напуснали поради различни причини своята постоянна работа и започнали да си изкарват прехраната като фрийлансъри.

Свободната практика обаче носи на човек непостоянство не само по отношение размера на доходите, но и във връзка с времето на получаването им.

Така например един месец можеш да имаш доста добри доходи, а на следващия – да не получиш абсолютно нищо. Задължително трябва да съобразиш начина си на харчене с тази особеност, иначе те очакват сериозни финансови проблеми.

При всички случаи ти препоръчваме ако си решил да правиш прехода от постоянна работа към фрийлансърство, първо да се подсигуриш с достатъчно солидни спестявания.

Невръщане на дефектни или неподходящи продукти

Ако пазаруваш редовно онлайн, със сигурност все някога си имал „щастието“ да получиш и подобни продукти. Независимо дали става въпрос за неработещ уред за дома, скъсана дреха или неточен размер обувки.

Когато попаднеш в подобна ситуация, ти препоръчваме възможно най-бързо да се свържеш с търговеца и да предприемеш конкретните стъпки по връщането на продукта (разбира се, изисквайки и парите си обратно).

В противен случай рискуваш да изпуснеш сроковете, в които можеш да направиш това, и да си останеш с поредната безполезна покупка и ненужно похарчени пари. Ще се изненадаш до какви финансови загуби е възможно да доведе такава практика.

Някои потребители в чуждестранни форуми споделят, че по този начин са пръснали на вятъра повече от 200 долара в рамките на едно тримесечие. 

Храна за контейнера

И още един сериозен източник на ненужни разходи за повечето хора в днешно време. Какво имаме предвид под „храна за контейнера“?

Това е практиката да се купуват прекалено големи количества хранителни продукти, които членовете на домакинството няма как да изконсумират в рамките на съответния период.

Поради което се стига до изхвърляне на тези продукти в контейнера и примиряване с факта, че част от месечните доходи са безвъзвратно пропилени.

Можеш да избегнеш подобни грешки, като в началото на седмицата си правиш пълен списък с нужните ти продукти за готвене и моментално консумиране. Гарантираме ти, че така ще си спестиш много излишни разходи.

Нарушения на пътя

Вероятно ти звучи като шега, но при изброяване на най-големите си грешки във финансов план повечето хора споменават и нарушенията на пътя. Нарушения, които понякога им носят доста големи глоби.

Вариантите в това отношение са безброй – започвайки от превишена скорост и стигайки до шофиране след употреба на алкохол. Така или иначе всички глобени споделят, че парите, които са платили за своите нарушения на пътя, е можело да бъдат похарчени за много по-стойностни преживявания.

Замисляй се и ти, когато си на път да направиш подобно нещо. Защото то не само ще ти коства излишни разходи, но и може да застраши както твоето здраве и безопасност, така и тези на други хора.

Неизгодни сделки

И съвсем не на последно място, неизгодните сделки също са източник на големи финансови проблеми.

Като под „неизгодни сделки“ освен обичайните фирмени въпроси, имаме предвид и неща като например купуване на имот или кола на неоправдано висока цена. Редица интернет потребители споделят неприятния си опит от сключването на имотни сделки.

Премеждията им включват късно разбиране на истинското състояние на имота, извършване на куп ремонтни дейности по него и продаването му вследствие на значително по-ниска цена от заплатената от тях.

Което ни води само към един извод – да бъдем много внимателни при подобни сделки и, ако се налага, да потърсим помощ от експерти в имотния бранш.

Дори на пръв поглед безобидните финансови грешки могат да имат много сериозни последствия за даден човек и буквално да го поставят в задънена улица.

Ако и ти се намираш в подобна ситуация, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне.

Бяла Карта е насреща при нужда от пари

Кредитните карти са удобен финансов инструмент, с който можеш да покриваш всички неочаквани разходи. Разбира се, трябва да избереш правилната карта, която да отговаря на твоите нужди в момента. 

Бяла Карта може да бъде точната за теб, ако не искаш да плащаш излишни такси например. Това е така, защото Бяла Карта няма такса при теглене на пари от банкомати в България, няма и такса при плащане на ПОС и онлайн. 

Освен това, тази гъвкава международна карта няма годишна такса за обслужване на картата, което означава, че ако не я използваш - не ти струва нищо.  

Точно така, за Бяла Карта кандидатстваш веднъж, а при одобрение можеш да разполагаш с пари - винаги, когато имаш нужда. 

Благодарение на тази гъвкава и достъпна кредитна карта, ще получиш допълнителни финансови средства точно тогава, когато се нуждаеш най-много от тях. Избери кредитна Бяла Карта и си стъпи на краката по най-бързия начин!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш