Кандидатствай Вход
Ограничаване на дълга – добри практики

Ограничаване на дълга – добри практики

В днешно време попадането в дългова спирала е доста сериозен проблем за редица потребители. Проблем, с който им е трудно да се справят и който пречи на техните бъдещи перспективи, на реализирането на целите и мечтите, които са си поставили. 

Ако и ти се намираш в подобна ситуация, днешната статия от блога на Бяла Карта е точно за теб. В следващите редове ще изведем някои полезни съвети и практики, които ще ти помогнат да постигнеш решително ограничаване на дълга, а в дългосрочен план – и пълно освобождаване от него.

Ограничаване на дълга добри практики

Спри да си създаваш нови дългове

Когато говорим за добри практики за ограничаване на дълга ти, фундаментално е да спреш да създаваш нови такива. Когато си затънал в дългова спирала, трябва сам да си издадеш забрана за създаване на нови дългове. 

В никакъв случай не вземай повече пари назаем, независимо дали става въпрос за заем от приятел или от финансова институция. Често хората си мислят, че чрез нов дълг биха могли най-ефективно да покрият стария. 

Това обаче само и единствено удължава порочния кръг, докато се стигне до момента, в който вече нямаш никакви опции за продължаване на въпросната практика и последствията за теб стават изключително сериозни.

Увеличи своите месечни вноски

Ясно е, че при натрупан значителен дълг, няма как да го платиш наведнъж. Би могъл обаче да поставиш основите на по-бързото и ефективно ограничаване на дълга. Това е възможно да стане посредством увеличаване на месечните вноски, които правиш. Това обаче може да се окаже най-добрата сред всички практики за ограничаване на дълга - неговото пълно изплащане.

Препоръчваме ти да предприемеш подобно действие, ако финансовите възможности към настоящия момент ти го позволяват. Колкото по-бързо изплатиш даден дълг, толкова по-малко количество лихви ще ти се наложи да плащаш по него и съответно ще съумееш да си оставиш повече финансови средства на разположение в дългосрочен план.

Съсредоточи се върху изплащането на точно определено задължение

Друг метод, с който можеш да си помогнеш за ограничаване на дълга, е да се съсредоточиш върху скоростното изплащане на точно определено задължение. Или казано с други думи, да увеличиш значително вноските, които правиш по това задължение, докато за всички останали задължения продължиш да процедираш по досегашната практика. 

Препоръчваме ти задължението, върху чието изплащане ще се концентрираш, да бъде това с най-големите дължими лихви. Освобождаването от въпросните лихви със сигурност ще се отрази положително на личните ти финанси и ще ти даде по-добри бъдещи перспективи.     

Потърси възможности за допълнителни доходи

Припечелването на допълнителни доходи ще бъде от решителна помощ в мисията за ограничаване на дълга. Възможностите за допълнителни доходи са разнообразни – от сезонна работа (спокойно може да се намери и дистанционна такава) до работа на свободна практика или реализиране на лични бизнес инициативи и начинания. 

Прецени кой вариант ще бъде най-удачен за теб не само от гледна точка ограничаване на дълга, но и във връзка със запазване на желания баланс между професионалния и личния живот.

Преговаряй с кредиторите си

В случай, че настоящите условия са твърде тежки за теб, винаги можеш да се опиташ да убедиш кредиторите си да направят някои отстъпки. В някои компании е възможно да има добри практики, с които да бъдат подпомогнати някои групи потребители. Преговаряй с тях и заедно съставете план за ограничаване на дълга ти в разумни срокове. 

Немалко хора се притесняват да контактуват със своите кредитори, защото смятат, че това ще влоши положението. Истината обаче е съвсем друга. Всеки един кредитор търси по-голяма сигурност за това, че ще си получи парите обратно без излишни проблеми и главоболия. 

Ако си способен да му гарантираш, че при предоговаряне на условията последното ще стане, е възможно той да склони за известно смекчаване на условията.

Защо е важно да потърсиш финансов консултант, ако искаш да ограничиш дълга си?

При много проблематична ситуация и липса на всякаква идея как да излезеш от блатото, ти препоръчваме да посетиш специализиран финансов консултант. Финансовите консултанти имат достатъчно знания и опит, и са помагали на много хора в твоето положение. 

Разговаряйки с финансов консултант, ти ще си способен да видиш нещата от друга гледна точка и да забележиш възможности и опции, които не са ти били известни досега.  

Добрият финансов консултант със сигурност ще съумее да ти даде полезни съвети и добри практики за първоначално ограничаване на дълга. Ограничаване на дълга, което ще ти позволи да си стъпиш на краката и да се сдобиеш с основата, нужна ти за окончателно излизане от дълговата спирала.

Кредитна карта Бяла Карта е инструментът, който може да гарантира твоята финансова сигурност и стабилност в дългосрочен план. Тази кредитна карта ще ти предостави допълнителни финансови средства винаги, когато са ти нужни такива, и независимо от това в коя държава или точка на света се намираш. 

Избери кредитна карта Бяла Карта и поеми уверено по пътя на мечтите и по-светлото си бъдеще!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш