Кандидатствай Вход
7 неща, които трябва да знаеш за кредитните карти /част 2/

7 неща, които трябва да знаеш за кредитните карти /част 2/

Всъщност Бяла Карта има безброй предимства пред останалите кредитни карти и за да се убедиш в това, прочети следващите редове.

1.   Задължително направи сравнение на кредитните карти

Жизненоважно е да направиш обстоен анализ на различните кредитни карти, преди да направиш своя избор. Така ще си сигурен, че си заложил на най-подходящата кредитна карта, която точно се вписва в твоя начин на живот.

Какво означава това?

За да се вписва кредитната карта в твоя начин на живот, то следва да бъде гъвкава спрямо твоята платежоспособност, да разполагаш с пари, тогава, когато най-много имаш нужда от тях и да я възприемаш като безценен помощник за твоята финансова стабилност. Това най-лесно се постига, когато подбереш карта, чиито критерии пасват идеално на твоите потребности. За тази цел - просто сравни критериите на отделните кредитни карти.

Най-важните индикатори, по които да сравняваш кредитните карти са лихвен процент, такси, кредитен лимит, допълнителни отстъпки, които ти дават при пазаруване и други. Така, като проучиш внимателно видовете кредитни карти, за които можеш да кандидатстваш, виждаш кои са параметрите, които те устройват. Например, ако за теб е важно да нямаш допълнителни такси, при погасяването на сумата, която дължиш, то значи банковите кредитни карти едва ли ще бъдат подходящи за теб. Тъй като при тях има оскъпяване на сумата, именно заради начисляването на банкови такси. Бяла Карта, от своя страна, не ти начислява допълнителни такси, просто защото не се издава от банка, а от това можеш да заключиш, че няма да те изненадаме с наличието на банкови такси. Това е основна част от нашите прозрачни условия, заради които Бяла Карта е предпочитана от хиляди българи.

Не забравяй и да видиш дали кредитната карта е само за България или можеш да я ползваш и в други държави.

Проучи и за какво са пригодени самите кредитни карти – за онлайн разплащания основно или теглене на кеш от АТМ. Ако предпочиташ да се разплащаш главно с пари в кеш, то стандартната кредитна карта едва ли ще ти бъде удобна за ползване, имайки предвид високите такси, които ще ти се начисляват при всяко теглене от банкомат. Това е нещо, което задължително трябва да проучиш внимателно, преди да се сдобиеш с кредитна карта, защото в противен случай ще си оскъпиш многократно кредита.

Това са само част от критериите, по които е нужно да анализираш различните кредитни карти и ти препоръчваме да вземеш в предвид всеки един от тях, ако искаш да извлечеш максимума от кредитната си карта.

2.   В договора трябва да са упоменати всички елементи

Преди да подпишеш договора, запознай се с всички критерии от по-горната точка, които знаеш, че са важни за теб. Бъди сигурен, че си запознат с всички допълнителни такси и всичко, което има вероятност да оскъпи кредита ти.

За тази цел Бяла Карта е специално разработена с прозрачни условия, подходящи за българските кредитополучатели. Ние от Аксес Файнанс знаем, че ти обичаш да пазаруваш промоционални стоки онлайн, често се нуждаеш спешно от пари в кеш и винаги търсиш най-изгодните оферти в интернет. Именно затова Бяла Карта е създадена с параметри, които отговарят съвършено на твоите изисквания. При това, нямаш такси за издаване и обслужване на кредитната Бяла Карта, както и банкови такси. Ето това е наистина добър начин, да си сигурен, че сключваш изгоден договор, който се наглася спрямо теб.

3.   Отложеното плащане

Провери, дали кредитната карта, която си избрал има опция за отложено плащане. Отложеното плащане ти позволява да погасиш задълженията си след един по-дълъг от стандартния период.

Бяла Карта ти предоставя страхотната възможност да се възползваш от отложено плащане на задълженията ти. Тази услуга е създадена, специално за теб, за да можеш да погасяваш по-лесно задълженията си и да разполагаш с парите, от които имаш нужда. При Бяла Карта има  възможност да отложиш плащането на тази част от използваната главница по твоята Бяла Карта, която си усвоил след 20-то число на месеца. Тази част от усвоената главница ще можеш да погасиш не на следващия, а на по-следващия месец от 1во до 5то число.

Отложеното плащане на Бяла Карта е различно от гратисния период. Идеята му е да ти даде допълнително удобство да имаш възможността да ползваш по-дълъг период за възстановяване на ползваните в края на месеца пари, без да изпадаш в просрочие.

Научи повече за възможността за отложено плащане в страницата ни „Въпроси и отговори“.

4.   Годишна такса за обслужване

Това е един от най-честите елементи на договора ти, който всъщност оскъпява задълженията, които имаш. Повечето кредитни карти ти начисляват годишна такса за обслужване, но с Бяла Карта няма да имаш подобни допълнителни разходи.

Бяла Карта поема изцяло този разход и ти на практика нямаш никава годишна такса за обслужване на кредитната карта. Така, ако не ползваш Бяла Карта, тя ти излиза абсолютно безплатна, защото няма такси за издаване, преиздаване и обслужване.

С тези няколко съвета от нас ще можеш да разполагаш с пари, когато и където си поискаш, но и ще умееш да използваш умно кредитната си Бяла Карта. Това е така, защото с Бяла Карта докато пазаруваш, спестяваш пари.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш