Кандидатствай Вход
Кои са ирационалните потребителски страхове във връзка с кредитните карти?

Кои са ирационалните потребителски страхове във връзка с кредитните карти?

Четенето на редица ужасяващи (и често нереалистични) истории, свързани с кредитните карти, които се разпространяват в онлайн пространството, може напълно да откаже човек от намерението да си изкара такава. 

Подобни истории обикновено са смесица от чута информация, преувеличени факти, митове и малко повече фантазия.

Истината всъщност е, че кредитните карти са един от най-сигурните и полезни финансови инструменти.

И проблемите на отделни потребители не идват от самия механизъм на кредитните карти, а по-скоро от това, че потребителите или не знаят как да се възползват от тях, или просто защото ги използват неправилно.

В следващите редове ще се опитаме да разясним кои са ирационалните потребителски страхове във връзка с кредитните карти и ще ти разкрием как стоят нещата в действителност.

По този начин се надяваме да се отърсиш и ти от страховете, които може да се си влиял досега и да се възползваш максимално от възможностите, които ти предлагат кредитните карти.

Страх от проблеми с кредитния рейтинг

Много потребители се притесняват, че изкарването на кредитна карта и приемането на всички условия за нейното използване ще има негативни последствия за техния кредитен рейтинг.

Това обаче съвсем не е вярно. Кредитната карта, предоставяна на потребителите може да доведе до сваляне на кредитния рейтинг само и единствено, ако бъдат допуснати сериозни грешки при използването й.

Като например да не се употребява по предназначение, с нея да се правят неразумни покупки и да не се спазват сроковете за погасяване на задълженията.

В случай, че бъде употребявана правилно, ефектът от кредитната карта ще е точно обратният. Тя ще спомогне за повишаване на кредитния рейтинг, показвайки на бъдещите кредитори, че съответният потребител е отговорен и надежден, и на него може да се разчита.

Страх от измами при онлайн пазаруване

Твърде преувеличени са и страховете, свързани с използването на кредитната карта за онлайн пазаруване. Онлайн търговците в днешно време са не по-малко надеждни от традиционните такива.

В повечето случаи съвсем не е трудно да прецениш кои са реномираните онлайн магазини, от които можеш да пазаруваш без никакви притеснения за личните си данни.

Всъщност, когато става въпрос за злоупотреба с лични данни и финансови измами, рискът при дебитните карти е много по-голям отколкото при кредитните такива.

Това се дължи на факта, че дебитната карта е директно свързана с твоя банков акаунт и съответно чрез нея е възможно да бъдат източени определена част от личните ти средства. 

Ако използваш кредитна карта за своите разплащания обаче, няма защо да се притесняваш от подобна неприятна ситуация.

Страх от задлъжняване

Все още голяма част от хората изпитват страх, че едва ли не самото изкарване на кредитна карта ще ги вкара в спиралата на дълговете. Няма нищо рационално и реалистично в подобни страхове.

Независимо дали притежава кредитна карта или не, финансовата сигурност и благополучие на един човек са свързани с това дали той може да прецени кои покупки и плащания са в съответствие с неговите ежемесечни доходи.

Възможно е дори кредитната карта да ти предостави определени финансови преимущества, когато става въпрос за пазаруване.

Притежателите на кредитна Бяла Карта например могат да я използват и като клубна карта, и като кредитна карта, с която се разплащат в широка мрежа от партньорски обекти и получават постоянни отстъпки и специални промоционални оферти.

Страх от контакт с кредиторите

За съжаление страхът от контакт с кредиторите продължава да е основен проблем за редица притежатели на кредитни карти.

При наличие на извънредна ситуация или проблем, които възпрепятстват навременното плащане на задълженията по кредитната им карта, те обикновено се притесняват да се свържат с нейния издател.

Подобен страх е свързан с песимистични очаквания за наказателни лихви, съдебни дела и т.н. Всъщност обаче незабавното свързване с  кредитора е най-полезното действие, което можеш и трябва да извършиш при наличие на затруднения с определено плащане.

В повечето случаи компанията, която е издател на кредитната карта, ще направи всичко възможно, за да се намери удовлетворително решение и за двете страни.

Страх от допълнителни разходи

И не на последно място, доста хора си мислят, че притежанието на кредитна карта ще им коства високи допълнителни разходи, свързани с такси, лихви и други подобни плащания. 

Истината е, че кредитните компании ограничават все повече изискваните допълнителни плащания от своите клиенти, като премахват значителна част от таксите си (за издаване, за обслужване и т.н.).

Като притежател на кредитна карта Бяла Карта ти няма да дължиш абсолютно никакви такси за поддръжка и обслужване и дори можеш да си спестиш пари.

Което означава, че ако през съответния период не са налице извършени покупки или разплащания с кредитна Бяла Карта тя си остава напълно безплатна за теб.

И така, надяваме се, че сме успели да опровергаем голяма част от твоите ирационални страхове във връзка с кредитните карти.

В случай, че си човек, който държи на максималната сигурност във финансово отношение, кредитна Бяла Карта несъмнено може да бъде твоят най-подходящ избор.

Всеки притежател на кредитна карта Бяла Карта има възможност да следи през мобилния си телефон своя индивидуален потребителски профил с история на направените трансакции.

В допълнение, той получава безплатен SMS веднага след всяка нова извършена такава. 

Удобство, сигурност и спокойствие - това са нещата, които ще получиш, ако избереш кредитна Бяла Карта.

Това е една кредитна карта, която се наглася изцяло спрямо твоите нужди, предпочитания и навици.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш