Кандидатствай Вход
Защо не бях одобрен за кредитна карта – 6 възможни причини

Защо не бях одобрен за кредитна карта – 6 възможни причини

Защо не бях одобрен за кредитна карта? Този въпрос си задават немалко съвременни потребители, на които им е отказана възможността да се възползват от ежедневния комфорт и преимуществата, носени от въпросния финансов инструмент. Ако и ти попадаш в съответната група потребители, настоящата статия от блога на Бяла Карта е точно за теб. В следващите редове ще изведем основните причини, поради които кандидатурата ти за кредитна карта е възможно да е била отхвърлена. В допълнение, ще получиш полезни съвети за това как да увеличиш значително своите шансове за одобрение при бъдещи опити.

1. Липсваща информация – кредитните компании по принцип изискват пълна и подробна информация от кандидатстващите за техните продукти. В това число адрес, настояща работа, доходи и т.н. В случай, че си пропуснал да попълниш някое от задължителните полета, е напълно нормално кандидатурата ти да бъде отхвърлена и да трябва да започнеш процеса отначало. За да не се допускат подобни грешки, е препоръчително подаването на заявления онлайн. Обикновено системата не ти дава да изпратиш съответното заявление, докато всяко от изискуемите полета не бъде попълнено по съответните критерии.

2. Възрастови ограничения – лица под 18-годишна възраст не могат да бъдат притежатели на кредитни карти. Няма никакво значение дали съответните лица вече работят или пък имат сигурен източник на доходи. Единственият вариант е акаунтът да бъде на името на родител, а непълнолетното лице да се добави като упълномощен потребител. Макар и подобен вариант да е полезен от гледна точка създаването на финансова дисциплина и чувство за отговорност у младите, той също така крие някои рискове. Най-малкото защото всички грешки и лоши практики, свързани с използването на кредитната карта, ще се отбелязват в кредитната история както на основния, така и на оторизирания потребител.

3. Доходите ти са твърде ниски – кредитните компании имат изисквания за минимален доход, които понякога не обявяват публично. Въпросните изисквания са сред най-честите причини за отхвърляне на кандидатури. Ако смяташ, че е възможно доходите ти да са причина за негативния отговор, ти препоръчваме да се свържеш със служители на съответната компания и да се опиташ да разбереш дали това наистина е така. Също така помисли дали са налице доходи, които си забравил да посочиш в своята кандидатура – например доходи от свободна практика, отдаване на помещения под наем, земеделски ренти и т.н.

4. Не се задържаш много на една и съща работа – ако прекалено често сменяш своята работа и като цяло не можеш да се задържиш дълго в дадена фирма, кредитните компании биха могли да те възприемат като потенциално рисков кандидат. Такава биография влияе негативно и върху твоето професионално развитие, тъй като бъдещите ти работодатели няма да гледат на теб като на сериозен и отговорен служител, на когото е възможно да се разчита. В този смисъл трябва да се постараеш да промениш тенденцията и да увеличиш периодите на своята „уседналост“ на едно и също работно място.

5. Наличие на значителни дългове – колкото по-големи са настоящите ти дългове, толкова по-трудно е да бъдеш одобрен за кредитна карта. Така че си състави план за постепенно изплащане на въпросните дългове, започвайки от тези, които ти костват най-значителни лихви и плащания. Важно е месечните вноски, отиващи за изплащане на дългове и заеми, да паднат под 36% от доходите, които получаваш.

6. Грешки в кредитния отчет – не забравяй, че кредитните отчети се изготвят от хора и няма никаква застраховка срещу допускането на грешки в тях. От тази гледна точка не пропускай редовно да преглеждаш въпросните кредитни отчети, за да се увериш, че информацията в тях е точна и коректна. Дори най-малката грешка в кредитния отчет може сериозно да понижи твоите шансове за одобрение за кредитна карта, както и да ти донесе още редица негативи в бъдещ план. Особено ако грешката не бъде забелязана и поправена навреме, и се разпространява в кредитните отчети за месеци или дори години напред.

Ако нямаш голям опит в боравенето с кредитни карти, кредитна карта Бяла Карта е верният избор за теб. Процедурата по кандидатстване за тази кредитна карта е максимално опростена, като не се изисква представяне на трудов договор и куп друга документация. Освен това кредитна карта Бяла Карта ще ти донесе множество преимущества в ежедневието, като например възможност за бързо, лесно и сигурно пазаруване, постоянни отстъпки в определени търговски обекти и достъп до средства от всяка една точка на света. Кредитна карта Бяла Карта – твоята кредитна карта, която се съобразява само и единствено с твоите нужди, навици и желания!

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш