Кандидатствай Вход
6 европейски дестинации с богата история

6 европейски дестинации с богата история

Европа без съмнение е континент с изключително богата история, събираща на едно място останки от най-различни народи, култури и цивилизации. Започвайки от древните цивилизации, създали първите форми на държавност в света, преминавайки през легендите за средновековните крепости и рицари, и стигайки до модерния период с всички постижения на индустриалната революция. 

Определено си заслужава тази история да бъде разгледана отблизо с оглед придобиването на повече познание и представа за живота, които са водили предците ни и събитията, определили в голяма степен облика на съвременния свят. Отделно, пътуването в Европа има своите предимства.

В следващите редове ще разгледаме няколко европейски дестинации и градове в Европа, които са идеални за хората, обичащи и интересуващи се от историята на Стария континент.

6 европейски дестинации с богата история

Ним (Франция) 

Ним е град, разположен в южната част на Франция, чието население доближава 150 000 души. Всяка година Ним привлича множество туристи от различни части на Европа (а и от цял свят) със своето богато историческо наследство.

Той е основан от древноримската цивилизация, за което свидетелстват местните колизеум, амфитеатър и още няколко величествени сгради, датиращи от 1-2 век пр. Хр. В допълнение, в града могат да се видят и редица крепости и съоръжения от средновековния период, когато тук са управлявали последователно Тулузкото графство и обединеното Френско кралство. 

Посетителите на Ним имат възможност и да се насладят на мек и приятен климат, благоприятстващ разходките по китните улици на населеното място и разглеждането на всички негови забележителности и атракции.

Лисабон (Португалия) 

Столицата на Португалия също има много какво да предложи на своите посетители. Един невероятен микс от оживени улици, пулсираща местна култура и слънчево време. 

Сред най-предпочитаните обекти за разглеждане са Националният пантеон, в който се пазят останките на редица местни герои, средновековната крепост на замъка „Свети Георги“, както и кулата Белем и манастирът Жеронимуш, които са част от обектите на световното културно наследство

Лисабон безспорно е място, което ще ти донесе добро настроение, положителни емоции и низ от интересни преживявания.

Будапеща (Унгария) 

Макар и не толкова популярно и тиражирано в медиите, историческото наследство на унгарската столица също е доста значително. 

Рибарският бастион, датиращ от края на 19-ти век, средновековната църква Матиас и замъкът Буда с множеството разположени в него музеи, са само част от местата, които могат да се посетят тук. 

Интересно е да се види и „Къщата на терора“, в която се пазят свидетелства за множеството зверства, извършени в града по време на диктаторските режими, управлявали Унгария през 20-ти век.

Стокхолм (Швеция) 

Стокхолм не притежава известни по цял свят символи, като например Айфеловата кула в Париж или Лондонската кула, но затова пък предлага на своите посетители истинска средновековна атмосфера. Калдъръмените улици, красивите площади и немското влияние в архитектурата правят мястото вълшебно за всеки един турист. 

Подходящи обекти за разглеждане са построената през 13-ти век църква Ридархолм, трагичният площад Сторторгет (на него са се извършвали ужасяващи кланета през вековете), както и музеят Васа, в който се помещава единственият в световен мащаб оцелял боен кораб от 17-ти век. 

Ако пък по време на ваканцията се заситиш откъм история и градска атмосфера, можеш да се отправиш за 1-2 дни към някой от близките острови, отличаващи се с красота и невероятна природа.

Прага (Чехия) 

Зашеметяващият градски пейзаж, богатата култура и завладяващото минало са само част от достойнствата, превръщащи Прага в една от горещите туристически точки на европейския континент. 

Несъмнено най-известната забележителност тук е Пражкият замък, в който се помещават множество музеи, галерии и атракции за посетителите. Прочутият по цял свят Карлов мост, както и астрономическия часовник, намиращ се на южната фасада на сградата на общината, също са обекти, които трябва да се видят

А места като Комунистическият музей, например, се фокусират върху малко по-тъмни периоди от историята на града. 

Мерида (Испания)

Мерида е един от испанските градове, които често са посещавани от почитателите на древноримската архитектура и на културата като цяло. Някога на това място се е намирала регионалната столица на Римската империя, носеща наименованието Аугуста Емерита.

Множество останки от тази столица са се запазили и до днес. В съвременна Мерида, разположени един до друг, могат да се видят впечатляващият местен амфитеатър и частично реконструираният римски театър. Мостът Гуадиана и акведуктът Лос Милагрос са други съоръжения, показващи пълния блясък на римското строително изкуство.

Как можем да използваме кредитната си карта в най-добрите европейски дестинации?

И така, това са шест европейски дестинации, в които не само ще прекараш приятна и запомняща се почивка, но и ще научиш много за историята и културата на Стария континент. Препоръчваме ти да си планираш следващите отпуски по начин, който ти позволява да посетиш поне част от тези невероятни градове

Независимо дали планираш да пътуваш в изброените 6 дестинации в Европа или искаш да посетиш други европейски градове, които имат богата история и културно наследство като Атина в Гърция, Рим в Италия, например, кредитната карта ще ти бъде полезна. 

И не забравяй да вземеш със себе си по време на пътуването твоята кредитна карта Бяла Карта. Кредитната карта, която е най-добрият ти помощник и приятел, и ти гарантира пълна финансова сигурност и спокойствие във всякакви ситуации.

Бяла Карта е международна кредитна карта с кредитен лимит до 3000 лв. Тя ще ти даде свободата да се разплащаш по цял свят - в кафенета, ресторанти, музеи и други. Всички туристи е добре да имат кредитна карта в джоба си. Тя дава по-голяма сигурност и удобство - независимо дали ще пътуваш до някоя европейска дестинация или извън Стария континент.

С кредитна Бяла Карта в джоба можеш да се насладиш пълноценно на хубавите моменти, отделени за почивка и емоции, които ти предлага животът.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш