Кандидатствай Вход
Как да избереш сигурни, забавни и полезни за развитието на малчугана детски играчки?

Как да избереш сигурни, забавни и полезни за развитието на малчугана детски играчки?

Изборът на детски играчки всъщност е доста по-труден, отколкото повечето млади родители си мислят. Причините за това са свързани най-вече със специфичната възраст, в която се намират техните наследници. Последното важи най-вече за малчугани в бебешка и ранна детска възраст

Най-малките деца са все още крехки като телосложение, организъм и психика. Tе трябва да имат достъп само и единствено до детски играчки, които са напълно безопасни за тях и подпомагат максимално развитието им

В същото време обаче е нужно въпросните детски играчки да са и достатъчно забавни и занимателни, за да привлекат тяхното внимание. 

По-надолу в текста ще ти дадем няколко полезни съвета за това как да избереш сигурни забавни и полезни за развитието на малчугана детски играчки.

Придържай се към възрастовата група 

На опаковките на детските играчки би трябвало да има ясен надпис относно това каква трябва да е възрастта на детето, за които са подходящи. Задължително избирай за твоето дете играчки, които са подходящи за възрастта му.

Тази практика е изключително важна не само от гледна точка правилното развитие на малчугана, но и във връзка със здравето и сигурността му. Играчките за по-големи деца се различават от тези за най-малките. Те например могат да съдържат по-остри елементи или миниатюрни частици, с които бебетата и малките деца лесно биха се наранили. 

Преглеждай мненията и коментарите 

Днес в интернет би могла да се намери информация за почти всеки един тип или модел детска играчка. Доверявайки се на обратната връзка на потребителите, ще можеш да определиш какви играчки си заслужава да избереш

Препоръчваме ти да прегледаш колкото е възможно повече оценки, мнения и коментари на родители, чиито деца са използвали набелязаните от теб играчки. 

По този начин ще получиш независими от производителя и търговеца данни за това как въпросната играчка се отразява върху развитието на детето. И ще разбереш за евентуални нейни дефекти и слаби страни, които по една или друга причина не са описани на опаковката.

Залагай на играчки с реалистичен вид 

Винаги е по-добре да залагаш на играчки, които по своята същност представляват един умален образ на реални същества и предмети. Няма значение дали става въпрос за фигурки на хора и животни или пък на предмети и вещи, които използваме в ежедневието си (мобилни телефони, коли и т.н.). 

За детето е важно от възможно най-ранна възраст да се научи да различава отделните елементи на средата, която го заобикаля, и да знае за какво служи всяка една вещ или принадлежност.

Огледай се за играчки, насърчаващи физическата активност 

Неслучайно популярният български израз гласи „здрав дух в здраво тяло“. Ако искаш твоето дете да расте здраво и щастливо, ти трябва непрекъснато да го насърчаваш да бъде физически активно и да тренира различните части на тялото си. 

Играчките са идеалното средство, което да ти помогне за постигането на тази цел. С правилните играчки можеш да развиваш фината моторика и когнитивните умения на децата, както на закрито, така и на открито.

На пазара има редица играчки, използването на които прави децата активни и в добра физическа форма. Сред тях са различните видове топки, обръчите, пластмасовите боулинг комплекти и т.н. 

Прецени коя точно подобна играчка ще бъде подходяща за нуждите и предпочитанията на наследника ти и го зарадвай с нея. Разбира се, не е задължително да се ограничаваш само до една от тях.

Потърси играчки, стимулиращи психологическото развитие и способности 

След като си се погрижил за правилното физическо развитие и здравето за детето си, е време да помислиш и за психологическото такова. 

Затова ти препоръчваме също така да потърсиш играчки, стимулиращи мисловната дейност и усвояването на нови умения. Добра идея е те да бъдат в ярки цветове.

Може да се започне например от пъзели и да се стигне до най-различни образователни или бизнес игри от типа на „Монополи“ (подходящи за по-големите деца, ходещи на училище, напимер). Така играейки и забавлявайки се, твоето дете ще развие редица умения и способности, които в бъдеще биха му били полезни в живота.

Не забравяй за забавлението 

И след всичко изброено, е добре все пак да не забравяш за забавлението на своето малко съкровище. 

Защото колкото и качествена и полезна за развитието му да е една играчка, ако не му е забавна, няма как да го накараш да играе с нея. Ти като родител вероятно вече си наясно какви са интересите на детето ти или кои играчки са подходящи за бебето ти.

Ако все пак имаш колебания, би било добра идея да вземеш малчугана със себе си и заедно да излезете на покупки. Така ще можете да изберете най-хубавите и интересни детски играчки, които ще му донесат множество ползи и приятни емоции.

Като цяло, търси играчки, които са не само полезни за развитието, но и които детето да намира за забавни.

Какви са предимствата да купиш детски играчки с кредитна карта Бяла Карта?

Използването на кредитна карта за пазаруване може да бъде полезно в много отношения. 

Кредитните карти ти дават възможност да следиш всички свои покупки в извлеченията си. Това от своя страна ти дава възможност да управляваш бюджета си по-ефективно и да избягваш прекомерни разходи. 

Освен това, в зависимост от типа кредитна карта, която избереш, може да имаш отстъпки и намаления, купувайки определени артикули. Това може да ти помогне да спестиш пари при пазаруване на стоки като играчки за децата.

Кредитна карта Бяла Карта например може да се превърне в твой пръв помощник и приятел в процеса по снабдяване на наследника ти с подходящите детски играчки. 

Тази кредитна карта прави всички твои покупки и разплащания една идея по-бързи, лесни и удобни, и ти гарантира свежи финансови средства винаги, когато имаш нужда от такива. 

В допълнение, притежателите на кредитна карта Бяла Карта получават 8% отстъпка за всички артикули във веригата хипермаркети за детски и бебешки стоки ХИПОЛЕНД. 

Вземи твоята кредитна карта Бяла Карта и се радвай на хубави мигове заедно с малкото си съкровище.  

Откъде да купиш детски играчки с кредитна карта?

Можеш да купиш детски играчки с кредитната си карта от много места - както във физически магазини, така и онлайн. 

Почти всички физически магазини имат възможност за поръчка онлайн. С кредитна карта под ръка, винаги ще можеш да откриеш подходящата играчка на детето си

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш