Кандидатствай Вход
5 неща, които да не правиш, когато кандидатстваш за кредитна карта

5 неща, които да не правиш, когато кандидатстваш за кредитна карта

Никак не е случайно, че кредитните карти придобиват все по-широка популярност през последните години.

Потребителите предпочитат този финансов инструмент за извършване на покупки и разплащания заради бързината и удобството, които предоставя. Кредитните карти правят ежедневието на всеки един потребител много по-леко и приятно. 

В допълнение, притежателите на кредитни карти разполагат с достъп до още редица бонуси и екстри, като например отстъпки при пазаруване в определени търговски обекти или получаване на награди по създадени от съответните компании бонусни системи.

Ако и ти искаш да станеш част от привилегированата група на притежателите на кредитни карти, днешната статия от блога на Бяла Карта е точно за теб.

В следващите редове ще изведем част от основните грешки, които потребителите допускат при кандидатстване за кредитна карта и ще ти дадем полезни съвети за това как да ги избегнеш.

5 неща които да не правиш когато кандидатстваш за кредитна карта

Допускане на понижение в кредитния рейтинг 

Кредитният рейтинг е основен фактор, който играе роля не само по отношение одобрението за кредитна карта, но и във връзка с кандидатстването за жилищни и други кредити, и използването на определени финансови и застрахователни продукти. 

В този смисъл трябва да се отнасяш с необходимото внимание към своя кредитен рейтинг. Няколко са елементите, които влияят върху него. 

Сред тях са навременното плащане на сметки и задължения, досегашният кредитен опит, наличието на работа и собствено жилище, и т.н. 

Старай се да държиш под контрол подобни елементи, така че те да те представят по най-добрия възможен начин пред бъдещите ти финансови партньори.

Кандидатстване за множество кредити, кредитни карти и заеми едновременно 

Това по принцип не е особено добра идея, а ако искаш да станеш притежател на кредитна карта – още по-малко. 

В случай, че по едно и също време си взел множество различни кредити, това определено не говори добре за финансовата ти стабилност и платежоспособност. Старай се да теглиш заеми и да държиш активни кредитните карти, от които наистина имаш нужда. 

В противен случай, повечето кредитни компании биха възприели подобно поведение за доста рисково, дори за момента всичко във връзка с личните ти финанси да изглежда наред.

Пропускане на плащания и вноски 

Една от грешките, които задължително трябва да избягваш, е пропускането на уговорените срокове за плащания и вноски по настоящи кредити, кредитни карти и заеми.

Подобна практика е сигурен знак за две основни неща. От една страна - че имаш сериозни проблеми по отношение на своята финансова стабилност и платежоспособност, а от друга – че на теб не може да се разчита като на коректен и надежден платец и партньор във финансов аспект. 

Когато кредитните компании те виждат в такава светлина, ще ти е много трудно да ги убедиш да си сътрудничат с теб. 

Ето защо, старай се всеки месец да погасяваш изцяло задълженията по кредитните карти, както и вноските по кредитите.

Непроверяване на кредитния отчет за грешки

Кредитният отчет е елемент, който трябва да се следи. А преди кандидатстване за кредитна карта тази проверка е крайно наложителна. Съветваме те да не си толкова уверен и сигурен в коректността на всяка една цифра от своя кредитен отчет. 

Имай предвид, че въпросният кредитен отчет все пак се прави от хора и винаги биха могли да бъдат допуснати определени пропуски в него. А всеки един подобен пропуск е възможно да окаже негативно влияние върху шансовете ти да бъдеш одобрен за кредитна карта.  

При кандидатстване за кредитна карта, направи внимателна проверка на кредитния си отчет и се увери, че данните в него наистина отговарят на състоянието на личните ти финанси към настоящия момент.

Ставане на поръчител на чужд заем 

Tова действие може да ти създаде изключително сериозни финансови проблеми в близко и малко по-далечно бъдеще. Ставайки поръчител на чужд заем или по кредитна карта, ти на практика поемаш личната и финансова отговорност за действията на друг човек. 

Последното несъмнено крие голям риск, независимо дали става въпрос за твой роднина или близък приятел. При проявена некоректност от негова страна или просто лошо стечение на обстоятелствата, задълженията му ще се прехвърлят на теб. 

А това ще навреди сериозно на твоя кредитен рейтинг, както и на шансовете ти да бъдеш одобрен за кредитна карта или друг финансов продукт.

Кредитна карта Бяла Карта е най-подходящата кредитна карта за теб, ако нямаш особено голям опит в използването на подобни финансови инструменти. Опростената процедура по кандидатстване, липсата на допълнителни такси, както и бързината и комфорта при разплащане, правят тази кредитна карта подходяща за потребители от всички възрасти. 

В допълнение, кредитна карта Бяла Карта ще ти предостави достъп до свежи средства от всяка точка на света и редица отстъпки и намаления при пазаруване от широка мрежа партньорски обекти. Заложи на кредитна Бяла Карта и внеси допълнителни дози удобство и приятни емоции в своето ежедневие!  

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш