Кандидатствай Вход
Защо се нуждаеш от добър кредитен рейтинг?

Защо се нуждаеш от добър кредитен рейтинг?

Ако си с бедна кредитна история или просто се страхуваш от употреба на кредит, съветваме те да преосмислиш тази си позиция. 

Липсата на кредитна история или лошият кредитен рейтинг могат да се окажат пагубни за твоето финансово бъдеще в дългосрочен план.

Всяка година, милиони хора остават "невидими за кредиторите", което означава, че въпросните лица не са имали никаква кредитна история. 

Милиони са и кредитополучателите, оценени като ненадеждни, поради факта, че са имали съвсем малка кредитна история или липса на скорошна такава.

Защо се нуждаеш от добър кредитен рейтинг и как да го постигнеш?

Като за начало, ако имаш нулева история с кредитори или много оскъдна такава, можеш да кандидатстваш за кредитна карта или микрокредит онлайн или от обслужващата те банка. Обратното те поставя в компрометирана позиция. 

Ето няколко причини защо се нуждаеш от добър кредитен рейтинг:

Купуване на нов дом

Тъй като отнема време да изградиш отличен кредитен рейтинг, колкото повече отлагаш да започнеш да работиш по изграждането му, толкова по-високи лихви ще получиш по своята ипотека. 

Покупката на дом е сериозна стъпка и често е невъзможна без кредит. Банките обаче имат различни предложения за различните си клиенти.

Тези, които са понатрупали минало във въпросната банка, ще получат персонално предложение с много преференции по лихвените условия.

С други думи, ако искаш да имаш по-голям шанс за отпускане на изгоден ипотечен кредит, гарантирай си добра кредитна история. 

Тя ще покаже на банковата институция, че си надежден кредитополучател, който може да се разполага разумно и отговорно с личните си финанси.

Първата стъпка към изграждането на добър кредитен рейтинг е одобрението за заем от поне една банка.

Рефинансиране на студентски заеми

За младите кредитополучатели, вноската по студентски заем може да се окаже значителна част от месечния им бюджет. 

Ако планираш да ползваш студентски заем, това би било идеална възможност да генерираш своя добър кредитен рейтинг.

След като развиеш добър кредитен рейтинг, можеш да консолидираш студентския си заем с други настоящи кредити и може би ще получиш по-добър лихвен процент от първоначалния. 

Така, в дългосрочен план, ще плащаш по-малко лихви по заеми. Не подценявай силата на добрия кредитен рейтинг, когато имаш студентски дълг.

Получаване на кредитна карта

Все още има хора, които са на мнение, че кредитните карти са предназначени единствено за моментите, в които не можеш да се справиш с текущите си и належащи разходи. 

Това донякъде е така, но кредитната карта е и инструмент, които ти помага и да изградиш добра кредитна история и съответно  добър кредитен рейтинг. 

Именно този добър кредитен рейтинг ще ти е от полза, когато искаш да се възползваш от още кредитни продукти в бъдеще.

Кредитната карта е страхотно платежно средство при спешни случаи, а в определени ситуации си е направо задължителна - при наемането на rent a car например.

Oсвен това, използването на кредитна карта е най-безопасният начин да пазаруваш онлайн. 

Разбира се, можеш да използваш освен кредитна карта и дебитната карта, за да направиш онлайн плащания, но рискуваш сметката ти да стане обект на интерес за интернет измамници.

Докато умееш да използваш правилно кредитната си карта, тя ще ти помага за изграждане на едно по-стабилно финансово бъдеще. 

Точно такава е и  Бяла Карта - кредитната карта, която се издава от небанкова финансова институция и е предназначена за масовия потребител.

Бяла Карта не е като стандартните банкови кредитни карти. Тя не ти начислява познатите такси, така че  и не е нужно да чакаш в институция, за да я получиш.

Кандидатстване за Бяла Карта може да направиш по телефона, но онлайн, а при одобрение - ще я получиш до посочен от теб адрес.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш