Кандидатствай Вход
Какви типове покупки и разплащания най-често се правят с кредитни карти?

Какви типове покупки и разплащания най-често се правят с кредитни карти?

  • Бяла Карта
  • 11.06.2020
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 1071

Покупките и разплащанията с кредитни карти се увеличават с всяка изминала година. Причините за тази тенденция са повече от ясни. От една страна, това са бързината, удобството и сигурността, които предоставя кредитната карта в ежедневието на човека. В последните 2-3 месеца използването на безконтактни карти стана и най-безопасният начин за разплащане. Кои обаче са най-често правените покупки и разплащания с кредитни карти и каква е потребителската логика зад тях? В следващите редове ще се опитаме да изясним така поставения въпрос:

Ежедневни покупки 

Голяма част от притежателите на кредитни карти са свикнали да извършват ежедневните си покупки с тях. В това число хранителни продукти, тоалетни принадлежности и други артикули за дома. В съвременното интензивно и натоварено работно ежедневие е от ключово значение да умееш да разпределяш оптимално времето си, както и да се справяш в необходимото темпо с отделните задачи и отговорности. Кредитната карта ти дава възможност да направиш последното. Освен че разплащанията с нея са бързи и удобни, не се налага непрекъснато да проверяваш дали носиш достатъчно пари в себе си. Просто изваждаш кредитната карта и си купуваш всичко, което ти трябва за момента.

Онлайн покупки

Значително количество онлайн покупки също вече се извършват с кредитни карти. Тук немалко влияние оказва и аспектът на сигурността. В мрежата винаги е по-голям рискът да попаднеш на финансови измами или непочтени схеми. Разплащането с кредитна карта е един от методите за предпазване от подобни схеми. За разлика от дебитната карта, кредитната такава не е директно свързана с твой банков акаунт и няма как през нея да се стигне до източване на лични финансови средства. В допълнение, повечето кредитни компании в днешно време предлагат на клиентите си доста усъвършенствани мерки за сигурност. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта например получават собствен потребителски профил, в който могат да влизат по всяко време от мобилното си устройство. Във въпросния профил са налице цялата история на извършените от тях транзакции, както и друга важна информация, свързана с кредитната карта.

Храна в ресторанти и заведения 

Кредитната карта е подходяща за използване и при хранене в ресторанти и заведения. Ако например си поканил други хора на обяд или вечеря и сметката се окаже по-голяма отколкото си предполагал, кредитната карта може да те спаси от неудобна ситуация. Освен това редица кредитни карти предоставят на притежателите си специални отстъпки и намаления при отсядане в определени ресторанти и заведения за хранене. Кредитна карта Бяла Карта е именно сред тези кредитни карти, които ще ти дадат възможност да похапнеш вкусна и качествена храна на максимално изгодни за теб цени. 

Разходи за пътувания 

Определено е мъдра идея да се заложи на кредитна карта при пътувания. Тя ще ти гарантира безпроблемно покриване на всички свързани с пътуването разходи – от закупуване на билети през резервации на хотели до разплащания на място. Добре е да знаеш, че в случай на отменени или отложени полети, единствено клиентите, които са заплатили билетите си с кредитна карта, могат да си върнат парите обратно от авиокомпаниите. Твоята кредитна карта Бяла Бяла Карта може да се използва на всякакви места и търговски обекти.

Плащания на битови сметки 

Плащанията на битови сметки с кредитна карта също стават все по-честа практика сред съвременните потребители. Нерядко се случва да бъдем изненадани от неочаквано високи сметки за ток, които няма как да платим в момента. Сроковете за погасяване на подобни задължения обаче са ясно разписани и при неспазването им се стига до преустановяване на услугата. В такава ситуация кредитната карта може да се превърне в единственото ти спасение. От друга страна, посредством кредитна карта е възможно потребителят да извършва бързи и сигурни онлайн плащания на основните си битови сметки, докато се намира в своя дом или офис. 

Бързина, комфорт, сигурност и финансова изгода – тези предимства би получил, ако използваш редовно кредитна карта Бяла Карта в своето ежедневие. Независимо дали искаш да извършваш безопасни онлайн разплащания или пък търсиш промоционални оферти за пазаруване, гъвкавата и достъпна кредитна карта е подходящият избор за теб. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и живей живота си на пълни обороти!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш