Кандидатствай Вход
Кои са най-подходящите дестинации за перфектната есенна ваканция?

Кои са най-подходящите дестинации за перфектната есенна ваканция?

Ако си любител на пътешествията и краят на лятото не те спира да се впускаш в нови приключения и посещения на непознати места, то тази статия е точно за теб. Макар че по принцип лятото си е традиционният отпускарски сезон, есента също може да ти предложи много възможности в това отношение. 

През по-голямата част от нея времето все още е топло и приятно, а падащите листа на дърветата и невероятно красивите залези правят цялата атмосфера почти вълшебна. В допълнение, за редица туристически курорти и дестинации сезонът вече е приключил, което също си има своите преимущества. 

От една страна ще се спасиш от шума и блъсканиците, а от друга – почивката ще ти излезе значително по-евтино като цена. Е, убедихме ли те вече, че можеш да си направиш една прекрасна ваканция през есента? 

Ако отговорът е положителен, то непременно прочети следващите редове. В тях ще получиш полезни идеи за това към кои части на света е най-добре да се насочиш през есенния сезон. Тръгваме ли?

Кои са най-подходящите дестинации за перфектната есенна ваканция?

Испания

Стартираме онлайн обиколката си с тази дестинация, която предлага изключително много възможности. Испания е една от най-южните европейски страни и съответно там слънчевото и топло време се запазва и през септември, и октомври. 

Добра идея би била например да се насочиш към популярния курорт Палма де Майорка. Веднъж пристигнал там, ще имаш на разположение невероятния избор между ходене по шарени килими от паднали листа или пък по златните пясъци на красивите плажове (а защо не и двете). 

Само за едно евро с автобус ще стигнеш до красивия туристически център, който успешно комбинира лукс и модерен облик с впечатляващи катедрали и сгради, носещи белезите на традиционната испанска архитектура.

Намирането на подходящо място за хапване също няма да ти е трудно, тъй като градът предлага редица ресторанти и заведения с много добро качество.  

Шотландия 

Една по-северна дестинация, която обаче също е доста подходяща за запомняща се есенна ваканция. Шотландия ти предлага разнообразие от места за посещение – внушителни планини, красиви и усамотени острови, невeроятни природни образувания. 

Ако отидеш там през есента, ще наблюдаваш как листата на дърветата постепенно придобиват златистожълт цвят, а след това падат, покривайки с красотата си земната повърхност. Най-красивото явление обаче, което можеш да видиш, се случва през нощта. 

Това е т.нар. Северно сияние, при което в небето се образува истински танц на разноцветни светлини,  изключително ефектен на живо. В случай, че станеш свидетел на тази гледка, със сигурност ще я помниш през целия си съзнателен живот.

Канада 

В тази страна има места, където можеш да си прекараш наистина страхотно. Като добра начална точка ще ти предложим френскоезичната провинция Квебек. 

Преминаването покрай красивия залив Сейнт Лорънс например не отстъпва по отношение на романтиката на вечерните разходки в Париж. 

През есенния сезон във водите на този залив могат да се видят разнообразни и невероятни създания. Започвайки от планктон и дребни морски същества и стигайки до огромните китове и приятелски настроените към хората делфини. 

Най-големият град в провинция Квебек – Монреал, също впечатлява със своята историческа архитектура и царствени сгради. Разходката по улиците и посещенията на забележителностите му със сигурност ще са чудесен завършек на есенната почивка в Канада.

Кипър 

Крайбрежните курорти и населени места на територията на островната държава са идеалното място за прекарване на няколко есенни дни. Климатът е много приятен, като дори вечерите си остават сравнително топли (макар и да има леко засилване на ветровете в сравнение с лятото). 

Налични са доста запазени исторически забележителности, както и атракции, направени специално да забавляват туристите. Подходящи ресторанти и барове могат да се намерят по всяко време. 

А местните хора са изключително приятелски настроени към чужденците и ще те посрещнат топло и с усмивки на лицата.

Египет 

Защо пък да не си подариш есенна почивка на екзотичния африкански континент? Адските жеги, които биха те посрещнали в Египет през лятото, вече ще са поотминали. А ти ще имаш богат избор от възможности за релакс и пълноценна почивка.  

Екскурзия до пирамидите и други исторически забележителности, гмуркане в кристално чистите води на Червено море или пък излежаване край басейните и всички луксозни придобивки на местните хотели – решението е изцяло твое.

Разбира се, пътуването обикновено е свързано с правене на значителни разходи наведнъж. Разходи, които лесно биха те довели до временни затруднения във финансов план. Ако искаш да избегнеш подобни затруднения, използвай възможностите, които ти предлага Бяла Карта. 

Благодарение на този достъпен и гъвкав инструмент ще можеш да избегнеш стандартните банкови процедури и ще получиш съответните финансови средства точно тогава, когато са ти най-необходими. Избери Бяла Карта и си подари незабравими мигове и преживявания тази есен!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш