Кандидатствай Вход
Какви възможности ти предоставя кредитната карта?

Какви възможности ти предоставя кредитната карта?

Кредитните карти се превърнаха в масов финансов инструмент. Причината за това се крие в множеството възможности и предимства, които предлагат и привличат потребителите. 

Ако все още си сред тези, които се колебаят дали да вземат кредитна карта, прочети тази статия. В нея ще ти разкажем за част от предимствата и възможностите, които кредитните карти могат да предложат. 

Освен това, ще ти дадем някои съвети за това на база на какво да избереш своята.

Какви възможности ти предоставя кредитната карта?

Управляваш парите си удобно и сигурно

Кредитните карти са удобен начин за плащане на покупки, независимо дали пазаруваш във физически обект или онлайн. Когато имаш кредитна карта, можеш да не носиш пари в брой, а ако добавиш картата си към някой от електронните портфейли, няма да се налага да носиш и пластиката. 

Това създава изключително удобство

Освен това, с кредитна карта можеш да проследяваш разходите си. Кредитна карта Бяла Карта например ти дава достъп до извлеченията по картата ти, когато регистрираш акаунт на my.bialakarta.bg. 

В мобилното приложение на Бяла Карта пък получаваш известие за всяка трансакция, направена с картата. 

По този начин можеш лесно да проследиш къде отиват парите ти, но и да реагираш бързо, ако забележиш неправомерна трансакция. 

С кредитната си карта можеш да печелиш точки и награди

Някои кредитни карти на пазара имат програма за печелене на точки, кешбек, промоционални кампании и лоялни програми. Важно е, когато избираш своята кредитна карта, да не се „залисваш“ по наградите, а да оцениш каква карта ти е необходима.

Понякога нуждите и потреблението ти може да не отговаря на типа кредитна карта, който избереш. Това ще доведе до невъзможност да се възползваш от съответните предимства. 

В същото време, ако имаш месечна или годишна такса, ще трябва да ги плащаш, а предимствата може и да не я оправдават.

Имай едно на ум, когато избираш кредитна карта. Съобрази избора си спрямо нуждите си.

Получаваш сигурност и защита от измами

Кредитните карти са сигурен инструмент, с който можеш да пазаруваш онлайн и във физически магазини спокойно. 

При онлайн пазаруване имаш двуфакторно потвърждение на плащанията, което повишава сигурността, например. 

Също така, Бяла Карта например ти изпраща известие в мобилното приложение при всяка трансакция, направена с картата. Това ти дава възможност да реагираш, ако забележиш измамна или неоторизирана трансакция. 

Освен това, в мобилното приложение и в индивидуалния ти онлайн профил на Бяла Карта можеш да блокираш или активираш картата напълно. Това ти дава по-голяма сигурност при кражба или загуба на картата.

Ако забележиш плащания, които не си правил в извлечението си, веднага трябва да съобщиш на издателя на картата. 

Възможност за изграждане на кредитна история

Притежанието на кредитна карта може да ти помогне да изградиш кредитна история или да я подобриш. 

За да го направиш, трябва да използваш своята кредитна карта отговорно и винаги да плащаш задълженията си навреме. По този начин ще можеш да покажеш на финансовите институции, че си лоялен и надежден кредитополучател. 

Това от своя страна може да „отвори вратите“ при нужда от по-голямо финансиране - за нов дом, автомобил или бизнес. 

В живота не винаги всичко върви „по мед и масло“. Има моменти, в които плановете се провалят и на всеки може да се случи да изпадне във финансово затруднение.  

Ако обаче в този момент имаш заеми, има вероятност те да не са били обслужвани съвсем редовно и това да доведе до влошаване на кредитния ти рейтинг.

В случай, че имаш влошена кредитна история, също можеш да намериш кредитна карта, с която да подобриш рейтинга си. 

Макар има вероятност да ти бъде по-трудно да бъдеш одобрен за кредитна карта, това не е невъзможно. 

Бяла Карта например дава шанс за одобрение на хора с влошена кредитна история. Не губиш нищо, ако кандидатстваш, защото е напълно безплатно и изцяло дистанционно. 

В същото време, при одобрение ще имаш възможност да се докажеш пред финансовите институции, че невъзможността да обслужваш задълженията си е било период, който е в миналото. 

Разбира се, това може да стане само, ако обслужваш задълженията си по картата изрядно. 

Гратисен период

Друга възможност, която кредитните карти ти дават е да пазаруваш сега, а да погасяваш дължимата сума по-късно.  

Някои кредитни карти може да предлагат гратисен период, който представлява времето между момента, който правиш покупката, до момента, в който започва да се начислява съответния лихвен процент

При напълно погасяване на задължението преди изтичането на този период, можеш да избегнеш плащане на лихва върху покупките си. 

Възможност да реагираш при спешни случаи

Колкото и добре да планираш месечния си бюджет, винаги има възможност да се появят неочаквани разходи.

В тези моменти кредитите и кредитните карти могат да бъдат изключително полезни. Кредитните карти могат да бъдат ценен инструмент при спешни случаи, като например неочаквани медицински разходи или ремонт на автомобила. 

Едно от предимствата да притежаваш кредитна карта в такъв момент е възможността да я използваш на момента - бързо, удобно и сигурно.

Освен това, покривайки разходите с нея, не използваш спестяванията си и имаш време да оптимизираш бюджета си.

Ако имаш нужда от кредитна карта, която да използваш само като фонд за спешни случаи, може да се довериш на Бяла Карта, защото тя няма годишна такса за обслужване на картата. 

Това означава, че ако не я използваш, тя няма да ти струва нищо. В същото време ще можеш да разполагаш с одобрения си кредитен лимит, когато имаш нужда. 

Може да се каже, че кредитната карта е вече одобрен кредит в джоба ти. Използваш винаги, когато имаш нужда.

Свободно и сигурно пазаруване в чужбина

Ако пътуваш в чужбина и планираш да си издадеш кредитна карта, винаги избирай международна.

Международните кредитни карти се приемат в множество страни в чужбина и са страхотен избор за пътешествениците.

Можеш да използваш кредитната карта, за да заплатиш самолетните си билети, да резервираш нощувките, да вземеш кола под наем или просто да разполагаш с 

допълнителни средства по време на пътуването си. Разбира се, има и други начини, по които кредитната карта може да ти помогне при пътуване в чужбина, за които подробно разказваме в друга статия в блога.

Бяла Карта например е международна кредитна карта Mastercard, която може да бъде идеална за тези, които пътуват в Европейския съюз, тъй като няма такси при теглене на пари в брой от банкомати в страните от ЕС.

Защо Бяла Карта?

Притежанието на правилната кредитна карта може да направи ежедневието на потребителите по-лесно и да предостави допълнително ниво на финансова сигурност.

Когато избираш кредитна карта, не забравяй, че тя трябва да бъде максимално съобразена с нуждите и финансовото ти състояние. По този начин ще можеш да си гарантираш, че ще се възползваш напълно от всички възможности, които кредитната карта предлага. 

Бяла Карта е подходяща за тези, които искат да теглят пари от банкомати в България и ЕС - без такси, също така да плащат на ПОС и онлайн.

Тази гъвкава кредитна карта е за тези, които искат да имат допълнителни средства до заплата или при нужда. В същото време, да не плащат годишна такса за обслужване на картата. 

Бяла Карта няма и такса за издаване.

Независимо дали искаш да изградиш кредит, да печелиш награди или да се възползваш от удобството на безконтактното плащане, кредитната карта може да се окаже перфектният финансов инструмент.

И за финал, не забравяй, че кредитната карта е вид заем, към който трябва да подхождаш отговорно. Използвай я с отговорност и обслужвай задълженията си изрядно. По този начин ще може да изградиш добра кредитна история. Това от своя страна може да отвори вратите ти към възможности за финансиране на по-големите ти цели.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш