Кандидатствай Вход
Какво да избереш – кредитна карта или банков заем?

Какво да избереш – кредитна карта или банков заем?

Едни от най-разпространените методи за заемане на допълнителни парични средства са кредитните карти и банковите заеми.

Почти всеки потребител е ползвал поне веднъж, една от двете опции за сдобиване с финансови средства. Без значение, дали кредиторът е банкова или небанкова институция, кредитните карти са изключително популярно разплащателно средство, при това в глобален мащаб.

Разбира се, плюсовете и минусите са налице и при двата метода на кредитиране, в зависимост от профила на кредитополучателя, потребителските му навици и изискванията му към условията на договора.

Истината е, че всичко зависи от теб и основната цел, за която са ти нужди допълнителни парични средства.

Представяме ти един кратък поглед върху плюсовете и минусите на различните начини за кредитиране, от които можеш да се възползваш и кои са предимствата на кредитната карта пред стандартните банкови заеми. 

Кредитна карта или банков заем?

Кредитните карти са изключително удобен начин да разполагаш с допълнителни пари за пазаруване както в интернет пространството, така и в обикновените магазини. 

Заради предимството си, да предлагат лесен достъп до финансови средства, може да бъде трудно да се управляват парите и това да доведе до задлъжняване. 

В последствие, се стига често и до влошаване на кредитния рейтинг на самия потребител, заради закъснели месечни вноски по картата. 

Това обаче важи единствено за тези кредитополучатели, които не са способни да регулират разходите си и да управляват финансите си. 

За повечето потребители, кредитната карта е ефикасен начин за свободен достъп до пари и същевременно изграждане на надежден кредитен профил пред институциите.

Много хора смятат, че кредитните карти не са подходящи, ако обичаш да пазаруваш стоки и услуги в брой, тъй като банковите кредитни карти начисляват допълнителна такса, когато теглиш пари от тях, чрез банкомат. 

Това, практически, доста оскъпява дълга ти, тъй като освен лихвата по изтеглените средства, имаш и допълнителен разход, че си ползвал дадена сума в кеш. Означава ли това, че кредитните карти не са предназначени за любители на традиционното пазаруване? Всъщност, не.

Бяла Карта е пример, че кредитната карта може да изпълнява много функции, като същевременно е и удобно средство за изграждане на кредитна история. 

Едно от отличителните предимства на Бяла Карта, което я прави уникален и желан продукт, е липсата на всякакви такси при теглене от АТМ. 

На практика, ти можеш да плащаш с парите от кредитната си карта, не само на специално обособени за това локации, но и във всички физически магазини, при това – без да имаш допълнителни разходи за това удобство. 

На територията на страната ни, можеш да теглиш произволни суми от всеки банкомат, чрез Бяла Карта, без каквато и да е такса, която да ти се начислява. Подобен безплатен „лукс“, можеш да си позволиш, разбира се, само с иновативен продукт като Бяла Карта.

Трябва да отбележим, че това предимство не важи за всички, които се предлагат на пазара, а само за Бяла Карта.

А, кои са останалите плюсове на кредитните карти, като цяло:

  • Те са много полезни и удобни, ако искаш да ползваш главно малки суми от отпуснатия ти кредитен лимит.
  • Гъвкавост при изплащане на месечните вноски.
  • Страхотни опции за бонуси и допълнителни облаги, както и отстъпки в търговската мрежа.

Какво прави кредитната карта толкова изгодна за използване?

Гъвкавостта на кредитната карта пред стандартния заем, я прави предпочитана от модерния потребител. Имай предвид, че кредитната карта не те задължава да правиш определени разходи на месец – можеш да използваш 200 лв. или 1000 лв. от нея – всичко зависи от твоите нужди.

Това означава, че този месец може да имаш по-голяма месечна вноска, но другият месец, можеш въобще да не ползваш картата си. Това не важи за банковия кредит, чийто вноски се изплащат всеки месец. Друг плюс на кредитната карта е удобното пазаруване с нея в онлайн пространството.

Кандидатстването

За разлика от банковия заем, с кредитна карта можеш да се сдобиеш далеч по-лесно и бързо. Бяла Карта ти дава абсолютно безплатна възможност да кандидатстваш, както и да получиш кредитната карта до адреса си. 

Не са ти необходими допълнителни документи, трудов договор и излишно време – каквито са стандартните изисквания при кандидатстване за банков заем.

За да се сдобиеш с Бяла Карта, можеш просто да се обадиш на телефон 0700 20 140 или да кандидатстваш онлайн.

Повечето млади хора предпочитат именно кредитната карта за разплащане в търговската мрежа, а и в интернет – където са насочени повечето покупки на младото поколение.

Какъвто и кредитен продукт да избереш, не забравяй, че трябва да го пригодиш за собствените ти потребителски навици и финансови възможности.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш