Кандидатствай Вход
Няколко начина за прекарване на незабравим Великден с децата

Няколко начина за прекарване на незабравим Великден с децата

  • Бяла Карта
  • 22.03.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 3034

Великденските празници в никакъв случай не трябва да бъдат за теб и твоето семейство просто един период от календара, в който получавате малко по-дълга почивка от работа или училище. Напротив, Великден е един от най-старите и почитани християнски празници и е добре да помогнеш на всеки член от фамилията да почувства това. Последното може да стане чрез съвместното практикуване на традиционни дейности, които са едновременно забавни и възпитателни за децата. Нека да видим някои от въпросните дейности, способни да направят следващия Великден незабравим за цялото семейство.

Научаване на повече за празника – за да се потопи наистина твоето дете във великденската атмосфера и настроение, то трябва да знае малко повече за произхода и смисъла на празника. И ти можеш лесно да му помогнеш в това отношение. Прочетете заедно историята за възкръсването на Иисус Христос, гледайте и някой тематичен филм (добре е да бъде подбран наистина качествен такъв). След това потърсете информация за това откъде идва традицията за боядисване на яйцата и какво значат отделните цветове. Подобни дейности ще са изключително полезни не само по отношение на обогатяването на общата култура на малчугана, но и във връзка с изграждане на способността му наистина да оценява значението на празници като Великден.

Засаждане на градина – Великден всъщност ни напомня, че вече сме в разгара на пролетния сезон, по време на който слънцето навън свети ярко, а природата буквално разцъфтява. Това безспорно е подходящото време да обогатиш градината си и да я направиш още по-хубава чрез засаждане на нови растения. В подобна дейност без никакъв проблем биха могли да се включат и децата. Така заедно ще прекарате поредица от приятни моменти навън, сред зеленината и спокойствието на домашната градина. В допълнение, твоите наследници ще научат ценността на труда, а няколко месеца по-късно ще имат и възможност да видят резултата от усилията, които са положили.

Боядисване на яйца – разбира се, няма как да пропуснем тази дейност, която е най-важната такава в навечерието на Великден. Можеш да я направиш още по-забавна, за да привлечеш вниманието на децата и да ги стимулираш да се включат в нея. Подобен резултат се получава при смесване на различни бои за постигане на пъстри и шарени яйца, както и закупуване на интересни стикери за залепяне. Любими анимационни и филмови герои, животинки и забавни личица – лепенки от такъв тип със сигурност ще зарадват малчуганите. И те ще бъдат повече от готови да ти окажат помощ в процеса на боядисване и украсяване на яйцата.

Приготвяне на великденски вкусотии – курабии, домашен козунак, торта или кейк... Всяко едно от тези неща може да се превърне в идеалното допълнение към празничната трапеза, нали така? А въпросният десерт ще стане още по-вкусен, ако го приготвиш с помощта на любимото си мъниче. Заедно ще месите тесто, ще изрязвате форми и ще украсявате сладкишите с пудра захар, сироп и други вкусни добавки. Звучи прекрасно, нали? Е, напълно е възможно докато се забавлявате, да объркате малко рецептата или да изпуснете някоя съставка. Но не се притеснявай за подобни неща – направеният с любов десерт винаги е по-вкусен и се консумира с още по-голямо желание впоследствие.

Гледане на празнични филми – не се съмнявай, че в периода около Великден телевизиите ще бъдат буквално залети от тематични филми, свързани с празника. В това число ще има и много детски такива, подходящи за развлечение и разнообразяване на твоя наследник. А защо всъщност и ти не седнеш пред телевизора заедно с него? Гледането на празнични филми е един чудесен шанс да прекараш време с малчугана и да наваксаш загубените през работното ежедневие моменти. Пък и в крайна сметка няма нищо лошо и ние, възрастните, понякога да поглеждаме детските филмчета. Подобна дейност ще ни гарантира запазването на някои наистина ценни навици и способности от ранните ни години – да бъдем искрени, да казваме на глас мислите си без никакво притеснение, както и да се радваме на истинските неща в живота.  

Предприемане на семейна екскурзия – никак не е лоша и опцията ти и цялото ти семейство да предприемете една приятна и разтоварваща екскурзия в периода около Великден. Редица дестинации у нас и в чужбина са подходящи за пролетния сезон и в същото време могат да осигурят традиционна празнична атмосфера. Така този Великден за теб и близките ти хора ще бъде наистина уникален и незабравим. А за да нямаш никакви финансови притеснения по време на пътуването, сложи в портфейла си и твоята кредитна карта Бяла Карта. Тя ще ти гарантира бързи, лесни и удобни разплащания на всяко едно място.

Кредитна карта Бяла Карта – кредитната карта, която се наглася изцяло спрямо нуждите ти, каквото пожелаеш, където и да си.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш