Кандидатствай Вход
В какво да инвестираме, когато имаме свободни финансови средства?

В какво да инвестираме, когато имаме свободни финансови средства?

Постигането на по-висока доходност, било то и с пасивни доходи, винаги ще е от основните цели на всеки човек. В днешния свят, финансовата независимост, допълнителните капитали, добрата професия и много други комплексни фактори, са определящи за добрия стандарт и за постигането на мечтите ни.

Вече почти всеки българин търси ефективен и сравнително бърз начин да увеличи финансовото си състояние, осигурявайки си пасивен доход. Какво е пасивен доход?

За разлика от доходите от работа, заплата, бизнес и продажби, пасивните капитали не изискват да влагаш активни усилия, за да се сдобиваш периодично с тях. На практика, след първоначалната инвестиция, можеш да получаваш своя пасивен доход, без да правиш нищо повече. Освен това въпросния пасивен доход на теория се води вечен.

Ако имаш свободни финансови средства и желаеш да ги увеличиш многократно, ти предлагаме няколко чудесни и ефикасни начина за инвестиране, особено през 2017 г. Освен получаването на пасивен доход, има и друга разумни тактики, които можеш да предприемеш, за да имаш възвръщаемост на парите си. С минимален начален капитал или по-голяма първоначална инвестиция, разнообразието от алтернативи съвсем не е малко. Така че, без значение към какво ще се насочиш, съветваме те внимателно да премислиш влагането на финансовите си средства:

  • Собствен бизнес

Собственият бизнес винаги е топ възможност за мултиплициране на парите, които си спестил. Има обаче много спънки и трудности в процеса на постигане на реална печалба, затова ти предлагаме няколко атрактивни концепции, които и през тази година са най-актуалните за стартирането на частен бизнес.

Електронен магазин – нужният капитал за стартиране на подобно начинание, съвсем не е голям. Напротив, дори може да се ограничиш до 2000 лв. Затова пък, ти трябват някои базисни познания и малък екип от компютърни специалисти, за да започнеш да продаваш онлайн от собствен уебсайт. Разходите за такъв бизнес са наистина минимални, главно заради факта, че можеш да задвижваш всичко от собствения си дом, без да имаш изисквания за локация, персонал и редица други правила за спазване. Имай предвид, че електронната търговия в момента е в своя пик и всички искат да пазаруват в интернет, поради огромните предимства на онлайн магазините.

Заснемане на видеа с дрон – една изключително модерна опция за инвестиране на средства и печелене на нови капитали. Дроновете вече са достатъчно популярни, за да се използват от множество компании и организации, които извличат всичките плюсове на тези безпилотни средства. Заснемането на видео, високо от небето, е чудесен способ, който вече е част от маркетинга на малки и големи компании. Първоначалната инвестиция е основно за закупуването на самия дрон, като може да се снабдиш и с професионален софтуер, с който да осъществяваш монтажа на видеата. Не забравяй, че подобна дейност ще ти носи значителни финанси, при това за малко време реална работа. Като се вземе предвид и навлизането на дроновете във всекидневния ни живот, то влагането на спестени пари именно в тази технология, определено е правилна тактика.

Видео блог – актуален начин да изразиш себе си, възгледите си и опита си в дадена сфера. Всъщност, видео блоговете са актуални не само сред младите хора, но и сред всички, които целят да споделят знанията и съветите си с максимално широк кръг от интернет потребители в цял свят. Тази бизнес идея изисква малък начален капитал, а стига да влагаш достатъчно време и да обогатяваш блога си с актуално и полезно съдържание, можеш да станеш известен блогър много бързо, а видеата ти да достигнат до хора от цял свят. След като вече си популярен в онлайн пространството, начините за привличане на пари са много, в това число можеш да печелиш, дори от интернет обучения.

Ако не смяташ, че стартирането на бизнес не е твоята сфера за печелене на капитали, то може да се насочиш към пасивния доход или инвестирането в разнообразни облигации, акции или пък благородни метали. Виж кои са най-актуалните през 2017 г.:

  • Бразилски облигации – според експерти, бразилските ценни книжа все още са евтини и именно 2017 г. е времето да се инвестира в тях, тъй като скоро се очаква повишение в цените им.
  • Жилищни имоти в Германия – в тази сфера търсенето продължава да надвишава предлагането, а експертите са позитивни относно потенциала за растеж на немските жилищни имоти. Не трябва да се пренебрегва и факта, че не се очакват повишения в лихвения процент на европейските банки до края на годината.
  • Благородни метали – сигурен начин за мултиплициране на парите ти, гарантирано е покупката на злато. Без значение, дали кюлчета или монети, златото е благороден метал, който винаги е отлична опция за инвестиране. Дори в дългосрочен план, парите ти ще бъдат защитени и е сигурно, че няма да се обезценят.

Естествено, тази кратка селекция не съставлява пълния списък на възможностите за инвестиции, но пък показва извадка на най-актуалните и ефективни вложения към момента. На теб оставяме избора и не забравяй, да подсигуриш и финансовата си независимост в краткосрочен план, използвайки кредитна Бяла Карта.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш