Кандидатствай Вход
Пътуване по празниците – предимства и недостатъци

Пътуване по празниците – предимства и недостатъци

  • Бяла Карта
  • 19.12.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1160

Да направя пътуване до екзотична и непозната дестинация или да си остана в уютната домашна атмосфера? Това е основна дилема пред много хора в навечерието на коледните и новогодишните празници. Ако и ти си изправен пред нея, днешната статия от блога на Бяла Карта е точно за теб. По-надолу в текста ще разгледаме по-подробно предимствата и недостатъците на пътуването по празниците, и ще ти дадем ценни съвети за това как да вземеш най-правилното решение за своите нужди и предпочитания.

Предимства на пътуването по празниците  

Смяна на атмосферата – днешното натоварено работно ежедневие, съчетано с множеството лични ангажименти, води до повишаване на нивата на стрес и напрежение. Всеки човек трябва поне два или три пъти годишно да се разтоварва от въпросните стрес и напрежение, защото в противен случай може да влоши кондицията си и дори здравословното си състояние в дългосрочен план. Много удачен начин да направиш това е чрез смяна на обстановката и атмосферата, и пътуване до далечна и непозната за теб дестинация. Именно коледните и новогодишните празници са сред подходящите периоди за подобни пътувания. Така че решението за пътуване не само ще ти гарантира приятно изкарване на празниците, но и ще ти предостави възможност за наистина пълноценна почивка и релакс.

Без готвене и чистене – едно от най-неприятните неща по време на празниците са досадните домакински задължения. Готвенето, чистенето и подготовката на дома за посрещане на гости могат буквално да скапят празничното ти настроение и да те превърнат в кълбо от нерви. Посредством пътуването имаш възможност да избегнеш подобен развой на нещата. Когато си на почивка на някой курорт, други ще се занимават с готвене и чистене, ще сервират храната и ще се грижат да се чувстваш максимално добре. Единственото, което ще се изисква от теб, е да се отпуснеш, да се забавляваш и да се наслаждаваш на всичко, което те заобикаля.

Разнообразни дейности – по време на почивката можеш да практикуваш разнообразни дейности, за които по принцип не ти остава време в твоето нормално ежедневие. Става въпрос за тренировки във фитнеса, разходки сред природата, излизания по ресторанти и заведения със семейството или приятелите. В зависимост от това дали съответният курорт е летен или зимен, е възможно да са налице и още редица възможности за хубаво прекарване. Летните курорти обикновено предлагат отлични условия за слънчеви бани, водни спортове и хобита (напр. риболов). От друга страна, ваканцията в зимните курорти ще ти предложи каране на ски, разходки сред тишината и спокойствието на природата и най-различни атракции от типа на ледените пързалки. Просто реши какво би искал да правиш през своята почивка и набележи дестинацията, която е способна максимално да удовлетвори вкусовете и предпочитанията ти.

 

Недостатъци на пътуването по празниците

Претъпканост – ако си човек, който предпочита спокойната обстановка, действително някои курорти могат да ти се сторят прекалено претъпкани. Особено по време на коледните и новогодишните празници, когато много хора си набелязват именно оживените дестинации за своята почивка. Решението на този проблем е да избереш правилното място за прекарване на почивните дни. В Европа и по света са налице редица малки и не чак толкова популярни туристически дестинации, които ще ти предоставят идеалните условия за релакс и пълноценна почивка.

Премеждия в пътуването – през зимата не са рядкост и отменените полети поради лоши метеорологични условия. Подобно развитие на нещата не само ще обърка плановете ти за ваканция, но и може да ти коства загуба на средства. За да избегнеш поне второто, ти препоръчваме да платиш билетите с кредитна карта. Повечето авиокомпании имат практиката при провалени полети да връщат парите само и единствено на тези клиенти, които са използвали кредитна карта за покупката на своите билети. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и ще ти гарантира пълна финансова сигурност по време на пътуване.

Неприятности с роднините – в случай, че твоите роднини обикновено организират големи семейни събирания по празниците, едва ли ще са много щастливи от факта, че ти си предпочел да пътуваш в тези дни. Така или иначе обаче не бива да позволяваш някой друг да контролира твоя живот, дори да става въпрос за най-близките ти хора. Ако смяташ, че пътуването и смяната на обстановката са нещата, от които се нуждаеш в момента, действай и забрави за всякакви формалности и задължения.

Независимо дали ще избереш да пътуваш или пък да си останеш вкъщи по празниците, твоята кредитна карта Бяла Карта винаги ще бъде до теб. От една страна кредитна карта Бяла Карта ще направи покупките и разплащанията ти много по-бързи, лесни и удобни, а от друга - ще ти предостави постоянни отстъпки и намаления в широка мрежа от търговски обекти. Избери Бяла Карта – кредитната карта, която се наглася спрямо нуждите ти, каквото пожелаеш, където и да си.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш