Кандидатствай Вход
6 съвета за избор на бяла техника

6 съвета за избор на бяла техника

  • Бяла Карта
  • 28.12.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1126

Закупуването на бяла техника е значителна от финансова гледна точка инвестиция в дома. Следователно е много важно въпросната инвестиция да бъде направена мъдро и с необходимата аргументация, за да не се стигне до напразно прахосване на пари. Независимо дали си избираш хладилник, печка или друг уред за дома, има няколко общи правила, които би било добре да следваш. Правила, които ще те насочат към реализирането на възможно най-изгодната покупка за твоите нужди, изисквания и предпочитания. В текста по-долу ще изведем основните сред тези правила.

Измери пространството, с което разполагаш – на първо място трябва да измериш пространството, с което разполагаш за съответния уред. Така ще можеш да направиш най-прецизния избор от гледна точка на размера. За по-малките кухни и помещения, където целта е да се спести максимално пространство, през последните години излязоха на мода т.нар. вградени уреди. Те не само оставят повече свободно пространство наоколо, но и създават усещане за цялост, единство и хармония в интериора.

Определи бюджета – няма как изборът на бяла техника да не бъде съобразен и с твоите финансови възможности към настоящия момент. Ще улесниш доста процеса, ако предварително изчислиш каква цена би могъл да си позволиш да платиш за подобен уред. Ако пазаруваш онлайн, доста платформи ще ти предложат дори филтър за цена, благодарение на който ще ти се появяват само и единствено артикули, попадащи в посочения от теб ценови диапазон.

Обърни внимание на енергийния клас – енергийният клас като характеристика има отношение към бъдещите ти разходи, свързани с избрания уред. В този смисъл, те съветваме да й обърнеш точно толкова сериозно внимание, колкото и на цената на уреда. Колкото по-висок е енергийният клас на един артикул от категория „Бяла техника“, толкова по-малки енергийни разходи прави той. В повечето случаи обаче, цените на подобни уреди също са значително по-високи. От теб зависи да прецениш кое би било по-изгодно – да заложиш на ниската цена или пък да платиш повече сега с перспективата за спестяване на разходи в бъдеще.

Съчетай с интериора - хубаво е да се насочиш към уреди, чиито външен вид пасва максимално на останалата част от интериора в съответната стая или помещение. Само така ще създадеш желаната атмосфера и естетически ефекти в своя дом. Една положителна тенденция, която се наблюдава през последните години, е, че производителите на бяла техника залагат на все по-разнообразни форми и дизайни на уредите в продуктовите си гами. Последното дава възможност на всеки един потребител да си избере наистина най-подходящия уред не само по отношение на нуждите и изискванията си за функционалност, но и във връзка със своите естетически предпочитания.

Преглеждай оценки и мнения на други клиенти – в днешно време почти за всеки един тип или модел уред могат да се намерят потребителски мнения и оценки в мрежата. Би било полезно за теб да преглеждаш такива мнения и оценки за уреда, към който си се насочил. Те могат да ти дадат ценна информация за неговата работа, устойчивост във времето и други аспекти, които обикновено не се споменават в продуктовите описания. Проучване би могъл да направиш и за търговеца, от когото смяташ да пазаруваш бяла техника. Така ще разбереш дали въпросният търговец е наистина надежден и коректен към клиентите си и им предлага продукти от най-високо качество.

Не забравяй за почистването – не забравяй, че занапред ще трябва редовно да почистваш избрания от теб уред. Последното важи особено ако става въпрос за готварска печка, хладилник или друг уред, по който често остават зацапвания от храна. Това колко лесно се почиства един уред, зависи от няколко елемента – материалите, от които е направен, структурата на панела, разположението на различните бутони, копчета и контролери, и т.н. За повече информация по този въпрос можеш да се обърнеш към конкретния производител или търговец. 

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от специални отстъпки при пазаруване в Техномаркет – верига за бяла, черна и офис техника в България. При разплащане с твоята кредитна карта Бяла Карта получаваш 5% постоянна отстъпка в цените на закупуваните от Техномаркет артикули. Избери кредитна карта Бяла Карта и направи покупките си не само по-бързи, лесни и удобни, но и значително по-изгодни!   

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш