Кандидатствай Вход
Обзаведи дома си с малко пари - Мисията е възможна!

Обзаведи дома си с малко пари - Мисията е възможна!

  • Бяла Карта
  • 18.06.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 852

В последните няколко месеца повечето от нас осъзнаха колко важно е домът да бъде уютен и да се чувстваме комфортно в него. Едно жилище става дом, когато отразява характерите и вкусовете на хората, които живеят в него.

Когато имаш собствено жилище и започнеш да правиш ремонт или да сменяш декора, осъзнаваш, че повечето артикили за дома са доста скъпи. За да не харчиш цяло състояние, но да обзаведеш по вкуса си, ти даваме няколко идеи и трикове за ефектно освежаване на интериора – без големи ремонти и без много средства.

Преди да започнеш – потърси вдъхновение. Светът на дизайна е на върха на пръстите ти. Само с няколко клика онлайн можеш да откриеш страхотни идеи за обзавеждане и освежаване на дома. Разходи се до магазини за обзавеждане, бои и декор, за да започнеш да създаваш идеята за твоя дом. Не забравяй да определиш и бюджет, за да си наясно с какво разполагаш и по-лесно да взимаш решения за купуването на различни вещи. Определи собствения си стил и започни да планираш.

Ето и 5 трика, с които ще спестиш пари:

1. Освежи старите мебели

С малко усилия и креативност можеш да превърнеш наличните мебели в нови. Помисли дали можеш да претапицираш дивана или фотьойла. Ако използваш свалящи се калъфи, ще поддържаш дамаската по-лесно. Нанеси нов лак на поостарелите дървени мебели. Ако искаш да предадеш изцяло нов облик на дървените мебели, боядисай ги с бяла боя и състари с шкурка.

2. Размести мебелите

Вярваш или не, пространството в дома ти може да изглежда много по-различно само чрез разместване на мебелите. Избери място около, което да направиш кътове – за почивка, за четене, за вечеря и т.н. Помисли да махнеш част от мебелите в някоя от стаите, за да направиш пространството по-просторно. Най-хубавото е, че разместването изисква малко усилия, но е напълно безплатно.

3. Направи акцентна стена

Боядисването е най-достъпният начин за декорация, така че може да го включиш в плановете си. Боядисай някоя от стените в помещението за почивка в акцентен цвят, който допълва интериора.

4. Използвай аксесоари

С малко възглавници, одеала и нов килим ще придадеш нов облик на мебелите и стаята. Вместо да купуваш нов диван, добаво няколко цветни възглавници и ще получиш отличен резултат.

5. Сложи акцнетно осветление

Светлината в дома ти може да промени цялото пространство. Заложи на акцентно осветление, за подчертаеш части от декора. С нови лампи или лампион, ти избираш къде да пада фокусът на вниманието в дома ти – върху красивите картини, върху канапето, масата за хранене или върху цветята.

6. Освежи банята

Подмени старите кърпи, завеса, сапунерката, поставката за четка за зъби. Тези аксесоари не са скъпи, а ще внесат свежест в банята ти. Ако плочките имат нужда от подмяна, но нямаш финансова възможност за подобен ремонт – използвай боя за плочки. Да, има подобно нещо и резултатите, които може да постигнеш са много добри.

7. Декорирай стените

Декорирай стената, но не използвай боя или тапети. Използвай въображението си и закачи красиви декоративни чинии, сламени акценти и сухи цветя. Така с малко пари ще внесеш стил и разнообразие в интериора на твоя дом.

8. Оглеждай се за находки в магазините за втора употреба

В магазините за мебели втора употреба можеш да намериш страхотни мебели, които ще са ниска цена, а с малко освежаване ще се превърнат в стилен акцент в дома ти. Там може да откриеш например: стари класически столове, които с малко лак и възглавнички ще са като нови, здраво канапе, което с нова цветна дамаска ще блести в хола ти, или пък ваза, рамка, а защо не и красива картина. Ако си почитател на бохемския стил в декорирането, магазините за мебели втора употреба ще се превърнат в любимата ти дестинация.

Виждаш ли, лесно е да подновиш дома си с малко средства. Не забравяй да приоритизираш нуждите над желанията. Не е нужно да правиш всичко наведнъж. Прецени кои стаи от твоя дом имат нужда от освежаване или помисли къде прекарваш най-много време и започвай. Твоят дом е твоята крепост и би било хубаво да изразява личния ти стил, нали. Ако имаш нужда от допълнителни средства при освежаването на дома ти, Бяла Карта е до теб. С лимит до 3000 лева и без такси при плащане онлайн, на ПОС терминал и при теглене на пари от банкомат. Кредитна карта Бяла Карта е твоят помощник за по-красив и уютен дом, в който се чувстваш спокоен и щастлив.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш