Кандидатствай Вход
Как да се измъкнем от неизгоден кредит?

Как да се измъкнем от неизгоден кредит?

Вземането на неизгоден кредит може да бъде източник на големи проблеми за всеки човек.

Затрудненията в изплащането му, забавянията на отделните вноски, опитите за постигане на някаква допълнителна договорка с цел разрешаване на проблема.

Всичко това не само, че носи стрес и напрежение на човека, но и буквално му връзва ръцете по отношение правене на инвестиции, изграждане на собствен бизнес или предприемане на различни професионални инициативи за период от няколко години.

Ако и ти си попаднал на подобен неизгоден потребителски или бърз кредит, трябва да направиш всичко по силите си, за да се освободиш от него възможно най-бързо.

Как можеш да постигнеш това?

Разбира се, всеки отделен случай си има своята специфика и особености. До голяма степен възможностите ти за действие се определят от сумата и условията на кредита (потребителски или бързи кредити) , както и от личните ти финансови средства към настоящия момент.

И все пак в следващите редове ще ти дадем няколко съвета, които биха могли да ти помогнат да преминеш сравнително по-леко през тази ситуация.

Как да се измъкнем от неизгоден кредит?

Вземи нов кредит 

Дали ще успееш да получиш нов потребителски или бърз кредит до голяма степен зависи от твоята кредитна история, както и настоящите ти възможности за изплащането му. И все пак, ако ти се отвори шанс, не бързай да отписваш подобна опция.

Изплащането на стария кредит и неговото заменяне с нов може да подобри доста положението.

Особено в случай, че условията на новия кредит са по-изгодни за теб. И тук не говорим само за нисък лихвен процент, но и за наличие на индивидуален погасителен план, съобразен с твоя бюджет.

Датата за плащане на месечните вноски също е от немалко значение, като винаги е по-добре тя да е в непосредствена близост до деня, в който получаваш основния си доход.

Обърни внимание на тези елементи при договарянето на нов кредит, за да си осигуриш по-голяма финансова свобода и гъвкавост.

Изгради полезни навици 

Независимо дали ще вземеш нов кредит или пък ще продължиш с плана по изплащането на стария, финансовите навици несъмнено са елемент от цялостното ти потребителско поведение, на който трябва да обърнеш необходимото внимание.

Помисли за това кои са нещата, дърпащи те назад в това отношение, и как можеш да избегнеш правенето на някои ненужни разходи.

Ако се налага, потърси съвет от личен финансов консултант, който ще ти помогне за изграждането на един добър баланс във връзка с управлението на личния или семейния бюджет.

Направи промяната приоритет за теб и се постарай да я реализираш чрез своите ежедневни действия и поведение. Добрите финансови навици са ключов фактор за правилното разпределение на средствата в случаи на изплащане вноските по кредита.

Плащай всичко навреме 

Това е особено важно, когато става въпрос за кредити. Разпределяй средствата си така, че да успяваш да правиш съответните вноски в рамките на предварително уговорените с кредитната институция срокове.

За постигането на тази цел ще ти помогнат финансовите навици, за които говорихме в предишната точка. От правилното управление на личния или семейния бюджет за конкретния период до редуцирането до минимум на излишните разходи.

Навременното и съвестно обслужване на кредита от една страна ти дава голяма доза спокойствие и увереност, а от друга  ти осигурява добра кредитна история и повече възможности в бъдеще.

Бъди търпелив

Търпението е нещо, което задължително трябва да притежаваш в процеса на изплащане на неизгоден кредит. Все пак връщането на кредита няма как да стане в рамките на едно денонощие, нали?

В зависимост от конкретната сума и условия по договора, то може да отнеме месеци или години. Дори в определени периоди да срещаш затруднения, в никакъв случай не се отчайвай.

Старай се да следваш предварително начертания план, да спазваш добрите финансови навици и да управляваш наличните си пари по най-подходящия начин.

Бъди сигурен, че успешното завършване на този процес в бъдеще ще ти даде шанс да получиш необходимите средства за твоите инвестиции и придобивки при много по-изгодни условия.

Използвай възможностите на Бяла Карта 

И за накрая оставихме изключителните възможности, които ти предлага Бяла Карта в подобни случаи. Бяла Карта е кредитна карта, при която шансът за одобрение е с пъти по-висок в сравнение с традиционните банкови услуги.

Благодарение на този гъвкав финансов инструмент ще избегнеш стандартните банкови процедури и изисквания.

Можеш просто да заявиш Бяла Карта на телефон или онлайн и при одобрение да я получиш на посочения от теб адрес.

Бяла Карта ти предоставя вариант своевременно да получиш необходимите средства за изплащане на неизгодния кредит. 

Тя ще ти помогне да си стъпиш на краката и да поставиш едно съвсем ново начало в своята кредитна история.

Кандидатствай за Бяла Карта и направи първите си стъпки към изграждане на по-добро бъдеще.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш