Кандидатствай Вход
Как да бъдеш отговорен картодържател?

Как да бъдеш отговорен картодържател?

Да използваш отговорно кредитната си карта и да успяваш да балансираш разходите и приходите си е ключът към изграждането на добра кредитна история. Именно добрата кредитна история е един от основните фактори, които ще ти помогнат в постигането на бъдещите финансови цели.

Разбира се, първата стъпка към финансовата ти независимост е да се превърнеш в отговорен картодържател.

Да бъдеш разумен картодържател ти носи много предимства, които можеш да използваш, с цел да си осигуриш по-висок кредитен лимит или последващо одобрение за ипотечен кредит.

Всяка една финансираща институция, без значение дали е банкова или не, има достъп до база данни, в която е отразена твоята кредитна история. На база тази информация, дадената компания прилага конкретни изисквания, за да те оцени като надежден или неблагонадежден кредитополучател. 

За да ти бъде гласувано доверие от повечето финансиращи институции, то ти трябва да се постараеш да управляваш разумно кредитната си карта. Независимо дали имаш минали забавяния по вноски или не, никога не е късно да изградиш една нова по-добра кредитна история и да станеш разумен картодържател. 

С тази цел е създадена и Бяла Карта, която ти предлага страхотната възможност на масово и достъпно разплащателно средство, с което да пазаруваш в България и чужбина. 

Кредитна Бяла Карта е разработена така, че да е достъпна и за кредитополучатели с лоша кредитна история. Или с други думи – винаги можеш да заявиш безплатно своята кредитна Бяла Карта онлайн или по телефон и да получиш максимално бързо одобрение. 

След което Бяла Карта ще бъде изпратена до посочен от теб адрес, при това напълно безплатно. Така ти получаваш своя шанс да се превърнеш в отговорен картодържател и успоредно с това да се възползваш от редицата отстъпки и промоции, които Бяла Карта ти подарява всеки месец.

След като те запознахме с плюсовете и мисията на кредитна Бяла Карта, искаме да ти дадем няколко лесни съвета как да бъдеш отговорен и разумен картодържател, за да извлечеш максимума от кредитната си карта.

Плащай вноските навреме

Ако се чудиш какъв е най-лесният и сигурен начин да бъдеш надежден картодържател, то задължително трябва да започнеш от най-важния критерий – редовното плащане на вноските по кредитната карта. За разлика от дебитна карта - използването на кредитна изисква по-голяма дисциплина.

В случай, че имаш забавяния при плащането на задълженията си, това със сигурност няма да се отрази добре на кредитната история и на бюджета ти. Запомни, че, за да можеш да погасяваш вноските си в уречения срок, то трябва преди това да си премислил добре покупките с кредитната си карта. 

Например, ако пазаруваш импулсивно ненужни и скъпи стоки с Бяла Карта в началото на отчетния период, то е много вероятно, когато дойде момента да изплатиш вноската, ти да нямаш тази финансова възможност, защото си изхарчил твърде голяма сума с кредитната карта.  

Точно по този начин се получават закъсненията с вноските, които натоварват бюджета ти. За да избегнеш всичко това, решението е много лесно – просто премисляй добре плащанията с кредитна Бяла Карта. 

Стреми се да пазаруваш на изгодни цени от Белият Магазин и от партньорската ни мрежа, така ще пестиш пари и едновременно с това ще се сдобиваш с необходимите стоки. Запомни, че винаги е по-добре да пазаруваш за малки суми, но – често. По този начин си гарантираш спокойствие, че ще можеш да изплатиш задължението си. 

Също така – ще умееш да разпределяш по-лесно разходите си във времето. Най-добрият съвет е да плащаш с кредитната си карта, когато наистина се нуждаеш от стоките или услугите, а не просто, когато видиш нещо интересно в магазина.

Бяла Карта ти дава достатъчно добри причини да я ползваш за разнообразни покупки както от онлайн магазини, така и от физически обекти.

Използвай кредитната карта като бюджетен инструмент

Кредитната карта ти дава едно незаменимо предимство – можеш да проверяваш по всяко време транзакциите си и да следиш всяко едно направено плащане. 

Това е възможно с персоналния акаунт мениджър, който Бяла Карта ти предоставя абсолютно безплатно. Именно чрез него можеш да влизаш чрез мобилното си устройство и да виждаш всички движения по кредитния си баланс. 

Така практически следиш как върви изпълнението на бюджета ти и дали не си направил прекалено много плащания, с които доближаваш кредитния си лимит. Не забравяй, че трябва да преглеждаш редовно кредитния си баланс, за да следиш не само всички направени трансакции, но и като превантивна мярка срещу злоупотреби с кредитната ти карта.

Не изразходвай целия си кредитен лимит

Както вече споменахме, по-добре е да пазаруваш за малки суми, които можеш да погасиш в срок, вместо да харчиш голям размер от кредитния си лимит наведнъж, с риск да не смогнеш да върнеш парите, когато трябва. 

Изразходването на кредитния лимит съвсем не е добра практика, с която да докажеш, че си отговорен картодържател. Затова те съветваме да пазаруваш разумно и да следиш постоянно баланси по твоята карта в персоналния акаунт мениджър. Така ще си наясно колко точно е вноската ти.

Ако имаш Бяла Карта, в онлайн акаунта си можеш да забележиш, ако има направена неправомерна трансакция с твоята Бяла Карта. Ако видиш такава, възможно най-скоро трябва да се свържеш с нашия център за обслужване на клиенти, за да получиш съдействие. 

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш