Кандидатствай Вход
Бяла Карта за семейна почивка

Бяла Карта за семейна почивка

Планираш ли семейна ваканция, но се притесняваш как ще справиш с разходите си?

Кредитната карта може да бъде чудесно решение, което да ти помогне да съставиш бюджет и да следиш разходите си. В тази статия ще обсъдим ползите от използването на кредитна карта за семейна ваканция и ще ти дадем съвети за отговорното ѝ използване.

Семейната ваканция може да помогне по много начини на отношенията в семейството - дори, например да „нулираш“ понякога напрегнатите отношения родител-дете и да укрепите семейните връзки.

Едно е да искаш да отидеш на спокойна ваканция на море или планина и съвсем друго е да можеш да осигуриш такава на семейството си по време на годишния си отпуск. Да платиш за ваканция, която включва и децата ти и всичките им капризи, съвсем не е лесна задача. 

Точно тук се изисква прецизно бюджетиране - такова, което ще покрие всички разходи от различен тип.

Колко обаче от семействата в страната ни могат да си позволят да отидат на почивка с децата си и да покрият всички разходи. 

Всъщност не малка част от потребителите у нас използват услугите на кредитни институции, за да си позволят една спокойна почивка до някоя туристическа дестинация.

Планирането на ваканция може да бъде стресиращо, особено когато се опитваш да управляваш разходите си. 

В моменти като този, кредитните инструменти могат да ти бъдат от полза и в частност - кредитната карта. За да се убедиш в това, в редовете по-долу ти даваме някои от предимствата да използваш кредитна карта за разходи, свързани с твоята семейна почивка. 

Предимства на използването на кредитна карта за семейна почивка

Всеки има нужда от почивка, но за съжаление - парите не винаги достигат. В тези моменти, когато бюджетът ти има нужда от почивка, ти организирай своята с помощ от кредитна карта.

Какъвто и тип ваканция и почивка да избереш, притежанието на кредитна карта може да я направи по-приятна. 

Удобно използване

Кредитната карта е удобна и лесна за използване. С нея няма да имаш нужда от пари в брой, които потенциално можеш да загубиш или да бъдат откраднати.  

Безопасност и сигурност

Използването на кредитна карта за семейната ваканция е по-безопасно, отколкото носенето на кеш. Ако картата ти бъде изгубена или открадната, можеш да съобщиш за това незабавно и да предотвратиш неоторизирани такси. 

Бюджетиране и управление на разходите

Използването на кредитна карта може да ти помогне за по-ефективно бюджетиране. Когато правиш трансакции с картата, лесно можеш да проследяваш разходите си и да си наясно къде отиват парите ти. 

Допълнителни средства винаги, когато имаш нужда

Кредитната карта може да допълни твоя бюджет. С нея можеш да правиш всякакви покупки, но нашият съвет е да покриеш разходите свързани с настаняване, наем на автомобил и самолетни билети.  

Понякога компаниите, които предлагат тези услуги предпочитат плащания с кредитни карти и дават допълнителни отстъпки. 

Причината за това е възможността да спестиш пари от тези категории разходи и да оптимизираш ваканционния бюджет. 

Когато имаш кредитна карта под ръка, можеш да се възползваш от всички промоционални оферти, дори и да не е време за заплата. 

И понеже управлението на средствата ти и задълженията ти дори по време на семейната почивка е важно, следвай тези съвети, за да си починеш ефективно - без притеснения за състоянието на личните ти финанси. 

Защо да избереш Бяла Карта за семейна почивка?

Когато става въпрос за избор на кредитен инструмент, трябва да си наясно с характеристиките му. Ще се опитаме да ти представим причините да избереш Бяла Карта, за да платиш семейната си почивка. 

Плащаш свободно в брой или с карта 

Кредитна карта Бяла Карта може да бъде идеалното средство да допълниш бюджета си за лятна почивка. Благодарение на пластиката можеш да разполагаш с пари до заплата, за да покриваш в кеш или онлайн разплащанията. 

Точно така, ако имаш нужда от пари в брой, Бяла Карта може да ти помогне и за това.  За разлика от други кредитни карти на пазара, Бяла Карта няма такса при теглене на пари в брой от банкомати в България и останалите страни от Европейския съюз.

