Кандидатствай Вход
Какви технологии да очакваме при кредитните карти?

Какви технологии да очакваме при кредитните карти?

Какво е бъдещето на най-известните разплащателни средства в света? Какви са технологиите, които се очаква да повлияят най-много върху трансакциите с кредитни карти?

Тези и още много въпроси продължават да бъдат задавани както от търговците, така и от крайните потребители. 

Разбира се, има някои разяснения и иновации, които вече се очакват с нетърпение от клиентите на кредитни карти. 

Целта е пазаруването да се превърне в максимално лесно, но и максимално сигурно изживяване за картодържателите. 

А втората точка все още е под въпрос, когато говорим за личните данни и конфиденциалната информация.

Разбира се, новите технологии ще отговарят и на изискванията за сигурност, и на изискванията за удобство.

В тази статия ти разказваме кои са иновациите, които очакваме, през следващите години, да завладеят пазара на кредитните карти.

Какви технологии да очакваме при кредитните карти?

Интерактивни кредитни карти 

Кредитната карта от следващото поколение най-вероятно ще бъде интерактивна и съвсем няма да се използва просто като обикновена пластика. 

Става въпрос за дисплей, който ще бъде проектиран върху самата карта и разбира се – сензорен бутон. 

Съответният интерактивен дисплей ще може да дава информация на притежателя на картата за настоящия кредитен баланс, евентуални спечелени бонус точки, последните направени трансакции и изразходвания лимит.

Coin 

Иновация, която на практика, представлява пластика – отново, оборудвана с интерактивен дисплей. 

Мисията на Coin е следната: вместо да носиш всичките кредитни карти, които имаш, в себе си, просто е нужно да ги заредиш на въпросната Coin пластика. 

По този начин, единствената карта, която ще трябва да носиш със себе си е иновативната Coin.

Модерният дисплей на картата ще показва всички налични и заредени кредитни карти, които са на твое разположение. 

Така ще е необходимо само да докоснеш даден сензор, за да платиш с избрана кредитна карта, плъзгайки я през устройството, точно както правиш със стандартните карти. 

Пластиката ще е снабдена и с приложение за смартфон, който ще уведомява притежателя и ще деактивира Coin при определени обстоятелства. 

Определено, това е една дългоочаквана иновация, свързана с така желаната консолидация на кредитни карти, която ще спести доста усилия на картодържателите.

Технологията „С едно плъзване“

Въпросната иновация, въведена преди близо две години от някои американски банки, всъщност може да се нарече и „Бърз баланс“, тъй като позволява на картодържателите, ползващи мобилно приложение на банка, да видят бързо баланса си.

Настоящият ти баланс може да бъде видим, чрез мобилното приложение, просто като плъзнеш с пръст по екрана – разбира се, най-хубавото е, че не е нужно да се регистрираш в акаунта си. 

Естествено, тази технология няма да промени начина, по който клиентите пазаруват с кредитните си карти, но за сметка на това, определено ще спечели лоялността на всички потребители, тъй като предоставя удобство и лесен достъп до важни данни.

Иновативният биометричен портфейл 

На практика, биометрията вече е навлязла във финансовия бранш, благодарение на пръстовите отпечатъци и сканирането на лицеви характеристики. 

Науката обаче продължава да се развива, тъй като, може да се каже, че има огромни поле за изява в бъдещето. 

Най-новото средство, което е тясно свързано с разплащанията и самата биометрия, се нарича Pulse Wallet или електронния портфейл, който познаваме, но управляван чрез сканиране на вените ни.

Става въпрос за технология, която чрез 3D проектиране на вената на ръката ни, може да позволява правенето на парични трансакции. 

Не е необходимо да се въвеждат кодове, нито дори да се носи самата кредитна карта, единственото условие е да плъзгане на ръката през четеца и готово – вече ще сме платили за стоките.

Гласово активиране на достъп до акаунт 

Някои банкови институции вече са се заели с разработването на технология, която позволява достъпа до конфиденциална информация, единствено чрез гласова команда на съответния картодържател. 

Или с други думи – няма да е нужно въвеждането на паролата на кредитната карта, а идентификацията ще става, чрез разпознаване на индивидуалния клас на потребителя, произнасящ самата парола.

Всъщност, повечето притежатели на кредитни карти нямат толкова притеснения относно въвеждането на пароли, колкото са загрижени за сигурността на личните си данни и до каква степен всички тези иновативни технологии, ще направят стъпка напред и в защитата на данните.

Ако търсиш кредитна карта, която да отговаря на нуждите ти за сигурност и удобство - Бяла Карта може да бъде правилният избор. Тя няма такса за теглене на пари от банкомати, плащане на ПОС и онлайн, няма и годишна такса за обслужване на картата. 

Ако искаш да следиш кредитния си баланс и направените плащания с кредитната си карта Бяла Карта, чрез персоналния акаунт мениджър, с който разполагаш. 

Полагайки нужните усилия за опазване на личните ти данни, ще разбереш, че си намалил значително възможността за извършване на злоупотреба с разплащателните ти средства.

Освен това можеш да направиш одит на това, което си похарчил за покупки с картата си всеки месец. Това може да ти помогне да управляваш своите пари по-ефективно. 

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш