Кандидатствай Вход
Няколко аргумента против покупките тип „за цял живот“

Няколко аргумента против покупките тип „за цял живот“

Вероятно си чувал израза „покупки за цял живот“, който все повече се употребява на съвременния пазар на стоки и продукти.

Редица производители и търговци използват този израз, за да акцентират върху качеството и устойчивостта на своите продукти. А въпросните продукти могат да са най-различни – започвайки от сешоари и уреди за готвене, и стигайки до лавици, на които обикновено слагаме книги, декорации и други неща за дома.

Интересното е, че и множество потребители вече започват да говорят за покупки за цял живот. Дали са толкова уверени в запазването на функционалността и приложенията на стоките, които избират, ние няма как да знаем.

В следващите редове обаче ще ти представим няколко аргумента, поради които сме по-скоро скептично настроени към покупките тип „за цял живот“.

Няколко аргумента против покупките тип за цял живот

Нещата се чупят и развалят 

Tова се отнася дори за най-висококачествените стоки и продукти. Колкото и да си внимателен, няма как винаги да предотвратяваш неволното изпускане или бутане на нещо.

В този смисъл предмети като вази, саксии и декоративни фигурки във всеки един момент могат да станат на парчета. Знаем, че вероятно ти звучи неприятно, но това е самата истина. 

А що се отнася до нечупливите неща като тиганите за готвене например, ще кажем, че и за тях рано или късно идва времето, в което ще станат практически неизползваеми. 

Освен ако не искаш да продължиш да готвиш със стар и изключително ръждясал тиган, който ще окаже негативно въздействие върху качеството на приготвяната храна.

Нещата също така се губят 

Сигурни сме, че и на теб ти се е случвало да загубиш ценен предмет или поне такъв с приложение в дома ти. Подобен риск съществува най-вече за малките неща като ключодържатели, химикали и най-различни бижута и сувенири. 

Разбира се, няма гаранция срещу губене и на по-големи стоки и предмети. Особено ако става въпрос за елементи, които държиш в килера и рядко попадат пред погледа ти. Като примери за тази категория можем да посочим фенерчета, отвертки и други инструменти, използвани само за определени ситуации.

В случай, че изгубиш подобен предмет, ти препоръчваме вместо да изпадаш в паника и да пропиляваш часове и дори дни за неговото търсене, просто да си купиш нов.

Винаги трябва да вземаш предвид факта, че модата се променя

Този фактор важи най-вече когато става въпрос за мебели, декорации и цялостно обзавеждане на дома или офиса. Ако например обновиш напълно хола си със свежи цветове, меки и естетични дивани, както и пъстри цветя и украси, за момента всичко ще изглежда перфектно, нали? 

Дали обаче след 5-10 години ще е така или модните тенденции вече ще са се променили напълно? Според нас много по-вероятен е вторият вариант. 

Все пак няма вещ, която да е вечна, да се запази в отлично състояние и все още да е на мода след дългогодишно използване. Затова се налага периодично да се извършват промени в заобикалящата ни среда. 

Промени, от които няма защо да се притесняваме, тъй като правят живота ни по-интересен и внасят допълнителна глътка свежест и настроение в него.

Вкусът ти се променя

Дори да оставим настрана модните тенденции и мненията на другите, нашият собствен вкус също се изменя с годините. И това е напълно нормално.

Като току що пораснали младежи харесваме едни неща, а като вече зрели и натрупали опит в живота хора – съвсем други. 

Последното твърдение е валидно за всички аспекти от нашето ежедневие – храна, облекло, обзавеждане и дори навици и поведение. В този смисъл трябва да се опитваме да променяме и обкръжаващата ни среда така, че да се чувстваме възможно най-приятно и комфортно в нея.

Поколенията имат различни разбирания

И не на последно място, нашите наследници са отделни хора със свои собствени желания, вкусове и предпочитания. И в никакъв случай не бива да се опитваме да им натрапваме мода и стил, които не са техни. 

Разбира се, няма нищо лошо в това да дадеш на малчугана играчки или дрехи от твоето детство например. Но не се сърди, ако той ги отхвърли, защото е нормално да има съвсем различни интереси, предпочитания и виждане за нещата.

Покупки “за цял живот” с кредитна карта

Нашата препоръка е да не робуваш на фрази от типа „ покупки за цял живот“. Техният смисъл рядко означава, че наистина са завинаги. 

Това, което се има предвид по-скоро е - купувай качествени продукти, които да траят във времето. Това е начин да спестиш пари от поправки или замяна на продуктите.

Има и друг начин, с който може и да имаш по-дълга гаранция за покупките си. Да, точно така. От теб се изисква да използваш правилната кредитна карта.

Под правилната кредитна карта, разбирай карта, която удължава гаранцията на продуктите, които закупиш с нея. 

Дори и твоята кредитна карта да не предлага удължена гаранция на някои продукти, с нея можеш да допълниш бюджета си. По този начин можеш да купиш по-качествен артикул с по-висока цена, който би трябвало да е по-траен и устойчив във времето. Не забравяй за още една популярна фраза: „Евтиното излиза по-скъпо.“, която често се оказва вярна. 

На пазара има и кредитни карти, които предлагат отстъпки в магазинната мрежа. Благодарение на това, също ще можеш да си позволиш да пазаруваш по-здрави продукти. 

И все пак, дори да купиш нещо, което е устойчиво във времето, но усещаш нужда от промяна - смени го. Като това не означава да го изхвърлиш, а можеш да го продадеш и с парите да подпомогнеш новата покупка.

Независимо дали става въпрос за мебели, уреди за готвене, декорации и т.н. А ако имаш нужда и от допълнително финансиране, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. 

Благодарение на тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще получиш необходимите средства точно тогава, когато ти трябват най-много. Избери кредитна Бяла Карта и реализирай покупките, за които винаги си мечтал!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш