Кандидатствай Вход
Кредит vs. дебит – защо кредитната карта е по-добрият избор за теб?

Кредит vs. дебит – защо кредитната карта е по-добрият избор за теб?

Кредитна или дебитна карта – това е основен въпрос пред множество потребители днес. 

Макар през последните години употребата на дебитни карти да нарасна значително, редовните ползватели на кредитните такива добре знаят, че те си остават незаменими във всяко едно отношение. 

Ако и ти си сред тези редовни ползватели, вероятно си наясно с по-голямата част от преимуществата, които носи кредитната карта.

А в случай, че не си, сега е моментът да научиш малко повече за тях и да се убедиш в полезността, сигурността и удобството на кредитната карта за потребителя. 

Прочети следващите редове и разбери главните предимства на кредитната карта като финансов инструмент.

Кредит vs дебит защо кредитната карта може да бъде по-добрият избор за теб?

Една от основните причини, поради които е добре да предпочетеш кредитната карта пред дебитната, е възможността за подобряване на кредитния рейтинг

Използването на дебитна карта няма никакво отношение към кредитната ти история, докато чрез отговорната употреба на кредитна такава ще си осигуриш множество възможности в бъдеще. 

Предполагаме си наясно с всички предимства, които носи добрият кредитен рейтинг на съответния потребител.  

Започвайки от ниски лихвени проценти при вземане на заеми и стигайки до по-изгодни условия при издаване на нова кредитна карта в бъдеще. 

Със сигурност можем да кажем, че при умело използване, кредитната карта се превръща в най-добрият приятел на съвременния потребител.

Освен, че използването на кредитна карта те поставя в по-изгодна от финансова гледна точка ситуация в бъдеще, тя може да ти донесе и редица допълнителни материални награди. 

Повечето компании, издаващи кредитни карти, прилагат т.нар. програми за лоялност, за да възнаграждават своите верни клиенти. 

При подобни програми потребителят получава бонус точки за всяка направена покупка чрез кредитната карта. 

В зависимост от потребителските навици на съответния клиент, тези бонус точки могат да се превърнат в най-различни награди. 

От безплатни билети за полет или нощувки в хотел до получаване на процентни намаления за определени стоки или услуги. 

А в някои случаи дори е възможно да обърнеш точките за лоялност в пари по картата си и отново да пазаруваш в своите любими търговски обекти. 

Кредитна карта Бяла Карта е чудесен пример за гъвкав и удобен финансов инструмент, който освен всичко друго ти носи постоянни отстъпки и специални промоционални оферти в широка мрежа от партньорски магазини.

Едно предимство на кредитните карти, което може би не е известно за по-голямата част от потребителите, е съдействието относно гаранция и връщане на покупки. 

Редица компании, издаващи кредитни карти, ти осигуряват допълнителна гаранция при извършване на покупка чрез този финансов инструмент. 

Как точно работи въпросната гаранция? Представи си например, че си закупил нови слънчеви очила. 

Ако нещо се случи с тях в рамките на предварително определения гаранционен период (може да е 1 или 2 месеца), компанията ще ти помогне за замяната им с други или пък връщането на парите ти от съответния търговец. Това е едно преимущество, което със сигурност няма как да получиш от дебитната карта.

Друго безспорно предимство е фактът, че кредитната карта е един от най-сигурните инструменти за пазаруване. 

Тя осигурява ефективна и надеждна защита на личните данни и финанси. В допълнение, при кредитните карти се наблюдават редица функции и екстри, които носят надеждна потребителска защита. 

Отново ще дадем пример с Бяла Карта. При използването й имаш възможност да следиш онлайн по всяко време своя индивидуален потребителски профил с история на направените транзакции. 

Освен това след всяка нова транзакция получаваш безплатен SMS. По този начин си гарантираш максимална степен на сигурност при пазаруване.

И не на последно място, кредитната карта е доста по-удобна за използване в сравнение с дебитната такава. 

Както вече казахме, тя значително улеснява пазаруването, особено когато става въпрос за закупуване на самолетни билети, наемане на коли под наем или запазване на стаи в хотели. 

Именно удобството е причина много доставчици на услуги в съответните сфери също да предпочитат да работят основно с кредитни карти.

Бяла Карта съчетава в себе си всички предимства на кредитните карти – сигурност, удобство и максимална опростеност. 

В допълнение, процесът на кандидатстване за нея става изключително бързо, като се избягват стандартните процедури и изисквания, наложени от твоята банка.

Бяла Карта е международна кредитна карта, която можеш спокойно да използваш и в чужбина.

За разлика от други дебитни карти и кредитни карти, Бяла Карта е без такса за теглене на пари от банкомат в България, както и при плащане на ПОС.

Това означава, че можеш да използваш кредитната си карта, както намериш за добре. Освен това, тя няма и годишна такса за обслужване на картата.

Бяла Карта е твоята кредитна карта, която се наглася изцяло според нуждите и предпочитанията ти и прави ежедневието по-спокойно и безпрепятствено от всякога.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш