Кандидатствай Вход
Ще пътуваме ли през 2021 г. - какви са прогнозите?

Ще пътуваме ли през 2021 г. - какви са прогнозите?

Ако 2020 е загубената година за пътуване, ще бъде ли 2021 година на възстановяване на приключенията? И ако е, какво означава това за теб?

Със сигурност, пътешествениците искат да пътуват повече от всичко и при първа възможност, ще го направят. Туристическите агенти също са заредени с ентусиазъм за постепенно възстановяване на пазара.

Много знаци сочат бърз отскок за пътуванията през 2021 г. Това е така, защото хората ще компенсират пропуснатите пътешествия през 2020 г. и ще се опитат да използват ваучерите си за пътуване, предоставени от туроператорите и самолетните компании, които иначе ще изтекат. 

Пътуващите ще трябва да определят времето за пътуванията си внимателно. И така, нека видим ще пътуваме ли през 2021 г. - какви са прогнозите?

Прогнозите са, че 2021 г. ще бъде годината на пътуването

Според повечето проучвания почти сигурно ще има възстановяване на пътуванията в началото на следващата година. Разбира се, трудно можем да очакваме те да достигнат нивата от преди пандемията, които бяха изключително високи.

Хората ще се чувстват по-уверени в пътуванията през 2021 г.

Ново проучване на AirportParkingReservations.com установява, че 39% от пътуващите се чувстват "много уверени" за пътуванията през следващата година. Множеството (44%) казват, че са „донякъде“ уверени в пътуванията. Само 3% не са уверени във възможността за пътуване.

През последните четири седмици уебсайтът Skyscanner отбелязва 368% скок в търсенията за международни дестинации за пътуване през януари. Данните показват, че това нарастващо доверие на потребителите продължава, като търсенията за пътуване през юли нарастват с 94%.

Разбира се, всички прогнози, надежди и очаквания, зависят до голяма степен колко скоро ваксината срещу COVID-19 ще бъде достъпна и какво е разпространението на вируса в различните части на света

Тъй като пътуванията се превърнаха в част от начина на живот на много хора, възстановяването на индустрията ще бъде сравнително бързо, когато нещата се нормализират.

Вероятно, в края на 2021 и началото на 2022 г. ще има по-голяма възможност за пътуване в страната и чужбина. Стига пандемията да позволи, прогнозите са, че следващата година ще е годината, в която ще отпаднат ограничителните мерки. 

Времето е всичко. Особено сега

Ето дилемата: Резервирай ваканция твърде рано и можеш да загубиш всички инвестирани средства, заради поредната вълна на пандемията. 

Има вариант, при който можеш да загубиш работата си и след това да загубиш ваканцията си, благодарение на безсърдечната, но напълно разбираема политика за възстановяване.

Ако обаче изчакаш твърде дълго, за да резервираш ваканция, то може би ще се наложи да платиш повече и да не се възползваш от изгодна промоционална оферта.

Има два вида туристи, които се предполага, че ще срещнеш през 2021 година

Тези, които „заместват“ пропусната ваканция и такива, които са очаквали с нетърпение ситуацията с вируса да се нормализира, за да започнат да пътуват. 

Експерти смятат, че вторият тип пътешественици ще са склонни да харчат повече, тъй като вероятно са останали финансово стабилни по време на пандемията и са спестили пари, с които да компенсират изолацията, която 2020 г. донесе.

Какво да направиш с изгубената година и предстоящата година на пътуване?

Използване на стари, все още активни ваучери, е опция. Отделно от това можеш да чакаш промоционалните оферти от авиокомпаниите и хотелските комплекси. Но разбира се, всичко е по твое усмотрение и преценка.

В САЩ например има професия туристически съветник - или това е човек, до който пътешествениците се допитват, за да разберат кога и къде е най-подходящо за пътуване, какви ще са им разходите и т.н.

Резервацията - сега или по-късно?

Не чакай прекалено дълго, за да направиш своите планове за пътуване за годината на пътуването 2021 г. Очакват се и по-високи цени на повечето туристически услуги с постепенното засилване на сезона, когато ограниченията започнат да отпадат.

Ако искаш да разчиташ на удобно разплащателно средство с прозрачни условия, с което да плащаш навсякъде - кредитна карта Бяла Карта може да е твоят избор.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш