Кандидатствай Вход
Как да избереш сигурни, забавни и полезни за развитието на малчугана детски играчки?

Как да избереш сигурни, забавни и полезни за развитието на малчугана детски играчки?

  • Бяла Карта
  • 03.12.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1078

Изборът на детски играчки всъщност е доста по-труден отколкото повечето млади родители си мислят. Причините за това са свързани най-вече със специфичната възраст, в която се намират техните наследници. Последното важи най-вече за малчугани в бебешка и ранна детска възраст. Все още крехки като телосложение, организъм и психика, те трябва да имат достъп само и единствено до детски играчки, които са напълно безопасни за тях и подпомагат максимално развитието им. В същото време обаче е нужно въпросните детски играчки да са и достатъчно забавни и занимателни, за да привлекат тяхното внимание. По-надолу в текста ще ти дадем няколко полезни съвета за това как да откриеш детски играчки, които отговарят на всички изброени дотук критерии.

1. Придържай се към възрастовата група – на опаковката на всяка една детска играчка би трябвало да има ясен надпис относно възрастовата група, за която тя е предназначена. Задължително избирай за твоето дете играчки, подходящи за възрастта му. Тази практика е изключително важна не само от гледна точка правилното развитие на малчугана, но и във връзка със здравето и сигурността му. Играчките за по-големи деца например могат да съдържат по-остри елементи или миниатюрни частици, с които бебетата и малките деца лесно биха се наранили.   

2. Преглеждай мненията и коментарите – днес в интернет би могла да се намери информация за почти всеки един тип или модел детска играчка. Препоръчваме ти да прегледаш колкото е възможно повече оценки, мнения и коментари на родители, чиито деца са използвали набелязаните от теб играчки. По този начин ще получиш независими от производителя и търговеца данни за това как въпросната играчка се отразява върху развитието на детето. И ще разбереш  за евентуални нейни дефекти и слаби страни, които по една или друга причина не са описани на опаковката.

3. Залагай на играчки с реалистичен вид – винаги е по-добре да залагаш на играчки, които по своята същност представляват един умален образ на реални същества и предмети. Няма значение дали става въпрос за фигурки на хора и животни или пък на предмети и вещи, които използваме в ежедневието си (мобилни телефони,коли и т.н.). Важно е от възможно най-ранна възраст детето да се научи да различава отделните елементи на средата, която го заобикаля, и да знае за какво служи всяка една вещ или принадлежност.

4. Огледай се за играчки, насърчаващи физическата активност – неслучайно популярният български израз гласи „здрав дух в здраво тяло“. Ако искаш твоето дете да расте здраво и щастливо, ти трябва непрекъснато да го насърчаваш да бъде физически активно и да тренира различните части на тялото си. Играчките са идеалното средство, което да ти помогне за постигането на тази цел. На пазара има редица играчки, използването на които прави децата активни и в добра физическа форма. Сред тях са различните видове топки, обръчите, пластмасовите боулинг комплекти и т.н. Прецени коя точно подобна играчка ще бъде подходяща за нуждите и предпочитанията на наследника ти и го зарадвай с нея.

5. Потърси играчки, стимулиращи психологическото развитие и способности – след като си се погрижил за правилното физическо развитие на наследника си, е време да помислиш и за психологическото такова. Затова ти препоръчваме също така да потърсиш играчки, стимулиращи мисловната дейност и усвояването на нови умения. Може да се започне например от пъзели и да се стигне до най-различни образователни или бизнес игри от типа на „Монополи“ (за по-големите деца, разбира се). Така играейки и забавлявайки се, твоят наследник ще развие редица умения и способности, които в бъдеще биха му били полезни в живота.

6. Не забравяй за забавлението – и след всичко изброено, е добре все пак да не забравяш за забавлението на своето малко съкровище. Защото колкото и качествена и полезна за развитието му да е една играчка, ако не му е забавна, няма как да го накараш да играе с нея.  Ти като родител вероятно вече си наясно какво обича наследника ти и какъв тип играчки биха го зарадвали. Ако все пак имаш колебания, би било добра идея двамата с малчугана заедно да излезете на покупки и да изберете най-хубавите и интересни детски играчки, които ще му донесат множество ползи и приятни емоции.

Кредитна карта Бяла Карта ще се превърне в твоят пръв помощник и приятел в процеса по снабдяване на наследника ти с подходящите детски играчки. Тази кредитна карта прави всички твои покупки и разплащания една идея по-бързи, лесни и удобни, и ти гарантира свежи финансови средства винаги, когато имаш нужда от такива. В допълнение, притежателите на кредитна карта Бяла Карта получават 8% отстъпка за всички артикули във веригата хипермаркети за детски и бебешки стоки  ХИПОЛЕНД. Вземи твоята кредитна карта Бяла Карта и се радвай на хубави мигове заедно с малкото си съкровище.  

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш