Кандидатствай Вход
Изненадващо прости методи за извличане на максимална полза от кредитната ти карта

Изненадващо прости методи за извличане на максимална полза от кредитната ти карта

Кредитната карта е най-лесният, удобен и полезен за използване финансов инструмент в днешно време.

Благодарение на нея можеш да получиш най-различни преимущества в своето ежедневие – от непрекъснат достъп до свежи финансови средства през трайно повишаване на кредитния рейтинг до широк спектър от награди и бонуси при пазаруване от определени търговски обекти.

Изненадващ е фактът, че все още доста потребители не са наясно как да се възползват по най-добрия начин от свойствата и функциите на своите кредитни карти. А всъщност, единственото, което се изисква от тях, е да използват тези финансови инструменти по правилен начин.

В следващите редове ще изведем няколко изненадващо прости методи за извличане на максимална полза от кредитната ти карта.

Внимавай при избора на кредитна карта

На първо място, трябва да си особено внимателен при избора си на кредитна карта.

Помни, че ти е нужна кредитна карта, която в максимална степен да отговаря на твоя начин на живот и пазаруване, интереси и предпочитания.

Ако например често ти се налага да предприемаш пътувания в чужбина по професионални и лични поводи, кредитна карта Бяла Карта ще ти свърши отлична работа.

Бяла Карта е международна кредитна карта, която има лимит до 3000 лева и е призната в чужбина. Тя може да се използва за извършване на международни покупки и разплащания.

Плащай навреме вноските си

Това е една от най-важните практики, които всеки един притежател на кредитна карта трябва да следва.

Навременното и коректно плащане на всички вноски по кредитната карта ще демонстрира на съответната кредитна компания и на твоите потенциални финансови партньори, че ти действително си човек, на когото може да се разчита.

А това ще доведе до повишаване на кредитния ти рейтинг с всички съпътстващи го преимущества – по-лесно одобрение за ипотечни и други кредити, по-изгодни условия по самите кредити, специални намаления и отстъпки при закупуване на определени финансови и застрахователни продукти, и т.н.  

Следи за изменения в общите условия

Компанията, издаваща притежаваната от теб кредитна карта, може по всяко време да направи изменения по отношение на условията за използването й.

Разбира се, когато се правят подобни изменения, компанията е длъжна да уведоми всички свои клиенти. При извършване на това уведомяване посредством имейл обаче, е твърде вероятно клиентът да пропусне да го прегледа.

Особено в случай, че ежедневно получава десетки писма по лични и служебни поводи в своята поща.

За да не се натъкваш на неприятни изненади, ти препоръчваме винаги да отделяш малко време за прочитане на известията от кредитната ти компания.

Ако нещо не ти е ясно по тях, можеш спокойно да се свържеш със служителите на компанията, за да ти обяснят по-подробно същността на съответното известие и начина, по който то те засяга.

Ограничи броя на кредитните карти, които използваш

В случай, че получаването на бонуси и награди е сред основните ти цели, свързани с кредитните карти, би било добре да ограничиш броя на финансовите инструменти от този тип, които употребяваш в ежедневието си.

Причината за това е много проста.

Бонусите и наградите при кредитните карти - в повечето случаи се дават на база специално изготвена от компанията система за натрупване на точки при извършване на покупки и разплащания с пластиката.

Ако обаче ежедневните ти покупки и разплащания са разпределени между множество кредитни карти, натрупването доста ще се забави във времето.

Така че те съветваме да ограничиш броя на притежаваните от теб кредитни карти и да оставиш само тези, които наистина са важни и необходими в основните аспекти от професионалния и личния ти живот.

Бъди информиран относно сроковете за отделните бонуси

За почти всеки един бонус или награда, които се получават посредством точковите системи, си има конкретни срокове.

Или казано с други думи, ако не успееш да натрупаш необходимите ти точки в изисквания период от време (обикновено е 12 или 18 месеца), тези точки биват безвъзвратно изгубени.

За да не допускаш подобно пропиляване на шансовете си за бонуси, се информирай предварително относно въпросните срокове.

Те би трябвало да са дадени на официалния сайт на компанията – издател на кредитната карта.

Кредитна карта Бяла Карта ще донесе множество ползи и преимущества в твоето ежедневие. От една страна, Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и може да се използва винаги по време на пътувания.

От друга, тя ще ти служи и като клубна кредитна карта, с която да се разплащаш и да получаваш постоянни промоции и отстъпки в широка мрежа от търговски обекти.

Кредитна карта Бяла Карта – твоята кредитна карта, която се наглася спрямо нуждите ти, каквото пожелаеш, където и да си.

1 Коментар



Жаклин Д. преди 1 година | 0

Супер сте.


Кредитна карта, с която имаш, когато искаш