По този начин ще можеш да имаш толкова пари в брой, отколкото имаш нужда. 

Плащаш удобно в страната и чужбина

Ако искаш кредитна карта, която да използваш в България и чужбина, избери Бяла Карта. Тя е международна кредитна карта Mastercard, която е с теб на почивките ти по света.

Следиш разходите си и имаш високо ниво на сигурност

В онлайн профила и в мобилното приложение на Бяла Карта можеш да проследяваш всички трансакции, направени с картата ти. 

Това освен че ти позволява да следиш и оптимизираш бюджета си, дава възможност да реагираш при неправомерна трансакция. 

В профила и в мобилното имаш възможност да блокираш и активираш изцяло картата си или определени нейни функции. Това ще те предпази при кражба или загуба на картата.

Разбира се, това не отменя нуждата да се свържеш с екипа ни, за да вземем всички необходими мерки да защитим картата ти. 

Как да се справиш с бюджета си през ваканцията?

Удобството на кредитната карта и наличието на средства по всяко време, не означава, че не трябва да планираш бюджета си за предстоящата семейна ваканция. 

Напротив - правилното бюджетиране ще ти даде възможност да се насладиш на времето със семейството.

Изготви предварително бюджет за почивка

Бюджетирането и ваканцията може да изглеждат като доста далечни понятия. Едното се асоциира с „рутина и скука“, а другото - със „забавно и безгрижно“. 

Но реалността е, че бюджетът за ваканция може да ти помогне да стигнеш до мечтаните си дестинации и да се насладиш истински, докато си там. Ето как.

Определи дестинацията спрямо бюджета си

За да стесниш списъка си с места, на които да почиваш - съобрази се предварително с бюджета си.

Разбира се, често е вариант да останеш някъде, което обикновено е скъпо за много нисък бюджет, ако знаеш как да намериш правилните сделки на изгодни цени. Но това може да отнеме много време и усилия. 

Затова, за да пестиш време - задай си сумата, която не искаш да преминаваш за 5-те дни почивка и търси хотели и туристически места, които ще се вместят в нея.

Избиране на дестинация

Може да е изкушаващо да се регистрираш в сайтове за евтини самолетни билети и просто да оставиш евтиния самолетен билет да те заведе там, където “може”. Но това е груба грешка, през повечето време. 

Това че някоя нискотарифна авиокомпания има евтини билети до някой остров, не означава, че трябва веднага да ги купуваш, за да не изпуснеш добрата сделка. Ако тази дестинация е известна със скъпи хотели и луксозни локации, то едва ли ще си изкараш бюджетна почивка със семейството. 

От стремежа си да платиш малко пари за хубаво място, ще се озовеш с деца в скъп курорт и няма да имаш избор, дали да се вместиш в предварителния си бюджет. 

Затова избирай разумно.

Съвети за разумно използване на картата

Когато използваш кредитната си карта, за да организираш почивката си, трябва да спазваш и някои правила :

  • Използвай кредитната си карта за по-големи покупки, като например хотели или полети.
  • Следи разходите си изкъсо, за да не похарчиш прекомерно.
  • Ако пътуваш в чужбина, информирай картоиздателя за това, за да не се окаже, че плащанията са блокирани. Това е практика, която финансовите институции използват при необичайна активност, за да предотвратят измами. 
  • Винаги дръж кредитната си карта на сигурно място.
  • Не тегли пари в брой от съмнителни банкомати. На много туристически локации, измамници поставят банкомати, които може да имат големи такси или да запишат данните на кредитната ти карта.
  • Запиши си номерата на картоиздателя си и в случай на загуба или кражба на картата, веднага сигнализирай.

Използването на Бяла Карта за семейна почивка може да бъде удобен и сигурен начин за управление на разходите. 

Разбира се, не забравяй, че почивката свършва и отговорността за личните ти финанси няма да изчезне. Ето защо, следвай нашите съвети за управление на кредитна карта и разходите за пътуването ти. 

Определи бюджет, следи разходите си, изплащай задълженията си изрядно - винаги. Независимо дали се връщаш от почивка или използваш кредитната си карта за ежедневни покупки.

Използвайки кредитната си карта разумно, можеш да се насладиш на почивката си, без да се притесняваш, че ще натрупаш дългове или ще влошиш своя кредитен рейтинг.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш