Кандидатствай Вход
Кои грешки да не допускаш при плащане с кредитна карта? /2 част/

Кои грешки да не допускаш при плащане с кредитна карта? /2 част/

Вече знаеш, че годишният процент на разходите е важен критерий, спрямо който да избираш своята кредитна карта.

Също така си наясно, че изразходването на целия ти кредитен баланс може да ти изиграе лоша шега, особено ако имаш затруднения да покриеш вноската в срок.

Има и още редица съвети, които трябва да имаш предвид, когато използваш кредитна карта. Помни, че кредитните карти са създадени не само да плащаш стоки и услуги с тях. 

За разлика от дебитни карти с кредитни имаш възможност да градиш добра кредитна история.

Ако си достатъчно разумен и използваш пластиката правилно и по предназначение, то ти ще помогнеш на себе си по разнообразни начини.

Но най-важният плюс, който имаш от използването на кредитна карта е, че ще начертаеш пътя си към едно стабилно финансово бъдеще и надежден профил пред финансиращите институции.

А, именно това се изисква, ако планираш да кандидатстваш за голям заем или ипотечен кредит.

Отдавна е доказано, че именно кредитната карта е инструментът, който върши най-добра работа, когато става въпрос за изграждане на кредитна история и подобряване на кредитния рейтинг.

Милиони хора по света избират точно кредитната карта, когато искат да подобрят кредитния си профил пред банките и небанковите институции, защото планират кандидатстването за ипотечен кредит, например.

В тази връзка, Бяла Карта може да бъде едно от най-добрите решения на българския пазар, защото ти дава възможност да притежаваш чудесно разплащателно средство и в същото време да не плащаш годишна такса за обслужване.

Това означава, че ако не я ползваш е абсолютно безплатна.

Освен това, Бяла Карта няма такса при теглене на пари от банкомати в България, при плащане на ПОС и оналйн. Тя е международно разплащателно средство с лимит до 3000 лева, което можеш свободно да използваш в чужбина. 

Всичко това се явява уникално улеснение за всички българи, които нямат никаква кредитна история или дори имат рисков профил пред банките.

Има и други практики, които ще ти гарантират желания кредитен рейтинг пред всички финансови институции и ние ще ти покажем кои грешки да не допускаш, когато използваш кредитна карта:

Кои грешки да не допускаш при плащане с кредитна карта? /2 част/

Избиране на първата кредитна карта, която ти се предложи

Разбира се, вече би трябвало да знаеш, че изборът на кредитна карта съвсем не бива да бъде прибързан. Напротив – винаги трябва да анализираш внимателно всички възможности, които ти се предлагат.

Много хора взимат кредитна карта от банката, която ги обслужва, без да се интересуват от други възможности на пазара.

Това, на практика, би могло да бъде едно грешно решение, предизвикано от желанието на клиента да избере най-лесната опция за него.

Всъщност, не трябва да се избира най-лесната, а най-изгодната възможност. Или с друг думи – избери най-подходящата за теб кредитна карта, а не тази, която е най-популярна.

Често обслужващата банка предлага на даден клиент кредитна карта, която не винаги е най-добрата алтернатива за него, но той приема споразумението, защото няма желание да търси други оферти.

Съветваме те да не правиш подобна грешка.

Дори да имаш изградени взаимоотношения с дадена банкова институция, правилно е да се запознаеш и с другите кредитни карти на пазара.

От гледна точка на твой интерес е да избереш изгодно разплащателно средство, което да не ти създава главоболия впоследствие.

Друг фактор, който да имаш предвид са бонусите и отстъпките, които се предлагат от една институция. Например, има кредитни карти, които предлагат отстъпки на продукти, само, ако си ползвал достатъчно дълго.

Други компании пък залагат на луксозните бонуси, които не всеки потребител ще използва често и в крайна сметка може да са безполезни.

Следователно, ако ти знаеш, че няма да летиш често със самолет през периода, в който ще ползваш кредитната карта, то нямаш голяма изгода да вземаш продукт, който ти предоставя намаления при полети.

Това ще са поредните плюсове на пластиката, от които няма да се възползваш.

От друга страна, ако знаеш, че често ти трябват пари в кеш и има вероятност да теглиш с кредитната си карта суми, именно от АТМ, то би било груба грешка да се спреш на банкова кредитна карта.

Причината е, че ще плащаш допълнителни разходи постоянно, само защото използваш картата си за пари в брой.

Това са само малка част от примерите, така че разгледай обстойно офертите, които ти се предлагат, за да избереш най-подходящата.

Неползване на отстъпките на кредитната карта

Нека признаем, че отстъпките и бонусите, които всяка кредитна карта предоставя, са една от любимите ѝ функции.

Пазаруването от онлайн или физически обекти с отстъпка и ползването на промоционалните оферти на всяка кредитна карта е наистина изгодно за кредитополучателите. {{banner(14)} Така че, не бива да пренебрегваш тези плюсове, които твоето разплащателно средство ти дава. Напротив – винаги следи за отстъпките от партньори и промоционалните кампании на финансиращата институция. 

С Бяла Карта си улеснен във всяко едно от тези начинания. Аксес Файнанс ти предоставя постоянни отстъпки от цялата ни партньорска мрежа. Не се колебай и виж как можеш да заявиш своята Бяла Карта лесно, бързо и безплатно, дори от вкъщи.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш