Кандидатствай Вход
Какво отличава VISA от другите типове кредитни карти?

Какво отличава VISA от другите типове кредитни карти?

Днес ще поговорим малко по-подробно за кредитните карти от типа VISA. Тези международни кредитни карти в момента са най-използваните такива в световен мащаб с издадени близо 800 милиона екземпляра. Какво се крие зад подобен успех на кредитните карти VISA? Истината е, че те предоставят на своите притежатели множество ползи и преимущества в различни аспекти от живота и ежедневието им. Започвайки от редовното пазаруване и стигайки до по-специфични случаи като бизнес пътувания и отсядания в хотели. В следващите редове ще научите най-важното, което трябва да се знае относно въпросните преимущества на кредитните карти VISA.

Сигурност при разплащане – сигурността на личните данни става все по-първостепенен и необходим фактор в съвременния свят. Всъщност тя е и една от основните причини за толкова широкото разпространение и популярност на кредитните карти като продуктова категория. За разлика от дебитните такива, те нямат директна връзка с твоя банков акаунт и не носят риск от финансови измами и източване на парични средства. Кредитните карти от типа VISA обаче добавят още едно ниво на сигурност за притежателите си. Ако твоята кредитна карта VISA бъде открадната или повредена, тя ще бъде съответно подменена или поправена по най-бързия начин от съответната компания. Разбира се, в случаи на кражба задължително трябва да уведомиш и полицията в рамките на 48 часа. Бяла Карта е международна кредитна карта VISA, гарантираща ти максимална сигурност при пазаруване и разплащания. След изкарването на такава, ти получаваш личен потребителски профил с история на направените трансакции и друга полезна информация, който можеш да следиш по всяко време от твоето мобилно устройство.

Обезщетение при отмяна на пътуване – като международни кредитни карти, кредитните карти тип VISA често се използват по летищата за купуване на самолетни билети. В това отношение те отново са доста полезни за потребителите, особено в случаи на непредвидени ситуации, които не са нещо чак толкова необичайно в сферата на въздушния транспорт. Представи си например, че полетът, за който е твоят билет, е отменен поради лоши метеорологични условия или проблем със самия самолет. Ако си платил този билет с пари кеш или пък с друг финансов инструмент, въпросните пари могат да се окажат безвъзвратно загубени за теб. В случай обаче, че за целта си използвал кредитна карта тип VISA, стойността на билета със сигурност ще ти бъде възстановена в пълен размер от съответната авиокомпания.

Обезщетение за загубен багаж – и още едно преимущество на кредитните карти тип VISA, свързано с пътуванията със самолет. При подобни пътувания нерядко стават инциденти с изгубване и повреждане на багажа или част от него. Обикновено тези инциденти си остават изцяло за сметка на самия пътник. За притежателите на кредитна карта тип VISA обаче нещата стоят по съвсем различен начин.  Ако самолетният билет е закупен с въпросната кредитна карта, то пътникът има право да получи обезщетение за причинените щети от такива загубвания или повреждания на багажа. Обезщетенията зависят от фактори като големината на багажа, маршрута на пътуването и причините за възникване на неприятния инцидент.

Удължени гаранции -  кредитните карти VISA също така предоставят удължени гаранции при закупуване на стоки и продукти от определени категории. В доста случаи това може да се окаже от голяма полза за съответния потребител. Вероятно си наясно, че немалка част от предлаганите на пазара артикули за дома се повреждат почти веднага след изтичане на техния нормален гаранционен период. Но когато си получил удължена гаранция благодарение на твоята кредитна карта VISA, ситуацията коренно се променя. Тогава вероятността съответният продукт да се повреди във времевия период, за който важи гаранцията, е много по-голяма. Което означава, че ще имаш възможност да го смениш с нов такъв или пък да си получиш парите обратно от търговеца. 

Достъп до финансови средства от всяка точка на света – и разбира се, най-важното преимущество на кредитните карти тип VISA е, че ти дават достъп до свежи финансови средства от абсолютно всяка точка на света. Кредитните карти тип VISA се признават във всички държави и могат да служат за разплащане в най-различни обекти – магазини, хотели, летища и т.н. В този смисъл те са гаранция за финансовата ти сигурност и спокойствие по време на международни пътувания, почивки и екскурзии.

Бяла Карта е международна кредитна карта VISA, която ти предоставя напълно ползите и преимуществата на кредитните карти от този тип. Благодарение на нейните свойства и допълнителни екстри, покупките и разплащанията ти ще станат доста по-лесни, сигурни и изгодни. Избирайки кредитна Бяла Карта, ти правиш крачка напред в посока използване на всички удобства, на които имаш право като потребител в ерата на глобализацията и модерните технологии.     

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш