Кандидатствай Вход
Няколко аргумента против покупките тип „за цял живот“

Няколко аргумента против покупките тип „за цял живот“

  • Бяла Карта
  • 15.11.2017
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1523

Вероятно си чувал израза „покупки за цял живот“, който все повече се употребява на съвременния пазар на стоки и продукти.

Редица производители и търговци използват този израз, за да акцентират върху качеството и устойчивостта на своите продукти. А въпросните продукти могат да са най-различни – започвайки от сешоари и уреди за готвене, и стигайки до лавици, на които обикновено слагаме книги, декорации и други неща за дома.

Интересното е, че и множество потребители вече започват да говорят за покупки за цял живот. Дали са толкова уверени в запазването на функционалността и приложенията на стоките, които избират, ние няма как да знаем.

В следващите редове обаче ще ти представим няколко аргумента, поради които сме по-скоро скептично настроени към покупките тип „за цял живот“.

Няколко аргумента против покупките тип за цял живот

Нещата се чупят и развалят 

Tова се отнася дори за най-висококачествените стоки и продукти. Колкото и да си внимателен, няма как винаги да предотвратяваш неволното изпускане или бутане на нещо.

В този смисъл предмети като вази, саксии и декоративни фигурки във всеки един момент могат да станат на парчета. Знаем, че вероятно ти звучи неприятно, но това е самата истина. 

А що се отнася до нечупливите неща като тиганите за готвене например, ще кажем, че и за тях рано или късно идва времето, в което ще станат практически неизползваеми. 

Освен ако не искаш да продължиш да готвиш със стар и изключително ръждясал тиган, който ще окаже негативно въздействие върху качеството на приготвяната храна.

Нещата също така се губят 

Сигурни сме, че и на теб ти се е случвало да загубиш ценен предмет или поне такъв с приложение в дома ти. Подобен риск съществува най-вече за малките неща като ключодържатели, химикали и най-различни бижута и сувенири. 

Разбира се, няма гаранция срещу губене и на по-големи стоки и предмети. Особено ако става въпрос за елементи, които държиш в килера и рядко попадат пред погледа ти. Като примери за тази категория можем да посочим фенерчета, отвертки и други инструменти, използвани само за определени ситуации.

В случай, че изгубиш подобен предмет, ти препоръчваме вместо да изпадаш в паника и да пропиляваш часове и дори дни за неговото търсене, просто да си купиш нов.

Винаги трябва да вземаш предвид факта, че модата се променя

Този фактор важи най-вече когато става въпрос за мебели, декорации и цялостно обзавеждане на дома или офиса. Ако например обновиш напълно хола си със свежи цветове, меки и естетични дивани, както и пъстри цветя и украси, за момента всичко ще изглежда перфектно, нали? 

Дали обаче след 5-10 години ще е така или модните тенденции вече ще са се променили напълно? Според нас много по-вероятен е вторият вариант. 

Все пак няма вещ, която да е вечна, да се запази в отлично състояние и все още да е на мода след дългогодишно използване. Затова се налага периодично да се извършват промени в заобикалящата ни среда. 

Промени, от които няма защо да се притесняваме, тъй като правят живота ни по-интересен и внасят допълнителна глътка свежест и настроение в него.

Вкусът ти се променя

Дори да оставим настрана модните тенденции и мненията на другите, нашият собствен вкус също се изменя с годините. И това е напълно нормално.

Като току що пораснали младежи харесваме едни неща, а като вече зрели и натрупали опит в живота хора – съвсем други. 

Последното твърдение е валидно за всички аспекти от нашето ежедневие – храна, облекло, обзавеждане и дори навици и поведение. В този смисъл трябва да се опитваме да променяме и обкръжаващата ни среда така, че да се чувстваме възможно най-приятно и комфортно в нея.

Поколенията имат различни разбирания

И не на последно място, нашите наследници са отделни хора със свои собствени желания, вкусове и предпочитания. И в никакъв случай не бива да се опитваме да им натрапваме мода и стил, които не са техни. 

Разбира се, няма нищо лошо в това да дадеш на малчугана играчки или дрехи от твоето детство например. Но не се сърди, ако той ги отхвърли, защото е нормално да има съвсем различни интереси, предпочитания и виждане за нещата.

Покупки “за цял живот” с кредитна карта

Нашата препоръка е да не робуваш на фрази от типа „ покупки за цял живот“. Техният смисъл рядко означава, че наистина са завинаги. 

Това, което се има предвид по-скоро е - купувай качествени продукти, които да траят във времето. Това е начин да спестиш пари от поправки или замяна на продуктите.

Има и друг начин, с който може и да имаш по-дълга гаранция за покупките си. Да, точно така. От теб се изисква да използваш правилната кредитна карта.

Под правилната кредитна карта, разбирай карта, която удължава гаранцията на продуктите, които закупиш с нея. 

Дори и твоята кредитна карта да не предлага удължена гаранция на някои продукти, с нея можеш да допълниш бюджета си. По този начин можеш да купиш по-качествен артикул с по-висока цена, който би трябвало да е по-траен и устойчив във времето. Не забравяй за още една популярна фраза: „Евтиното излиза по-скъпо.“, която често се оказва вярна. 

На пазара има и кредитни карти, които предлагат отстъпки в магазинната мрежа. Благодарение на това, също ще можеш да си позволиш да пазаруваш по-здрави продукти. 

И все пак, дори да купиш нещо, което е устойчиво във времето, но усещаш нужда от промяна - смени го. Като това не означава да го изхвърлиш, а можеш да го продадеш и с парите да подпомогнеш новата покупка.

Независимо дали става въпрос за мебели, уреди за готвене, декорации и т.н. А ако имаш нужда и от допълнително финансиране, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. 

Благодарение на тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще получиш необходимите средства точно тогава, когато ти трябват най-много. Избери кредитна Бяла Карта и реализирай покупките, за които винаги си мечтал!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш