Кандидатствай Вход
Как да имаш добра кредитна история?

Как да имаш добра кредитна история?

Без значение дали си имал десетки кредитни карти и си използвал услугите на много кредитиращи институции или за първи път ще кандидатстваш за кредитен инструмент, то най-вероятно се интересуваш как изглежда кредитната ти история пред финансиращите компании. Всъщност кредитната ти история определя в голяма степен кредитния ти рейтинг, според който ще бъдеш одобрен или отхвърлен за даден кредит. Но пък има и една подробност, с която трябва да си наясно –  кредитният рейтинг е различен при всяка институция, защото всяка компания го изчислява според собствени индивидуални критерии. Тоест, ако една банка не те одобри за ипотека, кредит или кредитна карта, то това не означава, че и друга институция ще откаже да ти предостави кредитна карта. Това е така, тъй като всяка финансираща компания има различни критерии и изисквания спрямо картодържателите си. В това число и самата кредитна история не е задължителна, за да получиш кредитна Бяла Карта например. Аксес Файнанс разглежда всички кандидати, без значение дали са ползвали услугите на банки преди, т.е. не трябва да притежаваш дадена кредитна история, за да заявиш своята Бяла Карта. Но пък можеш да изградиш добрия кредитен  рейтинг, който винаги си искал, именно благодарение на кредитната Бяла Карта.

Виж как да постигнеш това, докато пазаруваш и ползваш предимствата на кредитната карта:

  • Ползвай допълнителните плюсове на кредитната карта

Да имаш добра кредитна история означава да нямаш закъснения по вноските си, а да нямаш закъснения трябва да имаш способност да изплащаш всяка вноска навреме. Това е по-лесно постижимо, ако сумите, за които използваш Бяла Карта са по-малки и ако се фокусираш върху промоционални сделки. За тази цел кредитна Бяла Карта ти дава допълнителни плюсове, от които единствено картодържателите на Бяла Карта могат да се възползват. В Белият магазин ще намериш чудесни стоки и услуги с намалени цени, а във всеки един от обектите на партньорската ни мрежа пазаруваш с постоянна отстъпка. Ползването на бонусите, които кредитната карта ти предоставя всъщност е доста поелзна практика, която трябва да ти стане навик. Всичко това ти спестява пари и те превръща в кредитополучател, който контролира добре финансите си. А, именно това е пътят към изграждането на добра кредитна история.

  • Търси кредитна карта без годишна такса

Повечето кредитни карти, предлагани от банки, имат допълнителни такси, включително и годишна такса. По този начин ти увеличаваш значително размера на разходите си по кредитната карта, без дори да се усетиш. Така освен натрупаната лихва по изтеглената сума, се налага да плащаш и банкови такси, които не си включил първоначално в сметките си. Така че те съветваме да прецениш внимателно каква кредитна карта е подходяща за теб, с цел да си осигуриш безпроблемно и удобно ползване на всичките предимства, които ти предоставя. Това е една от предпоставките за добра кредитна история.

  • Старай се да не доближаваш кредитния си лимит

Когато целта ти е да имаш добра кредитна история занапред, то не забравяй да следиш стриктно кредитния си баланс. Бяла Карта ти предоставя безплатно тази възможност, чрез персоналния акаунт мениджър. С негова помощ можеш свободно да следиш абсолютно всички трансакции по кредитната си Бяла Карта. По този начин  виждаш дали чрез плащанията си доближаваш отпуснатия кредитен лимит. Разбира се, ти вече си наясно, че не е препоръчително да изразходваш цялата сума, която ти е отпусната от кредитната институция. Точно затова, следенето на баланса ще ти помогне да не доближаваш кредитния си лимит до степен, която ще застраши безпроблемното изплащане на вноските.

  • Защити личната си информация

Разбира се, освен следенето на кредитния баланс и намирането на изгодни сделки, добрата кредитна история е напълно възможна и при условие, че защитаваш личните си данни добре. Запомни, че онлайн пазаруването крие много рискове, ако постъпваш прибързано и неразумно. Ползването на публични WiFi мрежи също заплашва конфиденциалната ти информация. Сменяй често паролите си, следи за защита на сайтовете, от които пазаруваш и не давай данните от кредитната карта на трети лица. Това са само част от правилата, които да спазваш, ако искаш да предотвратиш злоупотреба с кредитната си карта. За повече полезни съвети и практики, виж подробните ни статии за безопасно пазаруване в интернет и защита на кредитната карта.

Заключението, което можеш да си направиш е, че ако желаеш да изградиш добра кредитна история, която да ти помогне да получиш финансиране в по-голям размер, то най-правилната и ефективна крачка към това е използването на кредитна карта. В случай, че все още нямаш кредитна карта, време е да се сдобиеш с такава, защото именно тя ще бъде твоят път към добър кредитен рейтинг. Не забравяй, че притежаването на кредитна карта не означава постоянното ѝизползване. Важното е плащането на вноските да бъде в срок, тъй като по този начин ти се доказваш като съвестен кредитополучател. Можеш да плащаш с кредитната си карта, само когато наистина е наложително за теб. С Бяла Карта това е изключително лесно, защото ние ти даваме възможност не само да пазаруваш онлайн, но и да теглиш пари от банкомат, без да заплащаш допълнителни такси.

Заяви своята Бяла Карта напълно безплатно и ще разбереш колко лесно е постигането на тази добра кредитна история, която ще допринесе и за подобряването на кредитния ти рейтинг.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш