Кандидатствай Вход
Как да подготвиш дома си за есента?

Как да подготвиш дома си за есента?

  • Бяла Карта
  • 30.10.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1350

Колкото и да не ти се иска, последните топли слънчеви лъчи вече си отиват. Което означава, че и през тази година сезонът на отпуските, пътуванията до екзотични дестинации и силните емоции си отмина неусетно. Така или иначе обаче, той ще се завърне догодина, така че няма смисъл да тъжиш за него прекалено дълго. Вместо това ти препоръчваме да се подготвиш за предизвикателствата, които ще ти донесе есента. Добре е да започнеш от своя дом, който трябва да се приведе в необходимото състояние за по-хладното време и по-различната атмосфера през есенния сезон. Удачната подготовка със сигурност ще направи твоята къща или апартамент едно много по-приятно място по време на предстоящите месеци. Ето няколко полезни съвета, които можем да ти дадем в тази посока:

1. Провери вратите и прозорците – хубаво е още в началото на есента да бъдат проверени уплътненията на всички врати и прозорци. Именно от надеждните уплътнения зависи запазването на подходящата температура в отделните стаи и помещения, както и цялостната енергийна ефективност на къщата или апартамента. Ако забележиш пролуки или други проблеми, и са ти нужни инвестиции по отношение надеждната изолация на дома, не се колебай да използваш възможностите, които ти предлага твоята кредитна карта Бяла Карта. Правенето на необходимите инвестиции сега ще ти спести значително количество бъдещи разходи във връзка с битовите сметки и най-вече с отоплението на дома през есенно – зимния период.

2. Инспектирай покрива и комина – инспектирането на покрива и комина е дейност, която ще си щастлив, че си извършил още при първия по–проливен есенен дъжд. Колкото и здрав и надежден да е бил покривът ти през миналогодишния студен период, не забравяй, че има множество атмосферни фактори, оказващи непрекъснато влияние върху него. Фактори, които в крайна сметка биха могли да доведат до влошаване на характеристиките му, както и на качеството на защитните функции във връзка с твоя дом. За да не се натъкнеш на неприятни изненади, хубаво е в началото на есента да бъдат направени съответните инспекции и да се увериш, че покривът и коминът ти все още са в отлично състояние.

3. Дай почивка на климатика – специалистите съветват в преходния период между летните жеги и зимните студове да бъде дадена почивка на домашния климатик. За тази цел е необходимо да свалиш всички негови подвижни части и да ги поставиш в среда на съхранение, която отговаря на описаната такава от производителя в упътването на уреда. Също така, изключи климатика от контакта за електрическо захранване. Добре е да държиш уреда изключен, докато дойде времето отново да се използва. Подобна практика се отразява отлично на механизма на климатика и осигурява по-дългия му живот и ефективна работа.

4. Промени в интериора и декорациите – промени в интериора и декорациите на дома трябва да се правят в началото на всеки един годишен сезон. Важно е те да отговарят по най-добрия начин на търсените емоции и атмосфера през съответния период от годината. За есенно–зимния сезон ти препоръчваме да внесеш повече уют и комфорт в къщата или апартамента си. Това може да стане посредством добавянето на декоративни възглавнички по леглата и диваните, изящни свещи в централните зони от дома, топли килими и пътеки в отделните стаи. Също така, отиди в най-близкия магазин, предлагащ стоки за дома, и се огледай за различни други украси и елементи, които биха се съчетали идеално с интериора на къщата или апартамента ти.

5. Подготви камината за по-студеното време – ако имаш камина в дома си, тя несъмнено ще ти гарантира допълнителни дози уют и комфорт през по-студения период от годината. По време на дъждовните есенни дни и мразовитите зимни делници, няма нищо по-хубаво от това да стоиш близо до топла и ярко горяща камина. Преимуществата на домашната камина са много – от ефективното затопляне на стаи и пространства с различни мащаби до естетичен вид и чувство на комфорт за всички хора, намиращи се около нея. Препоръчваме ти още в началото на есента да почистиш добре своята камина, за да е готова за използване при нужда. В допълнение, можеш да поставиш около нея адекватни украшения и декорации, които ще направят естетическия ефект още по-силен и приятен.

Следвайки по-горе изброените съвети, ще подготвиш отрано дома си за предстоящия студен период от годината. Ако имаш нужда от допълнителни финанси за реализиране на някоя от идеите, не се колебай да използваш твоята кредитна карта Бяла Карта. Кредитната карта, с която всички покупки и разплащания стават много по-бързо, лесно и удобно. Благодарение на кредитна Бяла Карта ще се справиш успешно със задачата да превърнеш дома си в едно уютно, красиво и функционално място, което гарантира най-добрите условия за живот на теб и семейството ти.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш