Кандидатствай Вход
Отхвърлени сте за кредитна карта?

Отхвърлени сте за кредитна карта?

  • Бяла Карта
  • 29.01.2017
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 3963

Нормално е да сте разочаровани,като отхвърлят молбата ви за кредитна карта, особено ако не сте сигурни какво е станало. Какво става, когато кандидатствате за кредитна карта? Как се определя дали сте подходящ да я получите? Какво бихте си помислили и какви всъщност са реалните причини? Ето някои често срещани ситуации, които могат да възникнат при кандидатстване.

Последната ви молба за кредитна карта е била отхвърлена? Вероятно бихте си помислили, че като сте били отхвърлени на предходна заявка за кредитна карта, това може да е причина за следващо отхвърляне. Това не е вярно. Фактът, че сте били отхвърлени за една карта не е причина за следващо отхвърляне.  Но ако не обърнете внимание на причината за отказ на първата ви молба има вероятност да бъдете отхвърлени по същата причина.

Да речем, че кандидатствате за кредитна карта и сте отхвърлени, защото имате просрочени задължения. Ако кандидатствате за друга карта без да подобрите положението си, можете да бъдете отхвърлени отново, но това ще бъде заради лош кредит, а не заради първото отхвърляне.

Имате твърде много кредитни карти? Някои хора си мислят, че ако имат много кредитни карти може да ги отхвърлят. Всъщност, броят кредитни карти има много по-малко значение от вашата кредитна история и как управлявате кредитите си.

Кандидатствали сте за твърде много кредитни карти за кратък период от време? Това може да понижи кредитните ви резултати и може да доведе до отхвърляне. Ако имате много кредитни карти с превишен баланс, е много вероятно това да навреди на вашата кредитна оценка. Също така, ако не можете да се справятес всички карти и пропускатевноски, това може да доведе до отхвърляне.

Вие работите, но си мислите, че професията ви не е това, което банките предпочитат? Някои хора смятат, че трябва да работят определена работа, за да получат кредит. Когато кандидатствате за кредитна карта, трябва да имате определен минимален доход, необходим за картата, а къде работите не е от значение. Независимо дали сте касапин, хлебар или работите в офис, как си изкарвате парите не е фактор за решението да ви отпуснат кредит. Има издатели на кредитни карти, които биха разгледали дори доходи от свободни професии и биха ви одобрили за кредитна карта.

Не сте достатъчно дълго на сегашната си работа? Нестабилната автобиография може да е причина за отказ на молбата ви за кредитна карта. Банките харесват хора, които са последователни в работата си. Ако скачате от работа на работа или сте били безработен дълго време, може да е трудно да ви одобрят за кредитна карта в банката.

Вие не работите в момента? В такъв случай ще е трудно получите кредит, но не е нужно да се отказвате. Вие може да получите одобрение за кредитна карта и това съвсем не е толкова трудно, колкото си мислите.

Бяла Карта е кредитна карта, при която шансът за одобрение е в пъти по-висок в сравнение с традиционните банкови услуги. Това, което отличава Бяла Карта от останалите кредитни карти, са улесненият достъп и облекчените изисквания към картодържателите.

Не сте си попълнили молбата до край? Ако в молбата ви липсва важна информация, вие рискувате да бъдете отхвърлени. Но на днешно време има онлайн кандидатстване за кредитна карта, което е направено така, че не можете да не го попълните, преди да го изпратите.

Ако молбата ви за кредитна карта е отхвърлена, може би това е поради лоша кредитна история или недостатъчни доходи. Учите и работите едновременно и не можете да си позволите постоянна работа? Вие сте със свободна професия и непостоянни доходи? Можете винаги да кандидатствате за карта, предназначена специално за хора като вас. Вие се нуждаете от достъпна кредитна карта, която има лесна процедура за кандидатстване и разбираеми условия. Карта, която гъвкаво да се адаптира към вашия начин на живот и покрива вашите изисквания. На българския пазар вече се предлагат такива карти. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш