Кандидатствай Вход
Въпросите за кредитните карти, които си задаваме ежедневно?

Въпросите за кредитните карти, които си задаваме ежедневно?

Подобно на повечето потребители, които използват карти трябва да взимаш редовно решения, свързани с управлението на пластиката си. 

Ако не си наясно с някои правила за за използването на кредитни карти и често си задаваш въпроси, които започват с “Как мога да, как да или защо” предлагаме ти да останеш с нас. Тъй като в следващите редове ще отговорим на  най-често срещаните, но странно притеснителни въпроси относно кредитни карти и и ще научиш как можеш да им отговориш с увереност.

Въпросите за кредитните карти, които си задаваме ежедневно

Трябва ли да запазваш информацията за профила си и кредитната карта на уебсайта на търговеца?

Отговорът е "да", но само ако пазаруваш често във въпросния онлайн магазин и знаеш, че това е сигурен сайт.

За уебсайтове, създадени и управлявани от установени компании, които се стремят да защитят данните (като Amazon, която използва множество системи за сигурност), информацията, предоставена от потребителите обикновено е на безопасно място.

Но този въпрос има и друга гледна точка, която също може да се превърне в заплаха и това е  твоето собствено изкушение да пазаруваш

Ако ти е трудно да се контролираш, избери да не записваш картата си на сайта. 

Ако всички данни са ти въведени е много лесно да натиснеш бутона "купи", което пък може да доведе до прекалено големи разходи и финансови проблеми. Ръчното въвеждане на номерата може да ти даде достатъчно буферно време, за да преразгледаш покупката.

Трябва ли да плащаш с кредитната или дебитната си карта?

Пазарувай си с кредитна карта, когато знаеш, че на края на периода ще имаш достатъчно средства да си върнеш вноската. 

Ако се съмняваш в платежоспособността си за погасяване на въпросното задължение, то по-добре премини към дебитната карта.

Това основно правило ще те предпази от нежелан дълг.

Кредитните карти също са по-подходящи за покриване на повечето пътни разходи. Ако използваш дебитна карта за настаняване в хотел или наем на автомобил, средствата в текущата сметка може да бъдат блокирани, за да покрият разходите за целия ти престой или наем, както и прогнозните допълнителни разходи. Това може да доведе до изплащане на парични средства по време на твоята почивка.

Също така, ако кредитната карта ти предлага привилегии при авиокомпания, например като безплатен багаж, допълнителна застрахователна защита и други преимущества, това е мотив да плащаш с кредитната пластика. 

Освен това, ако притежаваш кредитна карта Бяла Карта няма да плащаш такса при теглене на пари в брой от банкомат, както вероятно е с дебитната ти карта. 

Тегленето на пари в брой от банкомати в България е без такса. Единственото, което се начислява върху изтеглената сума е лихвеният процент. 

Предлагат ми кредитна карта, да сключа ли сега договор?

Да сключваш договор за кредитна карта, без да имаш достатъчно информация и без да си обмислил всички варианти на пазара, не е най-доброто решение

Имай предвид, че може кредитната карта съвсем да не е подходяща за теб и твоите потребности, нито да ти дава допълнителни бонуси, които в действителност ще ползваш. 

Преди да кандидатстваш за кредитен продукт, трябва и кредитният ти рейтинг да е достатъчно добър за бъдещото одобрение за тази карта. 

Много банки може да откажат кредитна карта на потребител с лоша кредитна история или липса на такава. Това означава, че няма смисъл да си губиш времето, след като предварително си наясно, че не отговаряш на изискванията за получаване на кредит.

От друга гледна точка, има карти като Бяла Карта, за които можеш да получиш зелена светлина, без да имаш каквато и да е кредитна история. 

Изводът е, че трябва да анализираш опциите на пазара, за да се насочиш към най-подходящия за теб продукт, който ти предлага добър кредитен лимит и приемлив лихвен процент.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш