Кандидатствай Вход
Топ плажовете в България, които задължително трябва да посетиш

Топ плажовете в България, които задължително трябва да посетиш

Вече настъпи лятото – сезонът на почивките, хубавите емоции и вълнуващите преживявания. 

Сезонът, в рамките на който почти всеки човек иска да релаксира на морския бряг, да се излежава колкото желае на топлия пясък, както и да се потопи в приятните солени води. 

В днешната статия от блога на Бяла Карта предстои да ти дадем няколко идеи за дестинации в България, позволяващи ти да направиш всичко споменато. 

По-надолу в текста ще ти представим някои от топ плажовете в нашата страна, които задължително трябва да посетиш, ако си любител на морските почивки.

Топ плажовете в България които задължително трябва да посетиш

Централен плаж Албена 

Един от най-чистите и красиви плажове по северната част на българското Черноморие. 

Пясъчното пространство е напълно достатъчно, за да побере многобройните прииждащи туристи през летния сезон

Няма разположени на самия плаж заведения, което гарантира тишината и спокойствието на почиващите. 

Иначе самият курорт Албена е изключително добре устроен и предлага всички удобства и услуги, необходими ти за изкарването на прекрасна и релаксираща почивка.

Плажът на Бяла  

Още един отличен избор за почитателите на спокойната атмосфера и пълноценния релакс на Черно море. 

Плажът на Бяла се намира в близост до симпатични горички, които гарантират свежестта и чистия въздух наоколо. 

Във водата се наблюдават значителни дълбочини, които са подходящи за професионалните плувци, както и за активно практикуващите плуването като хоби.

 От друга страна, на плажа има построена водна пързалка за тези, които обичат гмуркането и различните забавни игри.

Плажът на Иракли 

Предпочитан от множество родни и чуждестранни туристи. 

Сред малкото все още останали плажове по българското Черноморие, които не са застроени и на които човек може да се наслади на естествената природа и околна среда

Наоколо има гъсти гори, както и защитени местности, където могат да се видят редки растителни и животински видове (най-вече птици). 

Морските води тук са изключително чисти, а температурите им – максимално приятни за всеки желаещ да се потопи и да поплува.

Плаж „Устието“ (Синеморец) 

Насочваме се към едно от най-южните селища по българското Черноморие, намиращо се в непосредствена близост до границата с Турция. А това е именно Синеморец. Безспорно един от топ плажовете в България е северният плаж на населеното място, който носи наименованието „Устието“. 

Около него са налице поредица от невероятни гледки – величествени скали, вековни гори, както и някои по-специфични природни образувания. 

Гледки, които в комбинация с чистотата и спокойствието на самия плаж правят изживяването наистина незабравимо за всеки един посетител.

Плаж на Шкорпиловци 

В Шкорпиловци по оптимален начин се съчетават даденостите на морската почивка с тези на отдиха в планината. 

Плажът е много красив, като дълбочината във водното равнище се променя постепенно, така че няма никакъв риск дори за хора, които не могат да плуват. 

Тук са налице също така доста добри клубове за водни спортове, за чиито курсове или обучения би могъл да се запишеш. 

Наоколо пък е пълно с природни забележителности, включващи защитената местност „Камчийски пясъци“, красивото поречие на река Камчия и редица гъсти вековни гори.

Плаж на Русалка  

Централният плаж на Русалка редовно събира голямо количество посетители и това никак не е случайно. 

Насечените скали разделят брега на по-уединени зони, в които всеки човек ще се чувства комфортно сам или с най-близките си хора. 

Водите са кристално чисти, а гледките наоколо – наистина невероятни. Посетителите на курорт Русалка имат и редица опции за приятно прекарване след прибиране от плажа.

В близост се намират природни резервати, минерални извори с лечебни води, както и редица построени специално за туристите атракции.

Плаж на Варвара 

Варвара е село в Бургаска област, чието постоянно население е едва около 300 души. През лятото обаче то оживява благодарение на множеството туристи, които идват да прекарат тук летните си ваканции. 

Централният плаж на Варвара е запазил своя естествен облик, незасегнат от непрекъснатото строителство наоколо. 

Пясъкът е изключително чист, водите са много приятни, като са налице отлични възможности за риболов и практикуване на водни спортове. 

Как и къде можем да използваме кредитната си карта по плажовете в България?

Кредитната карта може да ти даде допълнително удобство по време на твоята лятна почивка. Когато плащаш с карта, не трябва да носиш пари в брой.

Това освен, че дава удобство е и по-голяма сигурност за средствата ти.  

Ако случайно картата ти бъде изгубена или открадната и имаш регистриран профил на my.bialakarta.bg, можеш да я блокираш веднага. Така ще знаеш, че никой няма да я използва неправомерно. 

Освен това, ако избереш някое от по-закътаните кътчета по морето, имай предвид, че може и да не можеш да плащаш с карта. За съжаление, у нас все още има търговци, които не приемат безконтактни плащания. Имай това предвид.

Когато вземеш Бяла Карта със себе си, не трябва да се притесняваш. С нея можеш без такса да изтеглиш пари от банкомат в България, за да си подготвен във всяка ситуация. 

Красивите места в България са безброй. Почивката на плажа на българското черноморие не е единственият вариант за почивка. 

Можеш да се отдадеш и на по-различна лятна почивка покрай природата около седемте рилски езера, да посетиш Рилския манастир, който е в списъка на Юнеско. 

Други варианти са да се потопиш в уюта на градовете Велико Търново, Пловдив или се порадвай на природното чудо - Белоградчишките скали. 

Когато заминаваш на почивка това лято, не забравяй да вземеш със себе си твоята кредитна карта Бяла Карта. 

Тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще ти предостави допълнителни финансови средства винаги, когато се  нуждаеш от такива.

В допълнение, тя може да бъде използвана и като клубна кредитна карта, с която да се разплащаш и да получаваш постоянни отстъпки в широка мрежа от партньорски обекти. 

С кредитна карта Бяла Карта в ръка ще си гарантираш финансовото спокойствие и сигурност, и ще се насладиш в пълна степен на своята мечтана ваканция.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш