Кандидатствай Вход
Какво мога да си купя с 3000 лева?

Какво мога да си купя с 3000 лева?

Представи си, че днес разполагаш с 3000 лева в кредитната си карта. Навярно ще се чудиш какво може да си купиш с тези пари?

Ако имаш постоянен доход и дори заработваш нещо допълнително и бюджета ти е разпределен равномерно за месеца, то тези 3000 лева може да инвестираш по правилото „пари + умения + знания = възможности”.

С каквато и сума да разполагаш са важни твоите приоритети. Така всяка една твоя покупка се превръща в инвестиция. Може би е добре да си припомниш и принципът на Парето, познат като принципа 80/20. Той гласи, че с извършване на 20% от работата си постигаме 80% от ползите от извършването на цялата работа. 

Този принцип може да се прилага за абсолютно всичко в ежедневието. Включително и за разпределяне на бюджета. В тази връзка може да се твърди, че с 20% от покупките си покриваш 80% от нуждите си и всичко останало може да се счете като ненужно разходване на средства.

Но нека се върнем към отправната точка, а именно – какво би си купил, ако имаше 3000 лева на разположение? 

Това, което ще решиш да купиш е част от твоята финансова култура - дали ще похарчиш всичките си пари без конкретна цел, дали ще ги похарчиш показно и дали ще си купиш разумни неща е изцяло личен избор и лична отговорност.

Ако си достатъчно разумен и искаш да вложиш тези пари по разумен начин то имаш няколко варианта на вложение. Виж нашия изчерпателен отговор на въпроса: „Какво мога да си купя с 3000 лева“.

Инвестирай в неща, които ти носят доходност 

1.Инвестиция в компютър с добри работни параметри, с който можеш да работиш дистанционно би било добра инвестиция. Ако планираш да започнеш собствен бизнес онлайн, това ще ти донесе голяма полза.

2. Ако искаш да увеличиш парите, с които разполагаш, може да инвестираш в закупуването на малка селска къща, да я реновираш и продадеш на по-висока цена. Така можеш да увеличиш първоначалния капитал.

3. В случай, че имаш къща в някое село, разположено в близост до голям град, можеш да инвестираш в покупката на приспособления за игра за деца, да реновираш и с малко усилия и средства да изградиш парти център.

Инвестирай е себе си и изграждането на личния ти потенциал

1. Инвестирай в образование

Винаги можеш да вложиш в собственото си развитие и кариера. Вариантите са да придобиеш магистърска степен по специалност, която те влече, или директно да запишеш да учиш нова специалност като бакалавър.

2. Инвестирай в курсове за повишаване на квалификацията или в такива за преквалификация

Събрахме и няколко идеи за курсове, които биха били чудесна инвестиция, с оглед на търсенето и доброто заплащане на подобни специалисти. 

А също и от гледна точка стартиране на собствен бизнес:

  • Програмиране
  • Курсове за брокери недвижими имоти
  • Оперативен счетоводител
  • Кулинарни курсове
  • Курсове за козметик, фризьор, маникюрист, микроблейдинг и перманентен грим
  • Курсове по масаж
  • Курс за графичен дизайн
  • Курс за интериорен или моден дизайн

Инвестирай във визията си

1. Нов стил 

Външният вид е твоята визитка по пътя към успешна работа или бизнес начинание. Ако например искаш да стартираш собствен бизнес, и търсиш инвеститори, трябва да бъдеш максимално представителен. Можеш да планираш новия си стил самостоятелно или като си наемеш стилист-консултант.

2. Холивудска усмивка 

Всеки би предпочел един оптимистичен и усмихнат партньор или служител. Това повдига рейтинга на фирмата. Доверяването на много добър стоматолог ще помогне усмивка ти да блесне.

3. Ремонт на дома 

Твоето настроение и самочувствие е огледало на средата, в която живееш. Затова една инвестиция в реновиране на дома с нови модни акценти може да донесе положителни емоции и хармония в душата ти.

4. Домашен любимец 

Ако обичаш животните, с тези пари можеш да си позволиш да си купиш скъп и дори екзотичен вид – от рядка порода куче или котка до говорещ папагал, екзотични птици, маймунка.

Инвестирай в пълноценната си почивка

У нас все още не се дават творчески почивки, но всеки знае, че след една приятна и релаксираща ваканция идеите са повече, производителността е по-голяма, резултатите са по-високи.

Затова можеш да подариш на себе си и близките си екскурзия до красиви дестинации в Европа или до някой от екзотичните острови, които напоследък са много популярни.

Тези дестинации не са високо бюджетни и спокойно можеш да се вместиш в бюджет от  3000 лева от кредитната си карта. Гърция, Испания, Италия, Белгия, Франция могат да ти подарят невероятно прекрасни преживявания.

Ако са ти харесали нашите предложения, но нямаш достатъчно пари в банковата си сметка, то Бяла Карта е винаги на разположение.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш